recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Akasya Reçeli

Akasya reçeli, günümüzde hemen her şeyden reçel yapılabilmektedir. İnsanlar farklı lezzetleri, aromaları tatmak istiyor. Her zaman aynı şeyleri tüketmektense, bu gerçekten iyi bir fikir. Akasyada bunlardan biri. Baharın gelişiyle birlikte dalında mis gibi kokan akasya çiçekleriyle güzel bir reçel yapabilirsiniz. Biz tarifimizde akasya çiçeği yanında limon kullanarak daha farklı bir lezzet yakalamaya çalıştık. Dilerseniz yanında elma, armut gibi meyveleri de kullanabilirsiniz. Ancak limonla birlikte akasya çiçekleri çok iyi uyum sağlamaktadır. Dilerseniz akasya reçelini birlikte hazırlamaya başlayalım.

Akasya reçeli için gerekli malzemeler

  • 1 küçük tepsi akasya çiçeği
  • 4 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 adet kalın kabuklu limon
  • 1 adet limon suyu

Akasya reçeli yapımı

İlk olarak akasya çiçeklerini bol suyun içinde yıkayın. En son olarak suyun içindeki akasya çiçeklerini 1 sat kadar bekletin. Bu sayede çiçeklerde tozlar gayet güzel şekilde arınmış olur. Daha sonra suyun içinden aldığınız akasya çiçeklerinin kuruması için kevgirin içine koyun. Akasyaların fazla zedelenmemesine özen gösterin.

Bu arada limonların kabuklarını rendenin an küçük tarafıyla rendeleyin. Bu limon rendesini biraz toz şekerle karıştırarak kavanoza koyun. Bunu reçelin içinde kullanmayacağız. Ancak atmıyoruz ve tatlılarda kullanmak için buzdolabına koyuyoruz. Rendelenmiş limonları suyun içinde iyice yıkayın. Limonların kabuklarını aynı portakal soyuyormuş gibi kesin. Bunları suyun içinde 20 dakika kadar haşlayın. Limonların içini de başka yerde değerlendirebilirsiniz. Bunu reçeli içinde kullanmayacağız. Haşlanmakta olan kabuklar yumuşayınca, kendi ekseninde kıvrılır ve kürdanla tutturulur. İsterseniz ipe dizebilirsiniz.

Akasya Reçeli

Şimdi akasya şerbetinin şurubunu hazırlayalım. Tencerenin içine suyu ve toz şekeri koyalım. Bunu ocağın üzerinde kaynatmaya başlayalım. Kaynarken içine kürdana batırılan limon kabuklarını atın. 10 dakika bu şekilde kaynatarak, içine akasya çiçeklerini ilave edin. Bu şekilde de 20-25 dakika kaynattığınız reçele limon suyunu ilave edin. 5 dakika kadar kaynatıp, ocağın altını kapatın. Akasya reçelini bir tepsiye dökerek, üzerini tülbentle örtün. Bunu 3-4 gün gündüzleri güneşte bekletin. Daha sonra istediğimiz reçel kıvamını alacaktır. Kavanozlara koyarak, serin ve kuru bir yerde akasya reçelini saklayabilirsiniz. Kahvaltılarınızda size eşlik etmek üzere güzel bir reçel hazırladınız.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:57:03

Akasya Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Akasya Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Siyah Üzüm Reçeli

Siyah Üzüm Reçeli; Yaz meyvelerinden olan siyah üzümü  kışın da sofranız da görmek istiyorsanız reçelini yapabilirsiniz. Siyah üzüm reçeli diğer reçel türleri arasında daha tercih edilmektedir. Siyah üzüm reçeli tadıyla ve görünüş...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Olgun İncir Reçeli Tarifi

Olgun incir reçeli tarifi, için vereceğimiz tariften faydalanabilirsiniz.Kahvaltıların olmazsa  olmazı reçeller rengarenk görüntüleri ve lezzetleri ile donatırlar sofralarımızı. İncir reçeli de onlardan bir tanesidir. Olgun incir...

Bergamot Reçeli

Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşitidir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunla...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Balkabağı Reçeli

Balkabağı reçeli; mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Kabak benim en sevdiğim besindir. Çok faydalı olduğunu duyduktan sonra daha fazla tüketmeye başladım. Günümüzde balkabağının sadece bildiğimiz klasik tatlısı değil yaş pas...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017