recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Ananas Reçeli Nasıl Yapılır

Ananas reçeli nasıl yapılır, sorusunun cevabı yöreden yöreye değişmektedir. Tabi bu farklılıklar çok büyük boyutlarda olmasa da tat bakımından farklılıklar oluşturabilmektedir. Ananas reçelinin yapım aşamasına gelindiğinde ise sizi çok zorlu bir yapım tarifi beklememektedir. Yapımı olukça basit ve bu basit yapımdan oldukça lezzetli bir reçel elde edeceğiniz muhtemeldir. 

Ananas Reçeli İçin Malzemeler
  • 1 kilogram ananas
  • Yarım kilo toz şeker
  • 4 bardak su
  • 3 adet limon
  • 2 kaşık tereyağı
Ananas Reçeli Nasıl YapılırAnanas Reçeli Nasıl Yaplır?

Sonrasında reçelin kaynatılması sonucu köpük oluşmasını istemiyorsanız 1 yemek kaşığı tereyağını da listenize eklemeyi unutmayınız. öncelikle ananasların kabuğunu soymalısınız. Ananaslar keskin bir bıçakla doğrandıktan sonra pişireceğiniz tencereye alınız. Ananaslar tencereye konulduktan sonra şekeri üzerine döküp tencerenin kapağını da kapatarak 7-8 saat dinlendirilmesi gerekir. Dinlendirilen ananas ve şeker karışımına  suyunu da ekleyelim. İsterseniz bu aşamada tere yağını da ilave ederek sonradan köpük oluşmasını engelleyebilirsiniz. Bu işlemden sonra tencereyi ocağa alarak kısık ateşte kaynatmaya başlayalım. Kaynadıktan sonra karışıma limon suyunu da ekleyelim. Sonrasında kısık ateşte pişmeye bırakalım. Tereyağı katıldıktan sonra çoğu zaman köpük yapmasa da biz yine de kontrol etmeyi unutmayalım. Köpükler alınmadığı takdirde muazzam tat farklılıkları olması kaçınılmaz olmaktadır. Kaynadıktan yaklaşık 10-15 dakika sonrasında reçelin kıvamına bakılmasında fayda vardır. Pişen reçeli kaynadıktan sonra 30 dakika  kadar dinlendirip sıcak bir şekilde kavanozlarımıza alalım. Yalnız unutulmaması gerekir ki kavanozların ağzı kesinlikle kapalı olmamalıdır. 

Reçelimiz soğuduktan sonra kavanozun ağzı kapatılır. Kavanozun ağzı kapatıldıktan sonra yaklaşık 12 saat dinlendirilmeye bırakılır reçel. Bir gece sonrasında kavanozlar açılıp reçelin tadına bakıldığında kıvamı çok koyu geldi ise kısa bir süreliğine kavanozlar buzlukta bekletilerek kolayca istenilen kıvama getirilebilir. Her şey bittikten sonra kendi ellerinizle yaptığınız o lezzetli ananas reçel iniz kahvaltı sofralarınızı artık süsleyebilir.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:06:06

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ananas Reçeli Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Olgun İncir Reçeli Tarifi

Olgun incir reçeli tarifi, için vereceğimiz tariften faydalanabilirsiniz.Kahvaltıların olmazsa  olmazı reçeller rengarenk görüntüleri ve lezzetleri ile donatırlar sofralarımızı. İncir reçeli de onlardan bir tanesidir. Olgun incir...

Bergamot Reçeli

Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşitidir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunla...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Kızılcık Reçeli

Kızılcık reçeli, ekşi tadı ile bilinen kızılcık reçeli, mutfaklarda farklı şekillerde kullanılır. Hamaratlı kadınlar, kızılcık reçeli yaparak birçok tatlının sosunda bu reçeli kullanabiliyorlar. Ekşimsi ve mayhoş tada sahip reç...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017