recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Antalya Reçelleri

Antalya reçelleri, farklı meyvelerin farklı şekillerde şeker il kaynatılması sonucu hazırlanan tatlı türüne reçel denir. Daha çok kahvaltılık olarak hazırlansa da gün içinde her zaman tüketilebilen bir tatlı türüdür. Bazen kek, pasta ve çöreklerde de kullanılarak değişik lezzetler ortaya çıkarılabilmektedir. Reçel iki farklı şekilde hazırlanabilir. Birinci olarak kullanılacak meyveler önceden şekere ıslatılarak belli bir süre şeker içinde bekletilir. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra kaynatılır. İkincisi ise, şeker ilk olarak tek başına kaynatılır ve kaynayan şekere kullanılacak meyveler eklenir. Kaynamaya bırakılarak reçel kıvam alana kadar kaynatılır. Her iki yöntem ile hazırlanan reçel hava almayacak cam kavanozlara boşaltılarak saklanır.

Antalya Reçelleri

Bergamut Reçeli (Antalya)

Bergamut Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 tane bergamut
  • Yarım limon
  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker

Bergamut Reçeli Hazırlanışı

Bergamutların kabukları bıçak ile güzelce temizlenir. Kabukları ayıklandıktan sonra boylamasına dört eşit parçaya ayrılır. İç kısmındaki ekşi sıvı yeri temizlendikten sonra, etli kısmı küp küp olacak şekilde doğranır. Doğranan bergamutlar yüksek ateşte kaynayan suyun içine atılır. Yaklaşık 5 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınarak soğutulur. Suyu ile beraber 1 gün süre ile bekletilir. İkinci suyu süzülür. 5 su bardağı su ve toz şeker geniş bir tencereye alınarak kaynatılır. Bir gün önce haşlanan bergamutların el ile sıkılarak suyu çıkarılır. Bergamutlar kaynayan şerbete eklenir. Bergamutlar şerbeti çekene kadar kaynatılır. Kıvam aldıktan sonra için yarım limon suyu eklenir ve bir iki taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Reçel kendi halinde oda sıcaklığında ılıdıktan sonra hava almayacak cam kavanozlara paylaştırılır. Afiyet olsun.

Antalya Reçelleri

Patlıcan Reçeli (Antalya)

Patlıcan Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo ufak boy patlıcan
  • 1,5 kilo toz şeker
  • 5 tane karanfil
  • Ufak bir parça gıda boyası
  • Yarım limon suyu

Patlıcan Reçeli Hazırlanışı

Patlıcanın kabukları tamamen soyulduktan sonra soğuk su dolu bir kabın içine alınarak bekletilir. Acı suyu çıkan patlıcanlar suyun içinden süzülerek alınır. Büyük bir tencereye patlıcanlar ve toz şeker ilave edilerek bir gece boyunca bekletilir. Bekleme süresi tamamlanınca üzerine gıda boyası ve 5 adet karanfil ilave edilir. Malzemeler kısık ocağa alınarak patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra üzerine yarım limon suyu eklenerek 2-3 dakika daha ocakta bekletilip ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Soğuyan patlıcan reçeli cam kavanozlara yerleştirilip ağzı sıkıca kapatılır. Afiyet olsun.

Nar Reçeli (Antalya)

Nar Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı nar tanesi
  • 7 su bardağı nar suyu
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 tane limon suyu

Nar Reçeli Hazırlanışı

Geniş bir tencereye toz şeker ve nar suyu alınarak kaynatılır. Şeker tamamen eridikten sonra üzerine nar taneleri ve limon suyu eklenir. Şerbet kıvam alana kadar yaklaşık 20 dakika orta hararetli ocakta kaynatılır. Kaynama süresi tamamlanınca ocağın altı kapatılır. Eğer reçelin üzerinde köpük oluşmuşsa bir kaşık yardımı ile köpükler temizlenir. Reçel ılıdıktan sonra hava almayan cam kavanozlara boşaltılır ve ağzı sıkıca kapatılarak muhafaza edilir. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:07:39

Antalya Reçelleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Antalya Reçelleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Değişik Reçel Tarifleri

Değişik reçel tarifleri, reçel, farklı meyvelerin şekerle kaynatılması sonucu elde edilen ve genelde kahvaltılık olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Kahvaltılarda tüketimi tercih edilse de günün her saatinde yenebilen reçel, tatlı...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017