recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır, Antep fıstığı, lezzetli tadı ile bilinen, kabuklu, genellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetişen pahalı bir çerez çeşididir. İçeriği sebebi ile çok faydalı olan bu çerez, vücuda enerji verir, yorgunluğu giderir. Bedeni ve zihni kuvvetlendirir. Karaciğer ve böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Böbrek ağrılarına iyi gelir ve kalp hastalıkları riskini azaltır. Göğsü yumuşatarak göğsü yumuşatan bu çerez aynı zamanda, kan şekerinin düzenleyerek yükselmesine engel olmaktadır. Kalp hastalıklarından korunmaya bire bir yardımcı olan Antep fıstığı, akciğerdeki iltihabı da temizler. Özellikle diyabet hastalarının tedavisinde önerilen Antep fıstığı aynı zamanda öksürüğünde düşmanıdır. Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz bu zengin bitkinin aynı zamanda reçeli yapılarak da tüketile bilmektedir. Peki, Antep fıstığı reçeli nasıl yapılır. İşte Antep fıstığı reçelinin tarifi. Öncelikle gerekli malzemeleri sayalım.  

Antep fıstığı reçeli yapımı için gerekli olan malzemeler: 

  • Bir kilogram çağla olarak toplanmış Antep fıstığı
  • Bir kilogram şeker
  • Yeteri kadar su
  • Yarım limon suyu
  • İçerisinde reçelimizi kaynatacağımız orta büyüklükte bir adet tencere
  • Antep fıstıklarını içerisinde yıkayacağımız bir kap 
  • İçerisine reçelimizi aktarıp muhafaza edebileceğimiz bir adet kavanoz  

 Antep Fıstığı reçelinin yapılışı:

 Antep fıstığı reçelinin yapımı için gerekli olan malzemelerimizi hazırladık ve reçelimizi yapım aşamasına geçtik. Öncelikle reçel için çağla olarak ayırdığımız Antep fıstıklarını kabuklarından ayırıyoruz. Kabuklarından arındırdığımız Antep fıstıklarını, içerisinde reçelimizi kaynatmak için hazır bulundurduğumuz tencerenin içerisine aktarıyoruz. Fıstıkların üzerini geçecek kadar hazırlamış olduğumuz suyu ilave ediyoruz. Fıstıkları koyup üzerine  suyunu ilave ettiğimiz tenceremizi yüksek ateşteki ocağın üzerine koyup kaynamaya bırakıyoruz. Yaklaşık beş dakika boyunca kaynadıktan sonra tenceremizi ocaktan alıyoruz ve Antep fıstıklarının üzerindeki suyu süzüyoruz. Suyunu süzdüğümüz fıstıkların üzerine önceden hazırlamış olduğumuz bir kilogram şekerimizi ilave ediyoruz ve fıstıklarımızı iki gün boyunca bekletiyoruz. İki gün beklettiğimiz Antep fıstıklarının üzerine bir miktar su ilave ederek orta ateşteki ocağın üzerine koyuyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısık ateşe alıyoruz ve fıstıklar tam pişmiş kıvama gelinceye kadar, kısık ateşte pişiriyoruz. Kaynamakta olan karışım tam reçel kıvamına gelmeden hemen önce üzerine, önceden hazırlamış olduğumuz yarım limon suyunu ekliyoruz. Karışımımız iyice kaynayıp reçel kıvamına geldikten sonra ocaktan alıyoruz. 

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır

 Hazır olan reçelimizi içiresinde muhafaza edeceğimiz kavanozumuzu alıyoruz. Hazır olan Antep fıstığı reçelimizi aktarmadan önce, kavanozun kuru ve temiz olduğundan emin olmalıyız. Çünkü ıslak ve kirli olan kavanoz, reçelimizin küflenip bozulmasına neden olacaktır. Reçelimizi muhafaza etmek için kullanacağımız kavanoz ıslak ise iyice kurutup sonra reçelimizi aktarmalıyız. Kuruluğundan ve temiz olduğundan emin olduğumuz kavanozun içerisine hazırlamış olduğumuz Antep fıstığı reçelimizi sıcak olarak aktarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Reçel soğuyup saklama kıvamına geldiği zaman, kavanozun kapak kısmına, reçel hava alarak bozulup  küflenmesin diye hava geçirmeyen kâğıt ya da naylon kapattıktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıyoruz. Reçelimizi uzun süre muhafaza edebilmek için, serin ve ışık almayan yerlerde muhafaza etmeliyiz. Kullanmaya başladıktan yani kapağı açıldıktan sonra ise mutlaka buzdolabında muhafaza etmeliyiz. Lezzetli Antep fıstığı reçelimiz hazır. Afiyet Olsun  

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:12:20

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Değişik Reçel Tarifleri

Değişik reçel tarifleri, reçel, farklı meyvelerin şekerle kaynatılması sonucu elde edilen ve genelde kahvaltılık olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Kahvaltılarda tüketimi tercih edilse de günün her saatinde yenebilen reçel, tatlı...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017