Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Ayva Reçeli Oktay Usta

Ayva Reçeli Oktay Usta

Ayva reçeli Oktay usta, Ayva, mayhoş tadı ile bilinen bir kış meyvesidir. İçeriği bakımından çok faydalı bir meyve olan ayva, özellikle gelişim çağındaki çocukların sağlıklı büyümelerine yardımcı olur. Ayrıca, akciğer, kalp, bağırsak, mide, boğaz, göz ve ağız hastalıklarına iyi gelmektedir. Faydaları saymakla bitmeyen ayva, cildi temizler ve tırnakları parlatma da kullanılmaktadır. Reçeli de yapılıp tüketilen bu meyvenin reçel tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. En iyi sonuç alınan ayva reçeli tariflerinden biri de Oktay ustanın ayva reçeli tarifidir. Ayva reçelini Oktay ustanın tarifine göre yapacak olursak, öncelikle reçel için gerekli malzemeler hazırlanılır.

Güzel bir ayva reçeli için gerekli olan malzemeler şunlardır

  • Dört kilogram ayva
  • Ayva çekirdeği
  • Üç kilogram toz şeker
  • İki adet limon
  • Bir tatlı kaşığı karanfil
  • Bir litre su
  • İçerisinde reçelimizi kaynatacağımız büyük bir tencere
  • Hazırlamış olduğumuz reçeli içerisine aktaracağımız bir adet kavanoz

Ayva reçelinin Oktay ustanın tarifine göre nasıl yapılır?


Ayva reçeli için gerekli olan malzemelerimizi hazırladık ve yapım işlemine geçtik. Öncelikle hazırlamış olduğumuz dört kilogram ayvayı suyun önünde temiz olmasına dikkat edecek şekilde iyice yıkıyoruz ve bu ayvaları soyup, küp-küp doğradıktan sonra bir kabın içine koyuyoruz ve kenarı alıyoruz. Bir kabın içerisine bir miktar limon tuzu koyuyoruz ve içerisine kaynatılmış soğuk su ilave ediyoruz. Küp şeklinde doğradığımız ayvaları bu suyun içerisine aktarıyoruz. Ayvaları bir süre beklettikten sonra ayvalar henüz kararmadan, ayvaların üzerindeki suyu döküyoruz. Limonlu su içerisinde beklettiğimiz ayvalarımızı geniş bir kaba alıyoruz. Ayvaların içerisine bir miktar ayva çekirdeği atıyoruz. Önceden ayarlamış olduğumuz bir litre suyu kaynatıp, ayvaların üzerine döküyoruz. 25 dakika boyunca kaynatıyoruz. Sonra içerisine önceden hazırlamış olduğumuz toz şekerimizi ilave ediyoruz ve bir tatlı kaşığı karanfilimizi koyuyoruz. Kaynatmaya devam ediyoruz. İçerisindeki şeker eridikten sonra, ayarlamış olduğumuz iki adet limonun sularını sıkarak kaynamakta olan reçelimize ekleyip biraz daha pişiriyoruz. 10 dakika daha kaynayan reçelimizin altını kapatıyoruz.

Pişirme işlemi bittikten sonra, ayva reçelimizi içerisine koyacağımız kavanozumuzu alıyoruz. Reçeli kavanozumuza aktarmadan önce, reçelimizin küflenip, bozulmaması için, içerisinin kuru ve temiz olmasına dikkat ediyor. Eğer kavanozumuz ıslak ise hemen kurutup iyice kuruduğundan emin olduktan sonra, ayva reçelimizi içerisine aktarıyoruz. Hazırlamış olduğumuz reçel iyice soğumadan kapağını kapatmamalıyız. Soğuyan reçelimizin üzerinde oluşan hava köpüklerini, reçelin küflenip bozulmasına engel olmak için, kâğıt havlu ile alıyoruz. Reçelimizin kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatmadan önce, kavanozun üzerine, reçelin hava alıp, şekerlenmemesi için, hava geçişini önleyecek kâğıt ya da naylon kapatılıp, ondan sonra kavanozun kapağı kapatılır ise yapmış olduğumuz reçelimizde, bozulma, küflenme, şekerlenme gibi problemler ile karşılaşmayız. Hazır olan ayva reçelimizi serin ve ışık olmayan bir ortamda muhafaza etmeliyiz. Sonra sevdiklerimizle de paylaşarak afiyetle yeriz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 23:06:13
Ayva Reçeli Oktay Usta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Ayva Reçeli Oktay Usta Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Ayva Reçeli Oktay Usta"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmad...
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süslemelerin de...
Taze Kayısı Reçeli
Taze Kayısı Reçeli
Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya'da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçilmez olmaktadır. Ben ...
Ham İncir Reçeli
Ham İncir Reçeli
Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Reçeli haz...
Çilek Reçeli Kıvamı
Çilek Reçeli Kıvamı
Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip, reçelin orta kısmından parmağımız yard...
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelini, patlıcan reçelini, ...
Karadut Reçeli
Karadut Reçeli
Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi nedeni ile kaynatılırken...
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyelerin üzerini süslemek amac...
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoştur.Bir kilogram kırmızı ...
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulunmaktadır. Oktay usta o hünerli ellerini kayısı reçeline de yansıtarak yeteneğini bir kez dah...
Beyaz Dut Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve lezzet...
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozulduğu görülmektedir. Bu h...

 

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Reçel Nasıl Saklanır
Karadut Reçeli
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Kırmızı Erik Reçeli
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Reçel Neden Şekerlenir
Oktay Usta Çilek Reçeli
Kozalak Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Kiraz Reçeli
Yeşil Erik Reçeli
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Şekersiz Reçel
Erkek İncir Reçeli
Kivi Reçeli
Yabani İncir Reçeli
Limon Reçeli
Muz Reçeli
Karpuz Reçeli
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları
Dağ Çileği Reçeli
Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır
Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır
Kuru İncir Reçeli
Popüler İçerik
Oktay Usta Çilek Reçeli
Oktay Usta Çilek Reçeli
Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılard...
Kozalak Reçeli
Kozalak Reçeli
Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren ök...
Şekersiz Çilek Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Şekersiz çilek reçeli,  şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. ...
Kiraz Reçeli
Kiraz Reçeli
Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az ...
Yeşil Erik Reçeli
Yeşil Erik Reçeli
Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk h...
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024