recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Ayva Reçeli Oktay Usta

Ayva reçeli Oktay usta, Ayva, mayhoş tadı ile bilinen bir kış meyvesidir. İçeriği bakımından çok faydalı bir meyve olan ayva, özellikle gelişim çağındaki çocukların sağlıklı büyümelerine yardımcı olur. Ayrıca, akciğer, kalp, bağırsak, mide, boğaz, göz ve ağız hastalıklarına iyi gelmektedir. Faydaları saymakla bitmeyen ayva, cildi temizler ve tırnakları parlatma da kullanılmaktadır. Reçeli de yapılıp tüketilen bu meyvenin reçel tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. En iyi sonuç alınan ayva reçeli tariflerinden biri de Oktay ustanın ayva reçeli tarifidir. Ayva reçelini Oktay ustanın tarifine göre yapacak olursak, öncelikle reçel için gerekli malzemeler hazırlanılır. 

Güzel bir ayva reçeli için gerekli olan malzemeler şunlardır: 

  • Dört kilogram ayva
  • Ayva çekirdeği
  • Üç kilogram toz şeker
  •  İki adet limon
  • Bir tatlı kaşığı karanfil
  • Bir litre su
  • İçerisinde reçelimizi kaynatacağımız büyük bir tencere
  • Hazırlamış olduğumuz reçeli içerisine aktaracağımız bir adet kavanoz

Ayva reçelinin Oktay ustanın tarifine göre yapılışı:

Ayva reçeli için gerekli olan malzemelerimizi hazırladık ve yapım işlemine geçtik. Öncelikle hazırlamış olduğumuz dört kilogram ayvayı suyun önünde temiz olmasına dikkat edecek şekilde iyice yıkıyoruz. Ve bu ayvaları soyup, küp küp doğradıktan sonra bir kabın içine koyuyoruz ve kenarı alıyoruz. Bir kabın içerisine bir miktar limon tuzu koyuyoruz ve içerisine kaynatılmış soğuk su ilave ediyoruz. Küp şeklinde doğradığımız ayvaları bu suyun içerisine aktarıyoruz. Ayvaları bir süre beklettikten sonra ayvalar henüz kararmadan, ayvaların üzerindeki suyu döküyoruz. Limonlu su içerisinde beklettiğimiz ayvalarımızı geniş bir kaba alıyoruz. Ayvaların içerisine bir miktar ayva çekirdeği atıyoruz. Önceden ayarlamış olduğumuz bir litre suyu kaynatıp, ayvaların üzerine döküyoruz. 25 dakika boyunca kaynatıyoruz. Sonra içerisine önceden hazırlamış olduğumuz toz şekerimizi ilave ediyoruz ve bir tatlı kaşığı karanfilimizi koyuyoruz. Kaynatmaya devam ediyoruz. İçerisindeki şeker eridikten sonra, ayarlamış olduğumuz iki adet limonun sularını sıkarak kaynamakta olan reçelimize ekleyip biraz daha pişiriyoruz. 10 dakika daha kaynayan reçelimizin altını kapatıyoruz.  

Ayva Reçeli Oktay Usta

Pişirme işlemi bittikten sonra, ayva reçelimizi içerisine koyacağımız kavanozumuzu alıyoruz. Reçeli kavanozumuza aktarmadan önce, reçelimizin küflenip, bozulmaması için, içerisinin kuru ve temiz olmasına dikkat ediyor. Eğer kavanozumuz ıslak ise hemen kurutup iyice kuruduğundan emin olduktan sonra, ayva reçelimizi içerisine aktarıyoruz. Hazırlamış olduğumuz reçel iyice soğumadan kapağını kapatmamalıyız. Soğuyan reçelimizin üzerinde oluşan hava köpüklerini, reçelin küflenip bozulmasına engel olmak için, kâğıt havlu ile alıyoruz. Reçelimizin kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatmadan önce, kavanozun üzerine, reçelin hava alıp, şekerlenmemesi için, hava geçişini önleyecek kâğıt ya da naylon kapatılıp, ondan sonra kavanozun kapağı kapatılır ise, yapmış olduğumuz reçelimizde, bozulma, küflenme, şekerlenme gibi problemler ile karşılaşmayız. Hazır olan ayva reçelimizi serin ve ışık olmayan bir ortamda muhafaza etmeliyiz. Sonra sevdiklerimizle de paylaşarak afiyetle yeriz. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:16:21

Ayva Reçeli Oktay Usta Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ayva Reçeli Oktay Usta"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Değişik Reçel Tarifleri

Değişik reçel tarifleri, reçel, farklı meyvelerin şekerle kaynatılması sonucu elde edilen ve genelde kahvaltılık olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Kahvaltılarda tüketimi tercih edilse de günün her saatinde yenebilen reçel, tatlı...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017