recel.gen.tr
reçel

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Ayva Reçeli

Ayva reçeli, ayva reçeli kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan reçellerden biridir. Ayva kış aylarının en sevilen ve vitamin bakımından oldukça zengin meyvelerindendir. Kahvaltıda ayva reçeli kaymak ile sunulduğunda tadı daha da lezzetlenecektir. 

Ayva reçeli için gerekli malzemeler
  • Altı adet orta boy ayva
  • Altı su bardağı su
  • Dört veya beş su bardağı şeker 
  • Çay kaşığının ucuyla tereyağı
  • Yarım limon suyu
  • Ayvanın çekirdekleri    
Ayva Reçeli
Ayva reçeli yapılışı

Öncelikle altı adet ayvayı temizce yıkayalım. Kabuklarını ince bir tabaka halinde soyalım. Ayvanın içerisindeki sert kısımları çıkarın ve ayvaları küçük küpler halinde doğrayın. Ayvanın içerisinde çıkan çekirdekleri ayıklayıp ayrı bir kaseye koyun. Doğrama işlemi bittikten sonra ayvaları tencereye alalım ve üzerine altı su bardağı su ilave edelim. Ocağı orta ateşte açıp tencereyi üzerine alın ve ayvalar haşlanana kadar pişirin. Yaklaşık beş on dakikada pişer. Üzerine dört veya beş su bardağı kadar şeker ilave edin. Şeker ölçüsü sizin damak zevkinize kalmış. Ayva çekirdeklerini ilave edin, ayva çekirdeği reçelin kıvamının koyulaşması için gereklidir. İster içine direk atın isterseniz de bir file tarzında beze sarıp atın ve daha sonra içinden çıkarın. Bu da size kalmış bir uygulama. Şeker atıldıktan sonra yaklaşık yirmi dakika kadar kısık ateşte pişirin. Sonra yarım limonun suyunu sıkın ve tencereye ilave edin. Limon suyunu ilave ettikten sonra beş dakika daha pişirelim. Kıvamını anlayabilmek için bir kaşığın ucu ile suyundan alın ve düz bir tabağa damlatın damla hemen dağılmıyorsa olmuş demektir. Dağılırsa biraz daha pişirmelisiniz. Ayva reçeli bekledikçe koyulaşan bir kıvam alacaktır. Reçeliniz pişince içerisindeki çekirdekleri çıkarıp cam kavanozlara koyabilirsiniz. Reçelleri saklamak için mümkünse küçük kavanozlar kullanın böylelikle reçeliniz daha uzun süre dayanacaktır. Reçeli kavanoza koyup hemen ağzını kapatıp ters çevirmelisiniz. Böylelikle hava alıp almadığını kontrol etmiş olacaksınız. Reçelinizin renkli olmasını istiyorsanız pişerken bir miktar lohusa şekeri katabilirsiniz. Yerken de ceviz veya fındık ile servis yapabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:08:02

Ayva Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ayva Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Çilek Reçeli Yemek

Rüyada çilek reçeli yemek, rüya sahibi için hayırlı bir kısmet anlamındadır. Bu rüya görenlere muratlarına nail olmayı, isteklerine kavuşmayı işarete eder. Çilek reçeli yemek kişiye tez zamanda mutlu olacağı bir habere ulaştırır....

Rüyada Reçel Yemek

Rüyada reçel yemek, rüya sahibinin yaşamındaki güzel gelişmelerin yakın olduğuna tabir edilir. Kişi isteklerine daha kolay kavuşur, hem iş yaşamından yana, hem de aile yaşamından yana şansı yaver gider. Bu rüyayı gören kişilerin b...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyumsuz olmaz vallahi ülkemizin en güzel meyvelerinden olup oldukça Türk halkı...

Nektari Reçeli

Nektari Reçeli, Nektari, ana vatanı kesin olarak bilinmemekle birlikte dünya geneline Çin den yayıldığı düşünülen, gülgiller ailesine mensup bol sulu ve tatlı bir yaz meyvesidir. Ülkemizde en çok Bursa ve Akdeniz bölgelerinde yeti...

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerini alır ve şekerli bir karışımdır. Reçel daha çok meyvelerden yapılmaktadı...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Çilek Reçeli Kaç Kalori

Çilek Reçeli Kaç Kalori, çilek B,C,E vitaminleri, folik asit, potasyum, manganez ve bakır mineralleri bakımından oldukça zengin içerikler taşıyan bir yaz meyvesidir. Lif içeriği açısından oldukça yüksek olan çilek, vücudun gücünü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kırmızı Dut Reçeli

Kırmızı dut reçeli, kırmızı dut zengin bir antioksidan kaynağıdır ve çok faydalıdır. Kırmızı dutun reçeli de bir o kadar lezzetli ve faydalıdır. Kırmızı dut reçelinin bir çok faydası vardır bunlardan bazıları, halsizliğe ve aşırı...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2016