recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Ayva Reçeli

Ayva reçeli, ayva reçeli kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan reçellerden biridir. Ayva kış aylarının en sevilen ve vitamin bakımından oldukça zengin meyvelerindendir. Kahvaltıda ayva reçeli kaymak ile sunulduğunda tadı daha da lezzetlenecektir. 

Ayva reçeli için gerekli malzemeler
  • Altı adet orta boy ayva
  • Altı su bardağı su
  • Dört veya beş su bardağı şeker 
  • Çay kaşığının ucuyla tereyağı
  • Yarım limon suyu
  • Ayvanın çekirdekleri    
Ayva Reçeli
Ayva reçeli yapılışı

Öncelikle altı adet ayvayı temizce yıkayalım. Kabuklarını ince bir tabaka halinde soyalım. Ayvanın içerisindeki sert kısımları çıkarın ve ayvaları küçük küpler halinde doğrayın. Ayvanın içerisinde çıkan çekirdekleri ayıklayıp ayrı bir kaseye koyun. Doğrama işlemi bittikten sonra ayvaları tencereye alalım ve üzerine altı su bardağı su ilave edelim. Ocağı orta ateşte açıp tencereyi üzerine alın ve ayvalar haşlanana kadar pişirin. Yaklaşık beş on dakikada pişer. Üzerine dört veya beş su bardağı kadar şeker ilave edin. Şeker ölçüsü sizin damak zevkinize kalmış. Ayva çekirdeklerini ilave edin, ayva çekirdeği reçelin kıvamının koyulaşması için gereklidir. İster içine direk atın isterseniz de bir file tarzında beze sarıp atın ve daha sonra içinden çıkarın. Bu da size kalmış bir uygulama. Şeker atıldıktan sonra yaklaşık yirmi dakika kadar kısık ateşte pişirin. Sonra yarım limonun suyunu sıkın ve tencereye ilave edin. Limon suyunu ilave ettikten sonra beş dakika daha pişirelim. Kıvamını anlayabilmek için bir kaşığın ucu ile suyundan alın ve düz bir tabağa damlatın damla hemen dağılmıyorsa olmuş demektir. Dağılırsa biraz daha pişirmelisiniz. Ayva reçeli bekledikçe koyulaşan bir kıvam alacaktır. Reçeliniz pişince içerisindeki çekirdekleri çıkarıp cam kavanozlara koyabilirsiniz. Reçelleri saklamak için mümkünse küçük kavanozlar kullanın böylelikle reçeliniz daha uzun süre dayanacaktır. Reçeli kavanoza koyup hemen ağzını kapatıp ters çevirmelisiniz. Böylelikle hava alıp almadığını kontrol etmiş olacaksınız. Reçelinizin renkli olmasını istiyorsanız pişerken bir miktar lohusa şekeri katabilirsiniz. Yerken de ceviz veya fındık ile servis yapabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:08:02

Ayva Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ayva Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Reçel Yemek

Rüyada reçel yemek, rüya sahibinin yaşamındaki güzel gelişmelerin yakın olduğuna tabir edilir. Kişi isteklerine daha kolay kavuşur, hem iş yaşamından yana, hem de aile yaşamından yana şansı yaver gider. Bu rüyayı gören kişilerin b...

Rüyada Çilek Reçeli Yemek

Rüyada çilek reçeli yemek, rüya sahibi için hayırlı bir kısmet anlamındadır. Bu rüya görenlere muratlarına nail olmayı, isteklerine kavuşmayı işarete eder. Çilek reçeli yemek kişiye tez zamanda mutlu olacağı bir habere ulaştırır....

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Antalya Reçelleri

Antalya reçelleri, farklı meyvelerin farklı şekillerde şeker il kaynatılması sonucu hazırlanan tatlı türüne reçel denir. Daha çok kahvaltılık olarak hazırlansa da gün içinde her zaman tüketilebilen bir tatlı türüdür. Bazen kek, pa...

Zambak Reçeli

Zambak reçeli, Zambak çoğumuzun bahçesinde yetiştirdiği ve çoğu annemize sevgilimize buket olarak getirdiğiniz çiçeğin reçelinin yapıldığını biliyor muydunuz? Takibi çoğumuz şaşırıp bilmediğimizi söyleyeceğiz. Zambak yüz on çeşidi...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...

Kayısı Reçeli

Kayısı reçeli, Malatya bölgesine ait ülke çapında da sıkça yapılan, sofralarımız süsleyen ve afiyetler yenilen bir reçel türüdür. Yapımı da oldukça kolay ve maliyeti bakımından oldukça uygun olduğu reçeller arasında en çok tercih...

Çilek Reçeli Kaç Kalori

Çilek Reçeli Kaç Kalori, çilek B,C,E vitaminleri, folik asit, potasyum, manganez ve bakır mineralleri bakımından oldukça zengin içerikler taşıyan bir yaz meyvesidir. Lif içeriği açısından oldukça yüksek olan çilek, vücudun gücünü...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2016