recel.gen.tr
reçel

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Ayva Reçeli

Ayva reçeli, ayva reçeli kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan reçellerden biridir. Ayva kış aylarının en sevilen ve vitamin bakımından oldukça zengin meyvelerindendir. Kahvaltıda ayva reçeli kaymak ile sunulduğunda tadı daha da lezzetlenecektir. 

Ayva reçeli için gerekli malzemeler
  • Altı adet orta boy ayva
  • Altı su bardağı su
  • Dört veya beş su bardağı şeker 
  • Çay kaşığının ucuyla tereyağı
  • Yarım limon suyu
  • Ayvanın çekirdekleri    
Ayva Reçeli
Ayva reçeli yapılışı

Öncelikle altı adet ayvayı temizce yıkayalım. Kabuklarını ince bir tabaka halinde soyalım. Ayvanın içerisindeki sert kısımları çıkarın ve ayvaları küçük küpler halinde doğrayın. Ayvanın içerisinde çıkan çekirdekleri ayıklayıp ayrı bir kaseye koyun. Doğrama işlemi bittikten sonra ayvaları tencereye alalım ve üzerine altı su bardağı su ilave edelim. Ocağı orta ateşte açıp tencereyi üzerine alın ve ayvalar haşlanana kadar pişirin. Yaklaşık beş on dakikada pişer. Üzerine dört veya beş su bardağı kadar şeker ilave edin. Şeker ölçüsü sizin damak zevkinize kalmış. Ayva çekirdeklerini ilave edin, ayva çekirdeği reçelin kıvamının koyulaşması için gereklidir. İster içine direk atın isterseniz de bir file tarzında beze sarıp atın ve daha sonra içinden çıkarın. Bu da size kalmış bir uygulama. Şeker atıldıktan sonra yaklaşık yirmi dakika kadar kısık ateşte pişirin. Sonra yarım limonun suyunu sıkın ve tencereye ilave edin. Limon suyunu ilave ettikten sonra beş dakika daha pişirelim. Kıvamını anlayabilmek için bir kaşığın ucu ile suyundan alın ve düz bir tabağa damlatın damla hemen dağılmıyorsa olmuş demektir. Dağılırsa biraz daha pişirmelisiniz. Ayva reçeli bekledikçe koyulaşan bir kıvam alacaktır. Reçeliniz pişince içerisindeki çekirdekleri çıkarıp cam kavanozlara koyabilirsiniz. Reçelleri saklamak için mümkünse küçük kavanozlar kullanın böylelikle reçeliniz daha uzun süre dayanacaktır. Reçeli kavanoza koyup hemen ağzını kapatıp ters çevirmelisiniz. Böylelikle hava alıp almadığını kontrol etmiş olacaksınız. Reçelinizin renkli olmasını istiyorsanız pişerken bir miktar lohusa şekeri katabilirsiniz. Yerken de ceviz veya fındık ile servis yapabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:08:02

Ayva Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ayva Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

İsyan İncir Reçeli

İsyan incir reçeli, bu tanımlama sanırız incir reçelinin oldukça zahmetli yapımından kaynaklanıyordur. Özellikle ham incir, erkek incir reçeli yaparken incecik kabuklarının soyulma aşamasında, bunların acılığını gidermek için yapı...

Nar Reçeli

Nar reçeli, kırmızı reçel grubuna girdiği için yapımı aşamasında çok köpüklü olacaktır. Köpüklerin alınmasına dikkat edilmelidir, çünkü lezzet bakımından bu çok önemlidir. Bu nedenle, reçelin fazla köpürmesine engel olmak için b...

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi n...

Organik Reçel

Organik reçel, Organik reçeller çeşitli meyvelerin kaynatılarak yapılan bir tatlı türüdür. Bu tatlı türü kahvaltılarımızın olmasa olmazlarından biridir. Reçeller içerdiği vitaminler nedeniyle çok fazla tavsiye edilmektedir. En çok...

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4 ünde kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerindendir kiraz reçeli. Güzel kiraz re...

Karpuz Reçeli

Karpuz reçeli, yapılışı en ilginç reçellerden birisidir. Yapılış şekli genel olarak kabak reçeli, domates reçeli, armut reçeli gibi kalın kabuklu meyve ve sebze reçellerinin yapılış şekliyle birbirine benzemektedir. Karpuz reçe...

Kestane Reçeli

Kestane reçeli, öncelikle kestane bir kış meyvesidir ve bu reçelin de kışın yapılması gerekir. Mevsiminde yapıldığı takdir de lezzeti daha bir güzel olacaktır. Reçeller genelde kahvaltıda tüketilen şekerli gıdalardır. Ancak tatl...

Çilek Reçeli Kaç Kalori

Çilek Reçeli Kaç Kalori, çilek B,C,E vitaminleri, folik asit, potasyum, manganez ve bakır mineralleri bakımından oldukça zengin içerikler taşıyan bir yaz meyvesidir. Lif içeriği açısından oldukça yüksek olan çilek, vücudun gücünü...

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyumsuz olmaz vallahi ülkemizin en güzel meyvelerinden olup oldukça Türk halkı...

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı genelikle çokça tükettiği  bir meyve olan yeşil eriği çok fazla tüketmektey...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2015