recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Ayva Reçeli

Ayva reçeli, ayva reçeli kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan reçellerden biridir. Ayva kış aylarının en sevilen ve vitamin bakımından oldukça zengin meyvelerindendir. Kahvaltıda ayva reçeli kaymak ile sunulduğunda tadı daha da lezzetlenecektir. 

Ayva reçeli için gerekli malzemeler
  • Altı adet orta boy ayva
  • Altı su bardağı su
  • Dört veya beş su bardağı şeker 
  • Çay kaşığının ucuyla tereyağı
  • Yarım limon suyu
  • Ayvanın çekirdekleri    
Ayva Reçeli
Ayva reçeli yapılışı

Öncelikle altı adet ayvayı temizce yıkayalım. Kabuklarını ince bir tabaka halinde soyalım. Ayvanın içerisindeki sert kısımları çıkarın ve ayvaları küçük küpler halinde doğrayın. Ayvanın içerisinde çıkan çekirdekleri ayıklayıp ayrı bir kaseye koyun. Doğrama işlemi bittikten sonra ayvaları tencereye alalım ve üzerine altı su bardağı su ilave edelim. Ocağı orta ateşte açıp tencereyi üzerine alın ve ayvalar haşlanana kadar pişirin. Yaklaşık beş on dakikada pişer. Üzerine dört veya beş su bardağı kadar şeker ilave edin. Şeker ölçüsü sizin damak zevkinize kalmış. Ayva çekirdeklerini ilave edin, ayva çekirdeği reçelin kıvamının koyulaşması için gereklidir. İster içine direk atın isterseniz de bir file tarzında beze sarıp atın ve daha sonra içinden çıkarın. Bu da size kalmış bir uygulama. Şeker atıldıktan sonra yaklaşık yirmi dakika kadar kısık ateşte pişirin. Sonra yarım limonun suyunu sıkın ve tencereye ilave edin. Limon suyunu ilave ettikten sonra beş dakika daha pişirelim. Kıvamını anlayabilmek için bir kaşığın ucu ile suyundan alın ve düz bir tabağa damlatın damla hemen dağılmıyorsa olmuş demektir. Dağılırsa biraz daha pişirmelisiniz. Ayva reçeli bekledikçe koyulaşan bir kıvam alacaktır. Reçeliniz pişince içerisindeki çekirdekleri çıkarıp cam kavanozlara koyabilirsiniz. Reçelleri saklamak için mümkünse küçük kavanozlar kullanın böylelikle reçeliniz daha uzun süre dayanacaktır. Reçeli kavanoza koyup hemen ağzını kapatıp ters çevirmelisiniz. Böylelikle hava alıp almadığını kontrol etmiş olacaksınız. Reçelinizin renkli olmasını istiyorsanız pişerken bir miktar lohusa şekeri katabilirsiniz. Yerken de ceviz veya fındık ile servis yapabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:08:02

Ayva Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ayva Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Frenk Üzümü Reçeli

Frenk üzümü reçeli, çok faydalı, bol vitaminli bir meyve olan frenk üzümünden yapılır. Kırmızı, siyah ve sarı renklerde olabilen bu üzümün reçelini kendine has tadıyla, başka bir şey eklemeden yapabileceğiniz gibi, limon, tarçın,...

Siyah Üzüm Reçeli

Siyah Üzüm Reçeli; Yaz meyvelerinden olan siyah üzümü  kışın da sofranız da görmek istiyorsanız reçelini yapabilirsiniz. Siyah üzüm reçeli diğer reçel türleri arasında daha tercih edilmektedir. Siyah üzüm reçeli tadıyla ve görünüş...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Siyah Erik Reçeli

Siyah Erik Reçeli; Siyah eriğin faydaları saymakla bitmez. Son yıllarda oldukça popüler olan siyah eriğin pek çok tatlı çeşidide yapılmaktadır.  Ben ilk kez yaptığım ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan siyah erik reçeli tar...

Balkabağı Reçeli

Balkabağı reçeli; mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Kabak benim en sevdiğim besindir. Çok faydalı olduğunu duyduktan sonra daha fazla tüketmeye başladım. Günümüzde balkabağının sadece bildiğimiz klasik tatlısı değil yaş pas...

Bergamot Reçeli

Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşitidir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunla...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Cevizli İncir Reçeli

Cevizli incir reçeli hem kahvaltıların baş tacı hem de çocukların yemeye doyamayacağı son derece faydalı bir enerji deposu. Eğer farklı tatlar denemek istiyorsanız ve çilek, vişne, ayva gibi reçel çeşitlerinden sıkıldıysanız size...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2017