recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süslemelerin de ve kurabiye süslemelerinde kullanılmaktadır.

Size kaliteli reçeli nasıl yapacağınızı kısaca anlatacağım kağıdı hazırlayın en güzel reçeli yapmanız için püf noktalarını veriyorum.

Eğer reçelin köpüklerini kaşıkla almakla uğraşmak istemiyorsanız azıcık bir tereyağ koyduğunuzda daha parlak olacaktır. Reçeli yaparken derin tencere kullanınız ağzını asla kapatmayınız yoksa kararmalar meydana gelir. Reçelimizi pişirdikten sonra çelik tencere kullandıysak tencereyi değiştirelim ki ocak sönse de altı kaynamaya başlar ve reçelde kararmalar meydana gelmesini istemiyorsanız soğuması için başka bir tencereye alın. 

Reçelin eğer kristalleşmesini istemiyorsanız limon tuzu eklemeyi unutmayın. Eğer reçelinizi hemen tüketmeyecekseniz reçeli 10 dakika bekletip sıcak şekilde kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin böylece küflenmesini ve bozulmasını engellersiniz. 

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Ama eğer hemen tüketecekseniz soğuduktan sonra kavanoza koyun aksi halde küflenir. Çilekleri karıştırırken çok narin davranın ki ezilmeler meydana gelmesin. Her zaman yoklamalısınız, reçelinizi başından ayrılmamanızı öneririm ve köpüğünü almalısınız. Unutmayın ki reçel ne kadar koyu kıvamlıysa o kadar uzun süre dayanır ve bozulmaz. Eğer şekerini meyveden fazla koyarsanız kristalleşir bu yüzden ikisi de ayrı orantıda olmalıdır ki reçelimiz güzel olsun. Reçeli saklamak için 17-21 derecelik bir ısı gerekmektedir. Böylece bakteri üremesi azalır eğer bu ısıda tutarsak böylece uzun ömürlü olur.

Çilek reçelimizin tüm malzemeleri eklendikten sonra en fazla 25 dk kaynatıldıktan sonra çilek reçelimiz hazır afiyetle yiyebilirsiniz.

Çilek reçelimizin malzemeleri;
  • 750 gram çilek bir kilo veya çilek kullanabilirsiniz
  • 650 gram şeker
  • Bir çay kaşığı limon tuzu veya bir limon suyu
Çilek reçelinin yapılışı;

Çilekleri öncelikle yıkayıp, sonra ayıklayıp derin bir tencereye koyuyoruz. Şekerini üzerine ekliyoruz ve en az akşamdan sabaha bekletelim beklettikten sonra ocağa alıp normal ateşte kaynatalım ve üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alalım pişince limon tuzunu veya limonunu ekleyip 5 dakika daha piştikten sonra altını kapatıp kavanozlara doldurun. Benim yaptığım reçel toplamda 25 dakika pişti, kusursuz kıvamda bir reçel oldu.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:21:08

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Olgun İncir Reçeli Tarifi

Olgun incir reçeli tarifi, için vereceğimiz tariften faydalanabilirsiniz.Kahvaltıların olmazsa  olmazı reçeller rengarenk görüntüleri ve lezzetleri ile donatırlar sofralarımızı. İncir reçeli de onlardan bir tanesidir. Olgun incir...

Bergamot Reçeli

Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşitidir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunla...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Kızılcık Reçeli

Kızılcık reçeli, ekşi tadı ile bilinen kızılcık reçeli, mutfaklarda farklı şekillerde kullanılır. Hamaratlı kadınlar, kızılcık reçeli yaparak birçok tatlının sosunda bu reçeli kullanabiliyorlar. Ekşimsi ve mayhoş tada sahip reç...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017