recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pasta süsleme, reçel, şurup gibi birçok yiyecek ve içecekle birlikte de kullanılmaktadır. Ülkemizin birçok yöresinde yetiştiriciliği yapılmaktadır ancak büyük bir bölümü Marmara Bölgesinden sağlanmaktadır. Çilek reçeli, çilek ve şeker ile yapılan ve yapımı oldukça kolay olan son derece sevilen ve sabah kahvaltılarında en çok tüketilen yiyecekler arasında yerini almış olan bir reçeldir.

Çilek Reçeli Malzemeleri
  • 1 kilo çilek
  • Yarım kilo şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 adet limon suyu
Çilek Reçeli Yapılışı

Yıkanarak ayıklanan çilekler derin bir tencereye koyulur. Üzerine yarım kilo şeker eklenerek en az on saat ( bir gece) bu şekilde bekletilir. Çilekler şeker ile bekletildikten sonra suyunu bırakır ve şekerin büyük bir kısmı erir. Sulanan çilekler ocağa alınarak harlı ateşte kaynatılır ve üzerinde oluşan köpükler hızlıca alınır. Kısık ateşte yaklaşık yirmi beş dakika kaynatılan çilekler kıvam alınca limon veya limon suyu eklenir ve reçel ocaktan alınır. Ilıyan reçel cam kavanozlara doldurulur ve ağzı sıkıca kapatılarak serin yerde muhafaza edilir.

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır
Çilek Reçeli Püf Noktaları;

Reçelin köpüğünü almakla uğraşmak yerine içine küçük bir parça tere yağı eklemek hem reçeli daha parlak hale getirir hem de köpüklenmesini engeller.

Reçel yapımında derin tencere kullanılmalı ve tencerenin kapağı kapatılmamalıdır. Eğer kapak kapatılırsa reçel kararır.

Reçel yapımında limon veya limon tuzu oldukça önemlidir eğer reçele limon eklenmezse şekerleme meydana gelir.

Uzun süre kapalı şekilde muhafaza edilecek olan reçel sıcak bir şekilde kavanoza koyularak ağzı sıkı bir şekilde kapatılır ve ters çevrilir. Bu sayede reçelin küflenmesi de önlenmiş olur. Ancak hemen tüketilecek olan reçel soğumadan kavanoza koyulmamalıdır.

Çilek reçelini sürekli karışmak çileklerin ezilmesine ve reçelin görünümünün kötü olmasına neden olur bu nedenle ara sıra karıştırmak oldukça faydalıdır.

Çilekler önceden pişmemiş veya hazır olan şeker şurubunun içinde az bir süre kaynatılmış ise bu durum reçelin küflenmesine neden olur.

Bakteri ürememesi ve reçelin küflenmesini engellemek için çilek reçeli uygun sıcaklıkta muhafaza edilmelidir.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:29:40

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çilek Reçeli Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Siyah Üzüm Reçeli

Siyah Üzüm Reçeli; Yaz meyvelerinden olan siyah üzümü  kışın da sofranız da görmek istiyorsanız reçelini yapabilirsiniz. Siyah üzüm reçeli diğer reçel türleri arasında daha tercih edilmektedir. Siyah üzüm reçeli tadıyla ve görünüş...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Olgun İncir Reçeli Tarifi

Olgun incir reçeli tarifi, için vereceğimiz tariften faydalanabilirsiniz.Kahvaltıların olmazsa  olmazı reçeller rengarenk görüntüleri ve lezzetleri ile donatırlar sofralarımızı. İncir reçeli de onlardan bir tanesidir. Olgun incir...

Bergamot Reçeli

Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşitidir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunla...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Balkabağı Reçeli

Balkabağı reçeli; mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Kabak benim en sevdiğim besindir. Çok faydalı olduğunu duyduktan sonra daha fazla tüketmeye başladım. Günümüzde balkabağının sadece bildiğimiz klasik tatlısı değil yaş pas...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017