recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Dağ Çileği Reçeli

Dağ Çileği Reçeli, dağ çileği diğer çilekten çok daha lezzetli ve çok daha faydalı bir meyvedir. Dağ çileği market raflarında bulunan bir meyve olmadığı için her zaman ulaşılması mümkün değildir. Bu çok lezzetli ve şifa deposu meyveyi bütün yıl sağlıklı bir şekilde tüketebilmek için reçel yapmanızı tavsiye ederiz. Hiç bir yerde bulamayacağınız lezzette ve kalitede reçel tüketebilirsiniz... Kolay gelsin.

Dağ Çileği Reçeli Malzemeler:
  • 2 kilo dağ çileği
  • 2 kilo toz şeker
  • Yarım adet limon suyu
  • 2 çay kaşığı köy tere yağı
Dağ Çileği Reçeli Hazırlanışı:

Reçeli yapmaya ilk olarak dağ çileklerini ayıklayarak başlıyoruz. Daha sonra bol su ile ezmeyecek şekilde yıkayıp bir süzgecin üzerine alarak suyunu atmasını bekliyoruz. Reçeli kaynatacağınız tencerenin dibine şekerin yarısını boşaltıp yayıyoruz. Üzerine reçelleri ilave edip, kalan şekeri de çileklerin üzerine kapatıyoruz. Hiç karıştırmadan üzerine bir tülbent örterek, güneşte iki gün boyunca suyunu bırakması için bekletiyoruz.

Dağ Çileği Reçeliİki günün ardında çilekler tamamen suyunu bırakmış olacaktır. Tencereyi ocağın üzerine alıp tahta kaşık ile bir iki karıştırdıktan sonra kısık ateşte çilekler yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Bu işlem sırasında çileklerin ne çok yumuşak nede dişe dokunacak şekilde sert olamaması gerekiyor. Zamanlamayı iyi yapmak gerekir. Çileklerin istenilen kıvama geldiğinden emin olduğunuzda başka bir tencerenin üzerine metal bir kevgir koyarak şerbetini süzüyoruz. yani çilekler erimesin diye şerbetinden çıkarıyoruz. Daha sonra şerbetini yaklaşık bir saat boyunca kısık ateşte ve ara sıra karıştırarak bir süre daha kaynatıyoruz. Bu zaman zarfında şerbet istenilen koyu kıvama gelmiş olacaktır. Eğer çok koyu kıvamlı bir reçel olmasını istemiyorsanız biraz daha az kaynatabilirsiniz. Limon suyunu ilave edip bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra tere yağını da ilave edip ocaktan alıyoruz.

Ayırdığımız çilekleri tekrar şerbetin üzerine ilave edip, karıştırdıktan sonra, eğer kışa saklayacak isek veya bir aydan daha kısa sürede tüketmeyi düşünmüyorsanız sıcak olarak kavanoza boşaltıp kapağını kapatmanız yeterli olacaktır. Eğer kısa sürede tüketmeyi düşünüyorsanız, kavanozun kapağını soğuduktan sonra kapatmanız gerekmektedir... Afiyet olsun..

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:58:14

Dağ Çileği Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Dağ Çileği Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Mantar Reçeli

Mantar Reçeli, Özellikle kış mevsiminde bolca tüketilen reçeller sofralardan eksik olmaz. Reçel, mevsiminde yetişen türlü meyve sebzelerden diğer zamanlarda da tüketebilmek için şeker ile birlikte hazırlanan doyumsuz lezzetlerdir....

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017