recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Diyabetik Reçel

Diyabetik Reçel, Ülkemizin her yöresinde diyabetli hastalar için yapılan bir reçel türüdür. Normal reçellere oranla kalori değeri düşük olmasına  karşın reçel olması münasebeti ile yinede kalori bakımından hiçte masum sayılmamaktadır. Genellikle masum bebekler, şeker hastalığı olan gebe bayanlar, diyabetli kişiler ve sağlığına dikkat edip sağlıklı reçel yemek isteyenler için uygun bir tariftir.

Diyabetik Reçel Malzemeler

  • 3 kg ayva
  • 1 kutu civarında, 500 gramlık diyabetik toz şeker
  • Yarım limonun  suyu
  • yeteri miktarda su(ayvanın su durumuna müteakip pişme sırasında göz kararı denilen ölçü ile eklenmelidir)
  • Büyükçe bir tencere
  • Rende(ayvaları rendelemek için)

Diyabetik Reçel Yapılışı

İlk önce ayvalar yıkanmalı ve üstündeki tüycükler temizlenmelidir. Ayvaların kabukları güzelce soyulmalı ve iç kısmında bulunan çekirdek ve çekirdek oyukları da temizlenmelidir. Çekirdek ve çöp olarak görülen tüm parçaları küçükçe bir tencereye alınmalıdır. Ayvanın çekirdek ve kabuk kısımları pektin olarak bilinen maddeyi içerir. Reçele kıvam ve renk vermek için bu çekirdek ve çöpler değerlendirilmelidir. Ayvaları rendenin büyük kısmı ile rendeleyin  veya küçük küçük olacak bir biçimde doğrayın. Bu rendelenmiş haldeki ayvaların üzerine 500 gramlık diyabetik şekeri muntazam bir şekilde üzerine seriyoruz. Fakat, bu şekerin poşetini yırtmadan önce  küçük el hareketleri ile içerisinde topaklanan kısımlar varsa onları çözüp diğerleri ile aynı şekle getirmemiz lazım.

Diyabetik Reçel

Klasik reçel yapımlarında şeker meyvelerin üzerinde bir süre bekletilip suyu çıkması beklenir. Fakat ayva pek fazla su alan bir meyve çeşidi olmadığı için bekleme süresine pek ihtiyaç kalmamaktadır. İlk aşamada, yaklaşık 4 su bardağı kadar su eklenerek, tenceremiz ocağa alınır ve herkesin bildiği bir yöntem olan kısık ateşte pişirme tekniği ile kaynamaya bırakılır. Ayva kaynamaya durdukça içindeki suyu dışarı salıp tenceredeki su oranını biraz yükseltecektir. Su oranı arasıra kontrol edilerek ve bazende karıştırma işlemi yapılarak, gerekli görüldüğü hallerde su takviyesi yapılmalıdır. Bazen piştiğini kontrol amaçlı içinden bir tane alınarak tadına bakılmalıdır. Tadına baktığımızda ağzımıza çiğ ayva lezzeti gelmiyorsa reçel kullanıma hazır hale gelmiş demektir. 

Not: En önemli aşamada reçelin saklanmasıdır. Ev yapımı olduğu için içinde katkı maddesi bulunmaz. Bu sebeple bakteri oluşumuna çok müsaittir. Bu riske yol açmamak için reçelin soğuması beklenilmeden cam kavanozlara koyup, kapak kısmı aşağı gelecek şekilde konumlandırılarak soğuması beklenilmelidir. Isısı oda sıcaklığına geldiği vakit buzdolabında saklanabilir. Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:29:56

Diyabetik Reçel Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Diyabetik Reçel"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Değişik Reçel Tarifleri

Değişik reçel tarifleri, reçel, farklı meyvelerin şekerle kaynatılması sonucu elde edilen ve genelde kahvaltılık olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Kahvaltılarda tüketimi tercih edilse de günün her saatinde yenebilen reçel, tatlı...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017