recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı, diyet reçel şeker konusunda hassasiyeti bulunan kişilerin, diyabetlilerin tüketebileceği, içerisinde şeker ya da herhangi bir yapay tatlandırıcı bulunmayan bir reçel çeşididir. Bu reçel şekerle yapılmış olan kadar canlı ve net  bir görünüme sahip değildir fakat sağlık açısından gönül rahatlığı ile tercih edilebilir. Çünkü içerisinde şeker bulunmadığı halde kullanılacak doğal meyvelerin vermiş olduğu mayhoş bir tatlılık olacaktır. Sadece diyabetli olan kişiler için değil gebe anneler, bebekler ve sağlığına düşkün kişiler içinde tavsiye edilir.

Malzemeler
  • 8 tane fazla büyük olamayacak şekilde orta boylu tatlı elma ( Golden, Starking ve Amasya elması daha iyi olacaktır. Fakat tercih sizin.)
  • 3 tane orta boylu ayva (1 kg civarında olacaktır. Ayrıca ayvalarımız farklı cinslerde olmamalıdır. Çünkü tadı bozulabilir.)
  • 1/3 çay kaşığı oranında liman tuzu olmalıdır.
  • Kişinin arzusuna göre reçelin içerisine 2 ya da 3 tane kakule tohumu yahut bir dilim  kadar zencefil. (zencefilin taze olmasına dikkat edilmelidir.)
  • Katı meyve suyu sıkacağı
Diyet Reçelin Yapışı

Öncelikle elmalar çok temiz bir şekilde yıkayalım. 1-2 dakika sirke suyunda yıkanması bütün mikropları öldürür ve daha hijyenik olur fakat bu isteğe bağlıdır. Yıkanan elmaları bıçak yardımıyla dörde bölüp ortasındaki çekirdekli kısımı çıkarın ve katı meyve suyu sıkacağına koyup suyunu sıkın. Bu işlemin sonunda elmalar biraz köpürecek tir bunu önlemek için bir süzgeçten yardım alabilirsiniz böylece köpükler eriyecektir. Bu 8 adet elmadan yaklaşık olarak 750-800 ml su çıkmaktadır. Daha sonra ayvalar yıkanmalı ve kurulanmalıdır. Kurulama işlemi bittikten sonra kabuklarını soyulmalı ve elmalarda yapıldığı gibi ayvalar da dörde bölünüp ortasındaki çekirdekli kısım çıkarılmalı fakat bu çekirdeklerin bir kısmı ayvanın jöle kıvamını almasını sağladığından hepsi çıkarılmamalıdır. Bu çekirdekler isteğe göre kakule tohumları ile ince bir beze konulup bağlanabilir. Daha sonra elde ettiğimiz bu elma suyunu bir tencereye koyalım. (bu tencere bakır olursa daha iyi olur.) Orta bir ateşte yaklaşık yarım saat kaynatın. (bu işlemden dolayı elmanın içinde bulunan fazla su buharlaşacaktır ve hafif jöle kıvamına gelecektir.)
Diyet Reçel Yapımı
Elma suyunuz kaynarken bir yandan da küçük küçük kestiğiniz ayvaları ve ince bir beze sardığınız kakuleyi başka bir tencereye koyarak üzerine yaklaşık 1 bardak kadar su ekleyin. Başlangıçta orta derecede daha sonra ise kısık ateşte yumuşayana kadar kaynatın. Ayvalar kaynamış ise tencerenin dibinde kalmış olan suyu jöle kıvamına gelmiş olan elma suyunun üzerine koyun, bir süre de bu şekilde kaynayacaktır. Böyle 20-25 dakika kadar kısık bir ateşte pişirin. Ayrıca karıştırırken tahta kaşıktan yardım almalısınız çünkü reçelinizin içerisinde şeker olamadığı için daha yayvan bir harç bulunacaktır ve tahta kaşık ile bu kıvamı zedelememiş olursunuz. Harcımızın rengi istediğimiz kıvama geldiyse 1/3 oranındaki limon tuzunu da ekleyin ve bir kez daha karıştırın 1-2 dakika sonrasında ateşini kapatabilirsiniz. Soğumasını beklemeden önceden yıkayıp kurulamış olduğunuz kavanozlara sıcakken koyun ve kapağını sıkıca kapatıp ters bir şekilde çevirin. Böyle şekersiz şekilde yapılan reçeller çok çabuk bozulmaktadır.(buzdolabında olsa bile) Bu sebepten ötürü az az yapıp çabuk bitirin. Kısacası raf ömrü çok kısadır. Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:22:30

Diyet Reçel Yapımı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Diyet Reçel Yapımı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Mantar Reçeli

Mantar Reçeli, Özellikle kış mevsiminde bolca tüketilen reçeller sofralardan eksik olmaz. Reçel, mevsiminde yetişen türlü meyve sebzelerden diğer zamanlarda da tüketebilmek için şeker ile birlikte hazırlanan doyumsuz lezzetlerdir....

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017