recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Erik Reçeli

Erik reçeli, Reçeller çok fazla olarak tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın vazgeçilmez bir yiyeceği olarak bilinmektedir. Bu reçeller hazır olan reçellere göre içeriğinde katkı maddesi bulunmadığından dolayı daha sağlıklı olarak üretilmekte ve daha çok tercih edilmektedir. Bu reçeller çoğu kişinin tercihi olmakta ve genel olarak bizler için vitamin deposu olarak bilinmektedir. Evlerde genellikle anneannelerimizin ya da annelerimizin bizlere afiyetle tüketmemiz için yapmış olduğu bu vazgeçilmez tat olan reçeller oldukça lezzetli olduğu için kesinlikle tercih edilen biz lezzet olmaktadır. Bunların yanı sıra evlerimizde yapmış olduğumuz bu reçeller çoğu kişinin tercihi olmuştur. 

Çoğu kişi bahçesinde doğal olarak toplamış olduğu meyveleri mevsimsel olarak taze taze toplar ve reçel olarak şekillendirir. Gerçekten de bu meyveler mevsiminde daha çok lezzetli olup gerçek bir tat oluşturmaktadır. Eski zamanlardan bugüne kadar gelmekte olan bu reçeller oldukça güzel bir tat olarak bilinmektedir ve kahvaltılarda afiyetle tüketilmektedir. Bu reçeller ailemize ve misafirlerimizin yemesi için kahvaltıda servise sunulmaktadır.

Erik reçeli, Mayhoş bir tada sahip olan bu reçel oldukça lezzetlidir. Bizlerin reçel olarak ilk tercih etmiş olduğumuz bir reçel çeşidi olarak bilinmektedir. Erik reçelinin yapılışını sizlere açıklayacak olursak eğer, bu reçelde ilk önce kullanmış olduğumuz malzemeleri ele alalım ve bu malzemeleri sıralayalım. 

Erik Reçeli
Erik Reçeli Yapımı İçin Gereken Malzeme Listesi
  • İki kilo erik
  • Bir kilo toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • Bir kaç adet karanfil
Erik Reçeli Tarifi

İlk başta mevsiminde toplanmış olan erikler temin edilir ve olgunlaşmış olan erikler bir kaba alınarak malzeme listesinde belirtilen kadarı güzelce yıkanır ve yıkanan bu erikler kurutulmak için bir süzgece alınır. Yıkanan bu erikler kuruyuncaya kadar beklenir, kesinlikle erikler kurutulmalı ve ıslak olarak bırakılmamalıdır çünkü yapılan reçel erikler kurutulmaz ise ekşir ve yapılan tüm emekler boşa çıkar. Yıkanan ve kurutulan bu eriklerin çekirdekleri ayıklanır ve çekirdeksiz olarak güzelce bir tencereye alınır. Tencereye alınan bu eriklerin üzerine belirtilen miktarda toz şeker eklenir. Tencereye koyulan eriklerin bir miktar su eklenir ve bu şekilde bir kaç saat ya da bir gün olarak bu şekilde tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde bekletilir. İyice dinlenmesi için karışılmamalı. Bu erikler şekerle özdeşleşmesi için bekletilir. Bekletilen bu erikleri sonraki aşamada yaklaşık olarak 40 - 45 dakika kadar güzelce kaynatalım ve kaynamakta olan reçele pişmeye yakın belirtilen miktarda limon ekleyelim. Bu aşamada beş on dakika daha kaynatalım ve sonrasında ocaktan soğumaya bırakmak için bir köşeye alalım. Ocaktan alınan bu reçeli güzelce soğutalım ve 3 - 5 saat reçeli tencerede soğuttuktan sonra kavanoza ya da küçük bidonlara alalım hazırlamış olduğumuz bu reçelleri ileri ki zamanlarda tüketmek için özenle muhafaza edelim. Sonrasında da afiyet ile yemek için kahvaltılarda bu reçeli servise sunalım.

Yapılan bu reçel çok fazla olarak rağbet görmekte olup organik olduğu için fazlaca tercih edilmektedir. Kesinlikle sizlerde bu reçelleri yapan kişileri bulup hazır olan reçeller yerine bu reçelleri tercih edin. Erik reçeli taze olarak seçilmekte olan eriklerden yapılmakta olup bizler için daha fazla vitamin kaynağı olmaktadır. Gerçek odur ki bizler yapılmakta olan bu reçeli her zaman taze olarak muhafaza eder ve sofralarımızdan eksik etmeyiz. Sizlerde bu evde yapılmakta olan taze meyvelerin oluşumundan olan erik reçellerini anne anneleriniz den ya da anneleriniz den yapmasını isteyin ve kahvaltılarınız da lezzetli olarak tüketin. Afiyet olsun.

Reçel organik olarak hazırlanmakta olup taze olarak servise sunulmalıdır. Hazır olarak satılmakta olan reçeller evde yapmış olduğumuz reçeller kadar lezzetli olmamakta ve içeriğindeki karışımlar raf ömrünü uzatması için katılmakta olan ilaçlar ile bizlere organik olan tatlardan çıkıp farklı lezzetler sunmaktadır. Genel olarak belirtilen bu reçel çoğu kişinin evinde yapmış olduğu ve taze olarak toplanan meyvelerden yapılan bu reçeller evlerimizde bizlerin vazgeçilmezi olmuştur. Sizlerde isterseniz yukarıda belirtilmiş olan tarife bakarak evinizde farklı lezzetler oluşturabilirsiniz. Bu reçelin yapımı oldukça kolay olmakla birlikte fazla olarak bizlere masraf çıkarmamaktadır.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:03:39

Erik Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Erik Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Siyah Üzüm Reçeli

Siyah Üzüm Reçeli; Yaz meyvelerinden olan siyah üzümü  kışın da sofranız da görmek istiyorsanız reçelini yapabilirsiniz. Siyah üzüm reçeli diğer reçel türleri arasında daha tercih edilmektedir. Siyah üzüm reçeli tadıyla ve görünüş...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Olgun İncir Reçeli Tarifi

Olgun incir reçeli tarifi, için vereceğimiz tariften faydalanabilirsiniz.Kahvaltıların olmazsa  olmazı reçeller rengarenk görüntüleri ve lezzetleri ile donatırlar sofralarımızı. İncir reçeli de onlardan bir tanesidir. Olgun incir...

Bergamot Reçeli

Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşitidir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunla...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Balkabağı Reçeli

Balkabağı reçeli; mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Kabak benim en sevdiğim besindir. Çok faydalı olduğunu duyduktan sonra daha fazla tüketmeye başladım. Günümüzde balkabağının sadece bildiğimiz klasik tatlısı değil yaş pas...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017