recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Frambuaz Reçeli

Frambuaz Reçeli, Frambuaz (Ahududu) reçeli gerek görünümü ve gerekse kokusuyla herkes tarafından beğenilir. Frambuaz gülgiller familyasından olup, doğada iki yüze kadar çeşidi bulunur. Bu minicik meyve, tüm küçük taneye sahip meyvelerde olduğu gibi C vitamini yüklü, kansere karşı koruyucu antioksidan maddeler içermektedir. Ayrıca kalp ve damar hastalıkları gelişimini önlemeye yardımcı, östrojen hormonundan kaynaklanan özellikle meme tümörleri oluşumunu engelleyici, karaciğer, mide ve özellikle kalın bağırsak rahatsızlıklarında da risk azaltıcı ve iltihap önleyici (anti enflamatuar) olarak karşımıza çıkar. Bu kadar faydalı olan bir meyveyi farklı şekillerde tüketmek ve uzun süre muhafazasını sağlayabilmek için, yaklaşık 30 dakika gibi bir zamanda yapılan frambuaz reçeli çok başarılı bir yöntem olacaktır. 

Ancak tarife geçmeden önce daha iyi bir kıvam elde etmek ve yapılan reçeli daha uzun süre saklayabilmek için kullanılan, "pektin" adı verilen bir maddeden bahsetmek, reçellerde bu maddeyi kullanmak isteyenler için faydalı olacaktır. Normalde market raflarında yer alan reçellerin ev yapımına oranla çok daha yoğun kıvamlı olduğu görülmektedir. Bu koyulu, üretim esnasında eklenen pektin maddesinden gelir. Çoğu meyve yapısında pektin ve asit doğal olarak mevcuttur. Bu nedenle şeker eklenerek kaynatıldığında jelimsi kıvam izlenir. Ancak doğal yapısında yeterli pektin içermeyen bazı meyvelerden yapılan reçellerde ayrıca eklenecek pektin, istenen kıvama ulaşılmasını sağlar. Doğal yollardan yapılabilen limon pektininden bir miktar ekleyerek, biraz daha kıvamlı bir reçel elde edilebilir.

Frambuaz Reçeli
Limon Pektini Yapılışı:

Yaklaşık 15 tane limonun sarı kabuğu soyularak meyveyi kaplayan beyaz kısım rendelenerek çıkarılır ve bir kaba alınır. Bu işlemden 0,225 gram kadar beyaz kısım elde edilebilir. Ardından 4.5 çorba kaşığı limon suyu eklenerek 1 saat süreyle ılık bir yerde bekletilir. Bu karışıma 0,5 litre su eklenip bir saat süreyle dinlendirilir. Oluşan karışım on dakika kaynatılarak tülbentten süzülür ve daha önce kaynatılarak sterilize edilmiş bir kavanoza konur. Bu karışımdan reçel yapılacak meyvenin cinsine ve koyulaşma durumuna göre az miktarlarda eklenerek daha iyi sonuçlar alınabilir.

Frambuaz Reçeli İçin Malzemeler
  • Bir kilo frambuaz, 
  • bir limonun suyu
  • 1 kilo şeker
Frambuaz Reçeli Yapılışı

Bu reçelde bire bir ölçü kullanılır. Reçel yapımına başlanmadan önce reçelin saklanacağı kavanozlar sterilize edilmeli ve iyice kuruması sağlanmalıdır. Ayrıca dondurucuya reçelin kıvamını kontrol etmede kullanmak amacıyla boş bir tabak konulmalıdır. Bir tencereye iyice yıkanan ahududular ve limon suyu eklenerek kısık ateşte pişirilirken, aynı anda patates eziciyle püre haline getirilir ve 5 dakika pişirilir. Daha sonra tel süzgece alınarak, tahta kaşıkla süzgeçte sadece tohumlar kalacak şekilde ezilir. Çıkan su ve posa tencereye alınarak şeker eklenir ve 5 dakika hızlıca kaynatılır. Dondurucuda soğutulmuş tabağa biraz reçel konulur. Reçel parmakla itildiğinde kırışıyor ise yeterli kıvamdadır, değilse 2 dakika daha kaynatılıp, istenirse bu esnada bir yemek kaşığı kadar limon pektini eklenir. Reçelin üstü kaymak tutmaması için soğurken sık sık karıştırılır ve kavanoza alınır. Frambuaz reçelinin güzel parlak rengi zamanla biraz kararır ancak bir yıl boyunca kapağı açılmadığı sürece saklanabilir. Kapağı açılırsa buzdolabında muhafaza edilmelidir.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:23:29

Frambuaz Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Frambuaz Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Mantar Reçeli

Mantar Reçeli, Özellikle kış mevsiminde bolca tüketilen reçeller sofralardan eksik olmaz. Reçel, mevsiminde yetişen türlü meyve sebzelerden diğer zamanlarda da tüketebilmek için şeker ile birlikte hazırlanan doyumsuz lezzetlerdir....

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017