recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Gül Reçeli Nasıl Yapılır

Gül reçeli nasıl yapılır, reçellerin içinde belki de yapılışı en zor olanı gül reçelidir. Aslında reçeli yapmaktan ziyade gül yappraklarını ayıklamak fazlaca vakit aldığı için biraz yorucu ve sıkıcı olabiliyor. Şimdi aşağıda gül reçelinin malzemelerini ve yapılışını yazalım.

Gül reçeli için gerekli malzemeler;
  • 250 gram katmerli ve kokulu gül
  • 2,5 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu  
Gül reçelinin yapılışı; reçeli yapılacak olan kırmızı veya pembe mutlaka katmerli olması gerekiyor, kokulu güllerin yapraklarının sert ve kuru olmayan kısımları seçildikten sonra temizce yıkanır. Yıkanan yapraklar  suyu süzülmesi için süzgece konulur. Öbür taraftan gül reçelinin kaynatılacağı tencereye su ve toz şeker konulup içindeki şeker iyice eriyene kadar, arada karıştırılarak kaynatılır. Kaynayınca içine suyu süzülmüş olan gül yaprakları doğranarak yada bütün olarak tencereye koyup iyice koyulaşıncaya kadar kaynatılır. 

Gül Reçeli Nasıl Yapılır
Kıvamı çok koyu bir şurup halini alınca yarım limon suyu sıkılır. İki yada üç dakika kaynatılıp ocağın altı kapatılır. Kıvamını kontrol etmek için şurubundan bir çay kaşığı alınır ve soğutulur. Bununla birlikte bir tabağa yada tırnağa damlatılır. Eğer reçel damlat tığınızda dağılmıyor ise tamamdır. Reçelin il sıcaklığı çıktıktan sonra temiz ve kuru kavanozlara doldurulur. Ağzı açık bir şekilde soğuması için bekletilir. Soğuduktan sonra kapağı hava almaması için iyice kapatılır ve şekerlenmemesi için de güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edilir.

Gül reçeli yapmak için püf noktaları; gül reçeli katmerli ve kokulu güllerden yapılırsa daha lezzetli bir reçel elde edilir. Reçelin şekerlenme si nasıl muhafaza edildiği ile alakalıdır. Bu yüzden de buzdolabında değilde serin ve güneş almayan karanlık bir yerde saklamak gerekir. Şekerle nen gül reçelini kabıyla birlikte sıcak su dolu bir kabın içine koyarak şekerlenmeyi önlemiş olursunuz.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:06:59

Gül Reçeli Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Gül Reçeli Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Reçelli Kurabiye Tarifi

Reçelli kurabiye tarifi gün içinde tatlı ihtiyacını lezzetli bir şekilde gidermek isteyenler için ideal bir tariftir. Yapımı oldukça basit ve hızlı olmasının yanı sıra hemen hemen her tür reçel ile yapılabilir. Hamura katacağınız...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kabak Reçeli Kireç

Kabak reçeli kireç, canınız tatlı bir şeyler istediğinde ağız tadıyla yiyebileceğiniz bir reçel yada tatlı da diyebiliriz kabak reçeli için. Çıtır çıtır ve ağzınıza aldığınızda kolayca yiyebileceğiniz harika bir lezzet. Bu reçeli...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017