recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Hamsi Reçeli

Hamsi Reçeli; denince her insan bir durup düşünüyor. Hamsininde reçelimi olurmuş diye ama karadeniz insanı bu hamsinin pilavından tutun daha birçok çeşit yemeğini yapıyor. Buda halkın şaşıracağı olmaz diyeceği bir tarif. Kişisel olarak söylemek gerekirse adını duyduğum an o yenir mi yapılsa bile diye düşündüm. Ama onuda yapmışlar hamsininde tatlısı var yani. Tabi bunu isminden bile düşününce midesi kalkan bir toplum olduğumuzu düşündüğüm için deneyip de yemek isteyen olur mu bilmiyorum. Biz tarifimizi verelim karadenizliler yapmış bize de yazmak düşer. Ve hamsinin yapılmamış olan son şeyi tatlısı da yapılmış oldu. Bu tarife hamsi reçeli de diyorlar.

Hamsi Reçeli Malzemeleri; 
  • 250 Gram hamsi 
  • 2 Su bardağı su 
  • 5 Tane yumurta 
  • 250 Gram un
  • 1 Çay kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz 
  • 1 Limonun çeyreğinin suyu 
  • Yarım fincan fındık 
  • Yarım fincan yeşil fıstık 
  • 1 Su bardağı zeytinyağı 
Hamsi Reçeli Jöle Malzemeleri; 
  • 100 Gram ahududu 
  • 1 Tane muz 
  • 1 Tane portakal 
  • 1 Tane şeftali 
  • 1 Tane kırmızı elma 
  • 300 Gram şeker 
  • 2 su bardağı kadar su 
Şerbeti İçin; 
  • Yarım kilo toz şeker 
  • 2 su bardağı su 
  • 1 Tatlı kaşığı limon suyu 
Hamsili Reçeli Yapılışı; Hamsileri kılçıklarını çıkartarak temizliyoruz. Daha sonra yıkayıp süzülmeye bırakın. 2 Su bardağı suyu bir tencereye alın kaynamaya geldiği zaman un ve tuzu karıştırarak ilave edin. Sürekli Karıştırarak yedi dakika kadar pişirin. Sonra bir çay kaşığı zeytin yağını ve limon suyunu ekleyin. Bir kaç dakikada böyle kaynadıktan sonra kapatın altını ve hamuru soğumaya bırakın.

Hamur soğuduk dan sonra bir kabın içine alıp üzerine yumurtaları kırıp yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde kopartın. İçli köfte gibi içini açıp hamsileri tek tek yerleştirin ve ağzını kapatın. İşlemi tamamladıktan sonra zeytinyağında hamurları kızartın. Bu arada bir yandan da şerbeti hazırlayın. Kızarttığınız hamurları şerbetin içine atıp 5 dakika beklettikten sonra çıkartın. Bütün meyveleri küçük küçük doğrayın bir tencereye alın su ve şekeri de ekleyin ve pişirin. Hazırlanan jöleyi hamurların üzerine döküp en az yarım saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Üzerini süslemek için fındık, fıstıkları kullanın. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 11.11.2016 16:32:53

Hamsi Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hamsi Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Olgun İncir Reçeli Tarifi

Olgun incir reçeli tarifi, için vereceğimiz tariften faydalanabilirsiniz.Kahvaltıların olmazsa  olmazı reçeller rengarenk görüntüleri ve lezzetleri ile donatırlar sofralarımızı. İncir reçeli de onlardan bir tanesidir. Olgun incir...

Bergamot Reçeli

Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşitidir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunla...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Kızılcık Reçeli

Kızılcık reçeli, ekşi tadı ile bilinen kızılcık reçeli, mutfaklarda farklı şekillerde kullanılır. Hamaratlı kadınlar, kızılcık reçeli yaparak birçok tatlının sosunda bu reçeli kullanabiliyorlar. Ekşimsi ve mayhoş tada sahip reç...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017