recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









İncir Reçeli

İncir reçeli, Ülkemize has birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Reçeller içerdiği besin değerleri nedeniyle kişiyi gün içerisinde oldukça zinde tutmaktadır ve doğal olması nedeniyle çok sağlıklıdır. Gelelim asıl konumuz olan incir reçeline. En çok Doğu Anadolu bölgesi ve daha doğudaki bölgelerde yapılan bir reçel türüdür. İncir reçelinde kullanılan incirin türü çok önemlidir. Dağ incirinden yapılan reçeller daha iyi olmaktadır. Diğer incirden yapılan reçeller ise incirlerin yumuşak olması nedeniyle dağılarak reçelde tat bozulmalarına neden olmaktadır.

İncir Reçelinin Faydaları

Bir mucize olarak görülen incir, bol miktarda vitamin kaynağıdır. İnsan vücuduna bol miktarda enerji vererek kişiyi enerji ile hareketlendirmesi incir reçelini insanlara sevdirmektedir. İncir reçeli diğer meyvelere ve sebzelere göre yüksek miktarda lif kaynağı bulunduran bir meyve olarak bilinir.

  • Bir kaşık incir reçelinde bile yüksek miktarda lif bulunması ve lif ihtiyacının olduğu bölgelerde faydasını gösterir.
  • İncir reçeli, sindirimi  son derece kolaylaştırarak kişinin metabolizmasını da iyileştirmede son derecede etkili olmaktadır.
  • Bu reçelinin faydaları saymakla bitmemekle birlikte birçok hastalığa, kansere şifa olmaktadır.
  • Vücuda büyük bir lif kaynağı olması nedeniyle birçok doktor tarafından önerilmektedir.
  • İncir reçeli, vücuttan atılacak maddelere su kazandırarak sindirimi ve bağırsaklarda çözünmeyi kolaylaştırır.
  • Reçel, kandaki kollestrol seviyesini düzenleyerek bu tür sorunların ve yüksek kollestrolun  oluşturacağı sorunları da ortadan kaldırmaktadır.
  • Her reçel olduğu gibi, midede ve bağırsaklarda sindirimi  kolaydır. Bu nedenle rahatlıkla tüketilmesinde bir sakınca yoktur.
  • Genel olarak incir içerisinde bulunan vitamin ve mineraller insan vücudu için gerekli besinleri içermektedir. İncirin bu besinleri içermesinden dolayı İncir reçeli insanlar için oldukça faydalı bir yiyecektir.
İncir reçelinin zararlarını ele alacak olursak, pek bir zararı bulunmayan bize son derece enerji veren bu besin sadece şeker hastalarının yerken dikkat etmesi gereken bir yiyecektir. İçerisinde bulunan şeker, şeker hastalarının da şekerinin yükselerek bazı sorunlara neden olabilir. 
Her gün kahvaltılarda ve diğer öğünlerde yiyebileceğimiz sağlıklı bir besin olan incir reçelinin yapımını şöyle anlatabilirim.

İncir Reçeli
İncir reçelinin yapılışı:
  • Bir buçuk kg ham incir,
  • Bir kg beyaz şeker,
  • İki buçuk su bardağı kaynamış su,
  • Yarımdan biraz fazla limon,
  • Bir çorba kaşığı elma sirkesi,
  • Yedi ya da sekiz adet karanfil,
  • Bir miktar sıcak su,
Bu malzemeler elde edildikten sonra hazırlanmasına şöyle başlayabiliriz. 

İlk olarak incir iyice temiz olacak şekilde yıkanmalıdır.Yıkanan incirin sap kısımları dibinden kesilmelidir.Uçları kesilen incirlerin üzerine ince bir kürdan yardımıyla delikler açın.

Elimizde bulunan bütün incirler bu işlemden geçirildikten sonra bir tencereye incirlerin tamamını kaplayacak kadar sıcak su ekleyin.Sıcak suyu tencereye ekledikten sonra limonları ince ince keserek tencereye ekleyin.Limondan sonra elimizde bulunan bir çorba kaşığı elma sirkesini suya ekleyin.Tüm bu eklemelerden sonra tencereyi mutfak tüpünde kısık bir ateş ile 8-12 dakika kaynatalım.Kaynatılan incirleri alarak sıcak suyundan arındıralım ve tekrar aynı miktarda sıcak su ekleyerek oldukça kaynatın ve bu işlemi 3 kere tekrarlayın.

Bu işlemler yapıldıktan sonra incirlerin rengi koyulaşacaktır.Bu işlemleri yaptıktan sonra incirleri bir gün dinlendirmek lezzetinin artmasında oldukça etkili olmaktadır.İncirler bir gün dinlendirildikten sonra iki bardak sıcak su ekleyerek tekrar kaynatın ve bu sırada içerisine elimizdeki karanfilleri ve bir miktar limon suyu ilave edin.Son olarak bu işlemler yapıldıktan sonra istenilen şekilde tabaklar üzerine dekor verilerek afiyetle yenebilir.

Not: İncir reçeli yaparken incirleri iyice pişirmek çok önemlidir. Bu işlem iyi yapılmaz ise reçel çiğ kalarak tatsız bir halde servis yapılmış olacaktır. 
İncir reçelini çocukların tüketmesi onların bağışıklık sistemini geliştirerek onları hastalıktan korumada önemli rol oynayacaktır. Son derece faydalı olan incir reçeli büyük lif kaynağı olması nedeniyle çok sağlıklı ve lezzetli yiyeceklerden biridir. Bu reçelinin kalorisi aşırı derecede yüksek değildir. Yani bir tatlı kaşığı incir reçelinde altı kalori bulunmaktadır. Bu nedenle diyet yapan insanlarında belli miktarda yemelerinde sakınca yoktur.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:20:46

İncir Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "İncir Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Mantar Reçeli

Mantar Reçeli, Özellikle kış mevsiminde bolca tüketilen reçeller sofralardan eksik olmaz. Reçel, mevsiminde yetişen türlü meyve sebzelerden diğer zamanlarda da tüketebilmek için şeker ile birlikte hazırlanan doyumsuz lezzetlerdir....

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017