recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok faydası olduğu bilinmekte ve kanser hastalığına karşı önemli bir meyve olduğu uzmanlar tarafından dile getirilmektedir. Karpuz meyvesinin yanı sıra karpuz kabuğu da içerdiği vitaminler sayesinde sağlığımıza yararlıdır. Karpuz kabuğunda bulunan sitrülinin, kan dolaşımını rahatlatıp düzenleyip içinde bulundurduğu antioksidan sayesinde yaşlanmayı geciktirip, kanser hastalıklarına karşı vücudu korur. Karpuz yaz meyvesi olduğu için kış mevsimlerde bulmamız neredeyse imkansızdır. Karpuz kabuğunun bu faydalarından kış aylarında da yararlanabilmek için karpuz kabuğu reçeli bizlere olanak vermektedir. Maliyeti oldukça düşük, yapımı bir hayli kolay olan karpuz kabuğu reçeli yapmak için hangi malzemelere ihtiyacımız olduğuna ve karpuz kabuğu reçelinin nasıl yapıldığına hep beraber göz atalım.

Karpuz kabuğu reçeli için gerekli olan malzemeler
  • Orta büyüklükteki bir karpuzun kabukları
  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet orta büyüklükteki limon kabuğunun rendesi
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 5 adet karanfil
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • 2-3 adet limon tuzu
Karpuz kabuğu reçelinin yapılışı

Karpuz kabuklarını üzerinde karpuzun kırmızı kısımlarını yok edene kadar soyalım. Karpuzun kırmızı kısımlarını yok etmezsek reçelimiz yumuşak olur. Soyduktan sonra isteğe bağlı olarak kare, küp veya ince şerit halinde doğrayalım. Doğramış olduğumuz kabukları tencereye koyalım, üzerine su ve karbonatı ekleyip bir gece buzdolabında bekletelim. Bir gece dolapta beklettikten sonra suyunu süzelim ve suda iyive yıkayalım. Daha sonra tekrar üzerine su ilave edip yaklaşık 2 dakika kadar ocakta kaynatalım. Bu işlemlerden sonra 2 dakika kadar kaynattığımız karpuz kabuklarını geniş bir tencereye koyalım ve üzerine su, toz şeker, karanfil, limon kabuğu rendesini ekleyip ocakta kaynayana kadar pişirelim. Daha sonra limon tozu ve limon suyunu ekleyip yaklaşık 5 dakika kadar daha ocakta pişirelim ve ocaktan alıp soğumasını bekleyelim. Soğuyan karpuz kabuğu reçelimizi kavanozlara koyup buzdolabında muhafaza edelim.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 14.11.2016 12:37:48

Karpuz Kabuğu Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Karpuz Kabuğu Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Reçelli Kurabiye Tarifi

Reçelli kurabiye tarifi gün içinde tatlı ihtiyacını lezzetli bir şekilde gidermek isteyenler için ideal bir tariftir. Yapımı oldukça basit ve hızlı olmasının yanı sıra hemen hemen her tür reçel ile yapılabilir. Hamura katacağınız...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kabak Reçeli Kireç

Kabak reçeli kireç, canınız tatlı bir şeyler istediğinde ağız tadıyla yiyebileceğiniz bir reçel yada tatlı da diyebiliriz kabak reçeli için. Çıtır çıtır ve ağzınıza aldığınızda kolayca yiyebileceğiniz harika bir lezzet. Bu reçeli...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017