recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Kayısı Reçeli

Kayısı reçeli, Malatya bölgesine ait ülke çapında da sıkça yapılan, sofralarımız süsleyen ve afiyetler yenilen bir reçel türüdür. Yapımı da oldukça kolay ve maliyeti bakımından oldukça uygun olduğu reçeller arasında en çok tercih edilen türlerin başında gelmektedir. Kayısı reçeli yapımında kullanılacak

Kayısı reçeli malzemeleri

  • 800 gram kayısı
  • 1 kaşık tereyağı
  • 2 adet limon
  • Toz şeker

Kayısı reçeli yapımı

Yapım aşamasın da öncelikle istediğiniz miktarda kayısının alınıp iyice yıkanmasıyla başlar. Kayısılar yıkandıktan sonra keskin bir bıçak ile ortadan ikiye bölünüp çekirdeklerinin çıkarılarak tabağa alınır. Çıkarılan çekirdeklerin içi çıkarılarak ayrı bir yere konulur. Kayısılar tencereye alınarak üzerine belli bir miktarda toz şeker konulur. Çıkardığınız çekirdekleri de tencereye koyarak tencerenin ağzını kapatınız. Çoğunlukla gece boyunca tencere böyle bekletilir. beklendikten sonra yaklaşık olarak 45 dakika kaynatın. Ocaktan kaldırılmadan önce limon tuzunu üstüne ekleyiniz. arada kontrol ederek istediğiniz kıvama geldiğinde ocaktan kaldırınız. 

Kayısı Reçeli
Eğer çok koyu kıvamlı reçel sevmiyorsanız yaklaşık olarak 35 dakika kayna-tınız. Çünkü kaynatma süresi tadını büyük ölçüde değiştirmektedir. Bunca emekten sonra yaptığınız reçelin heba olmaması için buna çok dikkat edilmelidir. Kaynamakta olan reçeli kavanozlara koyarak ağzını çok sıkı bir şekilde kapatınız. Çünkü ağzı sıkı kapatılmadığı takdirde kavanozun hava alması muhtemel olduğundan dolayı yaptığınız reçelin istediğiniz gibi olmayacağı aşikardır. Tercihe bağlı olarak başta yaptığımız çekirdeklerin atılma işlemi yapılmayabilir. Çekirdekler tencereye atılmadan sade bir şekilde karılır içinin yenilmesi de bazı yörelerde tercih edilmektedir. Kavanozların bekleme süresi de çok önemlidir. 

Özellikle Malatya yöresinde kavanozların bekleme süresi yaklaşık 24 saattir. Kayısılarımızın diyarının Malatya olduğu unutulmadığı takdirde bu detaya uyulması halinde reçelimizin kalitesinin bir tık daha fazla olması muhtemeldir. Yapılan reçelin ana malzemesinin meşhur olduğu yörelerin tariflerine uyarak eşsiz tatlarda reçeller yapılacağı unutulmamalıdır.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:07:22

Kayısı Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kayısı Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Hünnap Reçeli

Hünnap reçeli, hünnap Çin'de çok eskilerden beri bilinen ve şifa kaynağı olarak kullanılan ve tüketilen bu meyve oldukça düşük kalorili bir besindir. Fakat verdiği enerji çok yüksektir. Çok ince kabuklu olan bu meyvenin hazmı çok...

Bergamot Reçeli

Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşitidir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunla...

Reçelli Kurabiye Tarifi

Reçelli kurabiye tarifi gün içinde tatlı ihtiyacını lezzetli bir şekilde gidermek isteyenler için ideal bir tariftir. Yapımı oldukça basit ve hızlı olmasının yanı sıra hemen hemen her tür reçel ile yapılabilir. Hamura katacağınız...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Biber Reçeli

Biber Reçeli, Bu tarif hem çok farklı hemde enfes bir tariftir. Biber seven kişilerin bayılacağı bir reçel tarifidir. Eminim bir çoğumuzun böyle bir reçel mi varmış dediklerini duyar gibiyim evet var böyle bir lezzet özellikle Gün...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2017