recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile beraber kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile beraber istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyelerin üzerini süslemek amacıyla da sık kullanılır. Yaptığınız reçelin istediğiniz kıvamda olması ve güzel görünmesi için elbette ki bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Reçelin kıvamını tutturmak biraz zordur. Kıvamı sulu olan reçel küflenir ve hemen bozulur. Koyu kıvamda olan reçelin ise rengi ve koyulaşır ve buzdolabına girdiğinde daha da koyulaşarak ekmeğin üzerine sürülemeyecek sertliğe ulaşır. Bu durum da insanda yeme isteği bırakmaz. Çocuklarımızın ekmeğinin üzerine içerisinde birçok katkı maddesi çok olan krem çikolatalardan sürmek yerine evde kendimizin yaptığı reçellerden tüketmelerini sağlamak için yani çocuklarımıza reçeli sevdirmek için reçelin kıvamı oldukça önemlidir. Bu nedenle tam kıvamında yapılan reçeller muhteşem bir görüntüye sahip olur ve çocukların iştahlarını kabartır. Bin bir zahmetle ve özenerek yaptığınız reçelin kıvamı koyu olduğunda kesinlikle moralinizi bozmayın. Elbette ki bir çaresi vardır. Peki koyu olan reçel nasıl sulandırılır? Şimdi bu soruyu açıklığa kavuşturalım. Bu sorunu yaşayan kişiler için bazı çözüm yolları önereceğim umarım işinize yarar.

Koyu reçel nasıl sulandırılır, reçel yaparken reçelin istenilen kıvama gelip gelmediğini anlamak için küçük bir tabağın içindeki soğuk suyun içerisine reçelden tahta kaşık yardımıyla alın. Soğuk suyun içinde reçeliniz yayılmadan kalıyorsa reçel kıvamına gelmiştir. Ancak soğuk suyun içerisinde reçeliniz dağılarak yayılıyorsa, biraz daha kaynatılmaya ihtiyacı vardır. Eğer reçel fazla kaynadıysa, bu durumda reçel koyulaşır. Bu sorunu reçele su ilave ederek gidermeniz mümkün değildir. Yapacağınız işlem ayrı bir tencerenin içerisinde 1 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu kaynatarak koyu olan reçelin çerisine ilave etmektir. Koyu yapılan reçeller için başka bir yöntem ise yaptığınız reçelin yeniden daha sulusunu yaparak koyu olan reçelin içerisine ilave etmektir. Bu şekilde reçeliniz daha kıvamlı olacaktır.

Yayınlanma Tarihi : 14.11.2016 12:04:57

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Mantar Reçeli

Mantar Reçeli, Özellikle kış mevsiminde bolca tüketilen reçeller sofralardan eksik olmaz. Reçel, mevsiminde yetişen türlü meyve sebzelerden diğer zamanlarda da tüketebilmek için şeker ile birlikte hazırlanan doyumsuz lezzetlerdir....

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017