recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Kuru İncir Reçeli

Kuru İncir Reçeli, İncir yetiştiriciliği genel olarak Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgelerinde yaygın olarak yapılmaktadır. Bu bölgelerde özenle yetiştirilen incirlerin mevsiminde toplanması ile en güzel ve en lezzetli kuru incir reçeli bu bölgelerde belirmektedir. Eski zamanlardan beri yaygın olarak incir reçeli yapılmaktadır ve günümüze kadar ilerleme göstermiş olan bu reçel çeşidi oldukça faydalı ve vitamin deposu olarak bilinmektedir. Geçmiş zamanlarda bizlere bu güzel lezzeti yapmakta olan anneannelerimiz ya da bu işten anlayan büyüklerimizin yapmış olduğu bu güzel tat çok fazla olarak rağbet görmekte ve çok fazla olarak kahvaltılarda tüketilmektedir.

Kuru İncir Reçeli Yapımında Kullanılan Malzemeler : 
  • 1 buçuk kilogram kuru incir
  • 1 kilogram toz şeker
  • 2 buçuk litre su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı susam 
  • 1 adet küçük limon
Kuru İncir Reçeli Tarifi : 

Öncelikle hazırlamış olduğumuz incirleri bol su ile güzelce yıkayalım ve süzgece yıkanan incirleri alalım, sularının iyice süzülmesi için belirli bir süre bekleyelim. Sonrasında suyu süzülen incirleri küçük parçacıklar halinde ya da sizlerin istemiş olduğu büyüklükte güzelce doğrayalım, bu sizlerin isteğinize kalmış bir şeydir. Doğranan bu incirleri önceden ocağın üzerine 20 dakika kaynamaya bırakmış olduğumuz suyun üzerine ekleyelim ve bu suyun üzerine de hazırlamış olduğumuz toz şekeri de ekleyelim 45 dakika kaynamaya bırakalım. Sonrasında kaynayan bu incirlere bir kaç damla limon suyu ilave edelim. Bu şekilde on dakika daha kaynatıp reçeli ocaktan dinlenmesi için bir kenara alalım. Yarım su bardağı ile susamları kavurmaya başlayalım ve kavrulan bu susamların güzel bir tat vermesi için dinlenen kuru incir reçelinin üzerine ilave edelim. Yapılan bu reçeli bir kaç saat soğumaya alalım ve sonrasında kışın tüketmemiz için bidonlara ve kavanozlara alıp ağzını iyice sıkıştırıp serin bir yerde muhafaza altına alalım. 

Kuru İncir Reçeli
Tarifimiz bu şekildedir ve oldukça lezzetli bir tat olmaktadır ve bu tadı kahvaltılarınız da afiyet ile yiyebilirsiniz, ailenize, akrabalarınıza da kahvaltıda sunabilirsiniz. Yapılan bu kuru incir reçeli bazen yapmış olduğumuz pastalar üzerine marmelat olarak da kullanılabilmektedir. Gerçekten de yapılan lezzetli olan bu reçel bizlerin damak tadında harika izler bırakacak olup sürekli olarak bu tarif sayesinde evlerinizde lezzetle yiyebileceğiniz bir reçel yapmaya başlayacaksınız. Kuru incir reçelini tüketmenizi tavsiye ederim. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:18:32

Kuru İncir Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kuru İncir Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Değişik Reçel Tarifleri

Değişik reçel tarifleri, reçel, farklı meyvelerin şekerle kaynatılması sonucu elde edilen ve genelde kahvaltılık olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Kahvaltılarda tüketimi tercih edilse de günün her saatinde yenebilen reçel, tatlı...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017