recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Kuru Kayısı Reçeli

Kuru kayısı reçeli, olabilecek en lezzetli ve pratik reçeller arasında yer almaktadır. Kuru kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında yer almaktadır. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan reçelleri evde çok kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Kültürümüzde büyük bir öneme sahip kayısı aynı zamanda bir çok sağlık açısından faydalı olup, önemli bir yere sahiptir. Kuru kayısı, yaş kayısının faydalarının neredeyse tamamını kendisinde bulundurmasının yanı sıra kuru kayısıya özel faydaları da bulunmaktadır. Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir, böbreklerde taş oluşumu riskini azaltır, beynin düzenli olarak çalışmasını sağlar ve kan yapımını arttırarak, kansızlığı engeller gibi faydalar sadece bir kaçıdır.

Kuru kayısı reçeli tarifi için gerekli malzemeler;
  • 500 gram kuru kayısı
  • 2,5 su bardağı silme şeker
  • Yarım limonun suyu
Kuru kayısı reçeli tarifi hazırlanışı; kuru kayısıları ilk önce güzelce yıkayıp daha sonra derin bir tencere içinde üzeri su ile kapanana kadar su ilave ettikten sonra ocak üzerinde orta ateşte 10 dakika kadar haşlayın ve daha sonra güzelce süzün. Süzdükten sonra haşlanan kayısıları dilimleyerek tekrar tencereye alınır. Üzerini iki parmak geçecek kadar su, şeker ve limon suyunu ekleyerek kıvam alıncaya kadar orta ateşte kaynatın. Reçel yapımında sık rastlanan sorunlardan biri olan şekerlenme, köpüklenme ve şeker ayarı dengesi çok önemlidir. Reçelin şekerlenmesi durumunda, kavanoza bir miktar kaynar su ekleyip, kavanozun üzerine pudra şekeri dökün ve hafifçe kavanozu sallayın. İdeal şeker oranı, reçel için yapılacak meyve miktarının 1-1,5 katı olması gerekir. 

Reçel yapımında kullanılan şekerin ölçüsü çok önemlidir. Az yada çok şeker kullanılması durumunda reçelin kısa sürede bozulmasına, sulanmasına ve şekerlenmesine yada küflenmesine sebep olmaktadır. Reçelin köpüklenmesini engellemek için kaynarken reçelin şerbetine bir parça tereyağı ilave ederek köpüklenmesini engelleyebilirsiniz. Reçel yapımı esnasında, kaynamakta olan reçeli fazla karıştırmamanız gerekir, aksi halde reçelin zamanla şekerlenmesine neden olmaktadır. Reçel kıvamı aldıktan sonra bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin. Kuru kayısı reçelini sıcakken kavanoza doldurun ve kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirin. Bir gün boyunca ters bir şekilde hiç hareket ettirmeden bekletin. Bir gün sonunda kavanozu düz yaparak istediğiniz yerde saklayabilirsiniz. Hazırlanan reçeli, serin, havadar ve karanlık bir yerde saklamanız tavsiye edilir. Yapımı oldukça kolay, pratik ve çok lezzetli bir tariftir.

Afiyet olsun.



  • Yayınlanma Tarihi : 14.11.2016 12:38:06

    Kuru Kayısı Reçeli Yorumları
    İsminiz 
    Yorumunuz 
    Güvenlik 
     Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
       

    Yorum Yapılmış "Kuru Kayısı Reçeli"


    İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

    Çilek Reçeli

    Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

    Kolay Çilek Reçeli Tarifi

    Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

    Ayva Reçeli Kaç Kalori

    Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

    Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

    Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

    Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

    Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

    Yeşil İncir Reçeli

    Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

    Kara Dut Reçeli

    Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

    Turunç Kabuğu Reçeli

    Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

    Mantar Reçeli

    Mantar Reçeli, Özellikle kış mevsiminde bolca tüketilen reçeller sofralardan eksik olmaz. Reçel, mevsiminde yetişen türlü meyve sebzelerden diğer zamanlarda da tüketebilmek için şeker ile birlikte hazırlanan doyumsuz lezzetlerdir....

    Mürdüm Erik Reçeli

    Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...













    Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

    reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

    Ekim - 2017