recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Mandalina Reçeli

Mandalina reçeli, oldukça lezzetli bir reçel olmakla birlikte yapımı da bir o kadar zevkli ve kolaydır. Şimdi mandalina reçelinin yapılışı ve malzemelerini sıralayalım.

Mandalina reçeli için malzemeler;

  • 3 adet orta boy mandalina
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tane kakule
  • 1 tane kuru karanfil
  • 1 çay kaşığı limon tozu
Mandalina reçelinin yapılışı; birbirine yakın boyutlarda seçilen mandalinaları yıkayıp bir tencereye alın. Üzerlerine bol su ekleyerek bir saate yakın kaynatın. Kaynattığınız mandalinaları süzüp üzerine tekrar soğuk su ekleyerek bir saat daha kaynatın. Başka bir tencereye üç su bardağı şeker, bir buçuk su bardağı suyu alarak içerisine kakule ve karanfili ekleyin. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatın. Kaynayan şerbet kıvam almaya başladığı zaman, kaynattığınız mandalinaları tekrar süzün ve  üzerine soğuk su ekleyerek biraz soğutun. Keskin bir bıçak yardımı ile dilimleyin. Dilimlenen mandalinaları kaynayan şerbetin içerisine atın. On beş dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonra içine limon tuzunu ekleyip beş dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Reçeli kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.

Mandalina Reçeli
Daha güzel mandalina reçeli yapmak için püf noktaları; kabuklu bütün halde hazırlanan mandalina reçelinde seçtiğiniz mandalinaların ince kabuklu olması oldukça önemlidir. Kabuk ve mandalinanın kendine has hafif acı ve asitli tadını hissetmek istemiyorsanız mandalinaları her gün sularını değiştirerek üç gün boyunca bekletmeniz ve sonrasında tarife göre reçeli hazırlamanız önerilir.  Mandalinaların ince kabuklu ve birbirini yakın küçük boylarda olmasını göz önünde bulundurun. Reçeli oda ısısında beklettikten sonra kavanozlara doldurun.

Mandalina reçeli için pişirme önerileri; isteğe göre acı suyunun çıkması için defalarca haşladığınız ve suyunu süzdüğünüz mandalinaları soğuttuktan sonra dilimleyebilir ve şerbet karışımında bu şekilde pişirerek hazırlayabilirsiniz. Reçel kıvamını damak tadınıza göre kullanacağınız su miktarını azaltıp arttırarak arzu ettiğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:05:12

Mandalina Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Mandalina Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Reçel Yemek

Rüyada reçel yemek, rüya sahibinin yaşamındaki güzel gelişmelerin yakın olduğuna tabir edilir. Kişi isteklerine daha kolay kavuşur, hem iş yaşamından yana, hem de aile yaşamından yana şansı yaver gider. Bu rüyayı gören kişilerin b...

Çilek Reçeli Kaç Kalori

Çilek Reçeli Kaç Kalori, çilek B,C,E vitaminleri, folik asit, potasyum, manganez ve bakır mineralleri bakımından oldukça zengin içerikler taşıyan bir yaz meyvesidir. Lif içeriği açısından oldukça yüksek olan çilek, vücudun gücünü...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerini alır ve şekerli bir karışımdır. Reçel daha çok meyvelerden yapılmaktadı...

Gül Reçeli

Gül Reçeli, Gül, anavatanı İran, Anadolu ve Çin olan gülgiller familyasından güzel kokulu bir bitki türüdür. Ülkemizde gülü ile meşhur olan şehrimiz Isparta'dır. Gül reçeli genellikle kırmızı yapraklı güller ve şeker ile yapılan v...

Gül Reçeli Nasıl Yapılır

Gül reçeli nasıl yapılır, reçellerin içinde belki de yapılışı en zor olanı gül reçelidir. Aslında reçeli yapmaktan ziyade gül yappraklarını ayıklamak fazlaca vakit aldığı için biraz yorucu ve sıkıcı olabiliyor. Şimdi aşağıda gül r...

Zambak Reçeli

Zambak reçeli, Zambak çoğumuzun bahçesinde yetiştirdiği ve çoğu annemize sevgilimize buket olarak getirdiğiniz çiçeğin reçelinin yapıldığını biliyor muydunuz? Takibi çoğumuz şaşırıp bilmediğimizi söyleyeceğiz. Zambak yüz on çeşidi...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...

Vişne Reçeli

Vişne reçeli, Evlerimizde en çok olarak tercih edilen ve çok fazla olarak tüketilen bir vitamin deposu kaynağıdır. Bu lezzet kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olarak bilinir. Yapılmakta olan bu reçel eski zamanlardan günümüze kadar i...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2016