recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Mandalina Reçeli

Mandalina reçeli, oldukça lezzetli bir reçel olmakla birlikte yapımı da bir o kadar zevkli ve kolaydır. Şimdi mandalina reçelinin yapılışı ve malzemelerini sıralayalım.

Mandalina reçeli için malzemeler;

  • 3 adet orta boy mandalina
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tane kakule
  • 1 tane kuru karanfil
  • 1 çay kaşığı limon tozu
Mandalina reçelinin yapılışı; birbirine yakın boyutlarda seçilen mandalinaları yıkayıp bir tencereye alın. Üzerlerine bol su ekleyerek bir saate yakın kaynatın. Kaynattığınız mandalinaları süzüp üzerine tekrar soğuk su ekleyerek bir saat daha kaynatın. Başka bir tencereye üç su bardağı şeker, bir buçuk su bardağı suyu alarak içerisine kakule ve karanfili ekleyin. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatın. Kaynayan şerbet kıvam almaya başladığı zaman, kaynattığınız mandalinaları tekrar süzün ve  üzerine soğuk su ekleyerek biraz soğutun. Keskin bir bıçak yardımı ile dilimleyin. Dilimlenen mandalinaları kaynayan şerbetin içerisine atın. On beş dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonra içine limon tuzunu ekleyip beş dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Reçeli kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.

Mandalina Reçeli
Daha güzel mandalina reçeli yapmak için püf noktaları; kabuklu bütün halde hazırlanan mandalina reçelinde seçtiğiniz mandalinaların ince kabuklu olması oldukça önemlidir. Kabuk ve mandalinanın kendine has hafif acı ve asitli tadını hissetmek istemiyorsanız mandalinaları her gün sularını değiştirerek üç gün boyunca bekletmeniz ve sonrasında tarife göre reçeli hazırlamanız önerilir.  Mandalinaların ince kabuklu ve birbirini yakın küçük boylarda olmasını göz önünde bulundurun. Reçeli oda ısısında beklettikten sonra kavanozlara doldurun.

Mandalina reçeli için pişirme önerileri; isteğe göre acı suyunun çıkması için defalarca haşladığınız ve suyunu süzdüğünüz mandalinaları soğuttuktan sonra dilimleyebilir ve şerbet karışımında bu şekilde pişirerek hazırlayabilirsiniz. Reçel kıvamını damak tadınıza göre kullanacağınız su miktarını azaltıp arttırarak arzu ettiğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:05:12

Mandalina Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Mandalina Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Frenk Üzümü Reçeli

Frenk üzümü reçeli, çok faydalı, bol vitaminli bir meyve olan frenk üzümünden yapılır. Kırmızı, siyah ve sarı renklerde olabilen bu üzümün reçelini kendine has tadıyla, başka bir şey eklemeden yapabileceğiniz gibi, limon, tarçın,...

Siyah Üzüm Reçeli

Siyah Üzüm Reçeli; Yaz meyvelerinden olan siyah üzümü  kışın da sofranız da görmek istiyorsanız reçelini yapabilirsiniz. Siyah üzüm reçeli diğer reçel türleri arasında daha tercih edilmektedir. Siyah üzüm reçeli tadıyla ve görünüş...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Siyah Erik Reçeli

Siyah Erik Reçeli; Siyah eriğin faydaları saymakla bitmez. Son yıllarda oldukça popüler olan siyah eriğin pek çok tatlı çeşidide yapılmaktadır.  Ben ilk kez yaptığım ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan siyah erik reçeli tar...

Balkabağı Reçeli

Balkabağı reçeli; mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Kabak benim en sevdiğim besindir. Çok faydalı olduğunu duyduktan sonra daha fazla tüketmeye başladım. Günümüzde balkabağının sadece bildiğimiz klasik tatlısı değil yaş pas...

Bergamot Reçeli

Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşitidir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunla...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Cevizli İncir Reçeli

Cevizli incir reçeli hem kahvaltıların baş tacı hem de çocukların yemeye doyamayacağı son derece faydalı bir enerji deposu. Eğer farklı tatlar denemek istiyorsanız ve çilek, vişne, ayva gibi reçel çeşitlerinden sıkıldıysanız size...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2017