recel.gen.tr
reçel

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Mandalina Reçeli

Mandalina reçeli, oldukça lezzetli bir reçel olmakla birlikte yapımı da bir o kadar zevkli ve kolaydır. Şimdi mandalina reçelinin yapılışı ve malzemelerini sıralayalım.

Mandalina reçeli için malzemeler;

  • 3 adet orta boy mandalina
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tane kakule
  • 1 tane kuru karanfil
  • 1 çay kaşığı limon tozu
Mandalina reçelinin yapılışı; birbirine yakın boyutlarda seçilen mandalinaları yıkayıp bir tencereye alın. Üzerlerine bol su ekleyerek bir saate yakın kaynatın. Kaynattığınız mandalinaları süzüp üzerine tekrar soğuk su ekleyerek bir saat daha kaynatın. Başka bir tencereye üç su bardağı şeker, bir buçuk su bardağı suyu alarak içerisine kakule ve karanfili ekleyin. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatın. Kaynayan şerbet kıvam almaya başladığı zaman, kaynattığınız mandalinaları tekrar süzün ve  üzerine soğuk su ekleyerek biraz soğutun. Keskin bir bıçak yardımı ile dilimleyin. Dilimlenen mandalinaları kaynayan şerbetin içerisine atın. On beş dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonra içine limon tuzunu ekleyip beş dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Reçeli kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.

Mandalina Reçeli
Daha güzel mandalina reçeli yapmak için püf noktaları; kabuklu bütün halde hazırlanan mandalina reçelinde seçtiğiniz mandalinaların ince kabuklu olması oldukça önemlidir. Kabuk ve mandalinanın kendine has hafif acı ve asitli tadını hissetmek istemiyorsanız mandalinaları her gün sularını değiştirerek üç gün boyunca bekletmeniz ve sonrasında tarife göre reçeli hazırlamanız önerilir.  Mandalinaların ince kabuklu ve birbirini yakın küçük boylarda olmasını göz önünde bulundurun. Reçeli oda ısısında beklettikten sonra kavanozlara doldurun.

Mandalina reçeli için pişirme önerileri; isteğe göre acı suyunun çıkması için defalarca haşladığınız ve suyunu süzdüğünüz mandalinaları soğuttuktan sonra dilimleyebilir ve şerbet karışımında bu şekilde pişirerek hazırlayabilirsiniz. Reçel kıvamını damak tadınıza göre kullanacağınız su miktarını azaltıp arttırarak arzu ettiğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:05:12

Mandalina Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Mandalina Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Çilek Reçeli Yemek

Rüyada çilek reçeli yemek, rüya sahibi için hayırlı bir kısmet anlamındadır. Bu rüya görenlere muratlarına nail olmayı, isteklerine kavuşmayı işarete eder. Çilek reçeli yemek kişiye tez zamanda mutlu olacağı bir habere ulaştırır....

Rüyada Reçel Yemek

Rüyada reçel yemek, rüya sahibinin yaşamındaki güzel gelişmelerin yakın olduğuna tabir edilir. Kişi isteklerine daha kolay kavuşur, hem iş yaşamından yana, hem de aile yaşamından yana şansı yaver gider. Bu rüyayı gören kişilerin b...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Nektari Reçeli

Nektari Reçeli, Nektari, ana vatanı kesin olarak bilinmemekle birlikte dünya geneline Çin den yayıldığı düşünülen, gülgiller ailesine mensup bol sulu ve tatlı bir yaz meyvesidir. Ülkemizde en çok Bursa ve Akdeniz bölgelerinde yeti...

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerini alır ve şekerli bir karışımdır. Reçel daha çok meyvelerden yapılmaktadı...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Çilek Reçeli Kaç Kalori

Çilek Reçeli Kaç Kalori, çilek B,C,E vitaminleri, folik asit, potasyum, manganez ve bakır mineralleri bakımından oldukça zengin içerikler taşıyan bir yaz meyvesidir. Lif içeriği açısından oldukça yüksek olan çilek, vücudun gücünü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kırmızı Dut Reçeli

Kırmızı dut reçeli, kırmızı dut zengin bir antioksidan kaynağıdır ve çok faydalıdır. Kırmızı dutun reçeli de bir o kadar lezzetli ve faydalıdır. Kırmızı dut reçelinin bir çok faydası vardır bunlardan bazıları, halsizliğe ve aşırı...

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Sarı kiraz reçeli nasıl yapılır konusuna başlamadan önce şunu belirtelim, sıcak havaların hüküm sürdüğü bugünlerde reçelin yapılması için gerekli olan malzemeleri kolayca temin edebilirsiniz. Reçelin yapılışı oldukça kolay olduğun...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2016