recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Muz Reçeli

Muz reçeli, muz, tadı bakımından aşırı tatlı ve içiriği bakımından çok faydalı olan bir kış meyvesidir. Hormon seviyesini yükselterek, stres ile daha kolay başa çıkılmasını sağlayan muz, ayı zamanda, konsantrasyonu artıran, kemikleri güçlendiren, tansiyonu dengeleyen, böbrek kanserine yakalanma riskini azaltan, bağırsak problemlerini ortadan kaldıran, şifa kaynağı olan bir meyvedir. İçeriği itibari ile çok tatlı olan bir meyve olduğundan, muz reçelinin içerisine konulacak olan şeker ile nasıl bir reçel sonucu alacaklarından çekindikleri  için, genellikle insanlar muzun reçelinin yapımından ve tüketiminden kaçınırlar. Ancak küçük bir kavanozda olsa muz reçeli yaparak bu düşüncemizde ne kadar haksız olduğumuzu görebiliriz. Muz reçeli için gerekli olan malzemelerimizi sayarak, reçel yapma işlemine geçelim. 

 Muz reçeli için gerekli malzemeler: 

  • Dört adet olgun muz (tercih edilen muzlar daha küçük ve tatlı ise 7-8 adet tercih edilebilir) 
  •  Bir su bardağı su
  •  Bir su bardağı şeker
  •  Bir çay kaşığı tarçın
  •  Bir limonun suyu
  •  İki paket vanilya

Muz reçelinin yapımı:

Muz reçeli yapımı için gerekli olan malzemelerimizi hazırladık ve şimdi yapım aşamasına geçtik. Reçel için ayırmış olduğumuz muzları, temiz bir şekilde iyice yıkadıktan sonra, üzerindeki kabuğunu soyuyoruz. Kabuğundan arındırdığımız muzları, daire şeklinde çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde daireler halinde dilimliyoruz ve bir kabın içerisine koyuyoruz. Suyunu sıktığımız limonun suyunu muzların üzerine döküyoruz. Hazırlamış olduğumuz malzemeler içerisindeki, bir bardak suyu, muz reçelimizi pişirmek için ayırdığımız tencerenin içerisine döküyoruz. Üzerine bir su bardağı şekerimizi ve ayarlamış olduğumuz iki paket vanilyayı ekliyoruz. Tenceremizi ocağın üzerine alarak kaynamaya başlayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynama düştükten sonra kısık ateşte, şeker iyice eriyip, şurup kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Karışım içerisindeki şeker iyice pişip şurup kıvamına geldikten sonra, üzerine limon suyu söktüğümüz muzları tenceredeki karışımın içerisine aktarıyoruz. Üzerine tarçını da ilave ettikten sonra, yarım saat boyunca orta ateşte kaynatıyoruz.  

Muz Reçeli

Kaynayan muz reçelimizi yarım saat sonra altını kapatarak ocaktan alıyoruz. Muz reçelimizi muhafaza etmek için, önceden hazırlamış olduğumuz kavanoza hazır olan reçelimizi aktarmadan önce, kavanozun ıslak ve temiz olmasına dikkat etmeliyiz. Islak olan kavanoz reçelin küflenip bozulmasına neden olur. Bu sebeple reçeli aktaracağımız kavanoz ıslak ise mutlaka  iyice kurutulduktan sonra reçel aktarılmalıdır. Kavanozumuzun  kuru ve temiz olduğundan emin olduktan sonra reçelimizi içerisine aktarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Reçel iyice soğuduktan sonra kavanozun kapağını, reçel hava alıp bozulmayacak şekilde sıkıca kapatıyoruz. Hazır olan muz reçelini serin ve ışık almayan bir yerde muhafaza etmeliyiz. Kapağını açıp kullanmaya başladıktan sonra ise mutlaka buzdolabında muhafaza etmeliyiz.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:17:16

Muz Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Muz Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Olgun İncir Reçeli Tarifi

Olgun incir reçeli tarifi, için vereceğimiz tariften faydalanabilirsiniz.Kahvaltıların olmazsa  olmazı reçeller rengarenk görüntüleri ve lezzetleri ile donatırlar sofralarımızı. İncir reçeli de onlardan bir tanesidir. Olgun incir...

Bergamot Reçeli

Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşitidir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunla...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Kızılcık Reçeli

Kızılcık reçeli, ekşi tadı ile bilinen kızılcık reçeli, mutfaklarda farklı şekillerde kullanılır. Hamaratlı kadınlar, kızılcık reçeli yaparak birçok tatlının sosunda bu reçeli kullanabiliyorlar. Ekşimsi ve mayhoş tada sahip reç...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017