recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Reçeli de bunlar arasında en lezzetli olanların başında gelmektedir. Ayrıca Oktay Usta Ayva Reçeli yapılırken etrafa çok güzel kokular saçmaktadır.

Oktay Usta Ayva Reçeli İçin Gerekli Malzemeler
  • 3 adet orta boy ayva
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 adet karanfil
  • 3 adet ayva çekirdeği
  • 2 su bardağı su
Oktay Usta Ayva Reçeli Hazırlanışı 

Öncelikle ayvaları güzelce yıkıyoruz ve kabuğunu soyuyoruz. Daha sonra ayvaları küp küp doğruyoruz bu işlemi mümkün olduğunca çabuk yapmalıyız çünkü ayvaların kararmaması lazım. Aman dikkat hızlı soyalım derken elimizi kesmeyelim sağlık her şeyin önünde gelir. Ayvaları güzelce doğradıktan sonra tencereye ilave ediyoruz ve üzerine de suyunu ilave ederek ocağımızın altını orta derecede açıyoruz. Ayvaları kaynatmaya başlıyoruz ve aynı zamanda karıştırıyoruz. Bu kaynatma işlemi fazla uzun sürmüyor süre tutmanıza gerek yok çünkü kaynadığında ayva kokusu etrafı saracaktır ve bu koku yeterince kaynattığınız anlamına gelecektir. Ayva kokusunu aldıktan sonra 2 su bardağı toz şekerimizi ilave ederek kaynatmaya devam ediyoruz ve aynı sırada sürekli olarak karıştırıyoruz. Bu kaynatma işleminde kesinlikle ocağın başını terk etmiyoruz çünkü bir yandan karıştırıp bir yandan da meydana gelen köpüğü bir kaşık yardımıyla tencerenin dışına atmamız gerekiyor. Oktay Usta Ayva ReçeliAyvalar kaynarken renk vermesi için çekirdekleri ve daha güzel tat vermesi içinde karanfilleri ilave ediyoruz. Çekirdeği ne kadar fazla katarsanız reçelin rengi o kadar kırmızılaşır. Kaynatma işlemi yaklaşık 40-45 dakika sürmektedir. Bu süre zarfı yaklaşınca yinede bir kaşık yardımıyla reçeli bir tabağa damlatıp kıvamını kontrol edebilirsiniz. Bu kontrol aşamasında reçel biraz daha akıcı olabilir çünkü soğuyunca daha da katı bir hal alacaktır. Reçeli yeterince kaynattıktan sonra sıcak sıcak kuru kavanozlara koyuyoruz ve kavanozları güneş görmeyen serin yerlere kaldırıyoruz. Soğuyunca sofralarda bu güzel kokulu reçele yer verebilirsiniz. Oktay Usta Ayva Reçeli hazır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:03:06

Oktay Usta Ayva Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Oktay Usta Ayva Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Olgun İncir Reçeli Tarifi

Olgun incir reçeli tarifi, için vereceğimiz tariften faydalanabilirsiniz.Kahvaltıların olmazsa  olmazı reçeller rengarenk görüntüleri ve lezzetleri ile donatırlar sofralarımızı. İncir reçeli de onlardan bir tanesidir. Olgun incir...

Bergamot Reçeli

Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşitidir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunla...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Kızılcık Reçeli

Kızılcık reçeli, ekşi tadı ile bilinen kızılcık reçeli, mutfaklarda farklı şekillerde kullanılır. Hamaratlı kadınlar, kızılcık reçeli yaparak birçok tatlının sosunda bu reçeli kullanabiliyorlar. Ekşimsi ve mayhoş tada sahip reç...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017