recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Olgun İncir Reçeli Tarifi

Olgun incir reçeli tarifi, için vereceğimiz tariften faydalanabilirsiniz.Kahvaltıların olmazsa  olmazı reçeller rengarenk görüntüleri ve lezzetleri ile donatırlar sofralarımızı. İncir reçeli de onlardan bir tanesidir. Olgun incir reçeli malzemelerini ve yapım aşamasını sizlerle paylaşıyoruz. 

Olgun İncir Reçeli Tarifi Malzemeleri
  • 1.5 kilo olgun incir
  • 1 kilo toz şeker (yarım su bardağı eksik olabilir)
  • 4-5 tane limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı kaynatılmış ılık su
Olgun İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle işe incirleri iyice yıkayıp saplarını kesmek ile başlayın. Yıkadığınız incirleri suyunun akması için kuru bir bez üzerine koyun. Kuruladığınız incirleri ister ikiye ister dörde nasıl tercih ederseniz bölün. Uygun büyüklükteki tencereye koyun. Üzerine toz şekeri ekleyin. Yalnız bu anlattığım kısmını bir gün önceden yada akşamdan yapıp, bekletmeniz gerekiyor. Şekerde bekleyen incir kendi suyunu da bırakacağı için hem kıvam olarak, hem lezzet olarak daha güzel bir reçel elde edeceksiniz. incirler yeteri kadar bekletildikten sonra üzerine yarım su bardağı kaynatılmış ve ılıtılmış suyu ekleyin ve ocağın altını yakın. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar bekletin. İncirlerin dağılmaması için karıştırmak yerine, tencereyi arada bir hafif hafif sallayın. Olgun incir reçeliniz kaynamaya yaklaştığında, bir yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Tekrar kaynamaya bırakın. Arada bir incirlerin dağılmayacağı şekilde karıştırın. Karıştıracağınız kaşık kesinlikle tahta olmalı ve kaşığınıza su değdirmemeye özen gösterin. Kaynama esnasında reçelinizin üzerinde köpüklenmeler olacaktır. Bir kaşık yardımı ile bu köpükleri almanızı öneririz. Reçelin üzerinde biriken köpükler alınmazsa reçelin lezzetini etkileyecektir. İncir reçeliniz uygun kıvama gelince, limon tuzunu koyun ve 5 dakika daha kaynamaya bırakın. Kaynama işlemi bittikten sonra ocağın altını kapatın. Reçeliniz hazır. Reçeli hemen tüketecekseniz kavanozlara doldurduktan sonra soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kapaklarını kapatın. Eğer uzun sürede kullanım amaçlı yapmış iseniz, sıcak sıcak kavanozlara doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatarak, ters çevirin. Reçel soğuduktan sonra serin ve güneş  almayan bir yere kaldırın. Bu şekilde uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Olgun incir reçelimiz hazır. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 11.11.2016 16:34:13

Olgun İncir Reçeli Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Olgun İncir Reçeli Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Olgun İncir Reçeli Tarifi

Olgun incir reçeli tarifi, için vereceğimiz tariften faydalanabilirsiniz.Kahvaltıların olmazsa  olmazı reçeller rengarenk görüntüleri ve lezzetleri ile donatırlar sofralarımızı. İncir reçeli de onlardan bir tanesidir. Olgun incir...

Bergamot Reçeli

Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşitidir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunla...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Kızılcık Reçeli

Kızılcık reçeli, ekşi tadı ile bilinen kızılcık reçeli, mutfaklarda farklı şekillerde kullanılır. Hamaratlı kadınlar, kızılcık reçeli yaparak birçok tatlının sosunda bu reçeli kullanabiliyorlar. Ekşimsi ve mayhoş tada sahip reç...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017