Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Reçel kaç kalori: Reçel kahvaltı sofralarının olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Hemen hemen herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilmektedir. Oldukça fazla çeşitleri vardır. Hemen hemen her meyveden reçel yapılabilmektedir. Vücuda enerji veren, soğuk havalarda vücuda direnç kazandırıp üşümeyi önleyen, kansızlığı önleyen ve daha birçok problemin vücutta son bulmasına fayda sağlayan reçel bazı durumlarda sağlığa zararlı olabilmektedir. Özellikle şeker hastalarının reçelden tamamen uzak durması gerekmektedir. Ayrıca kilolu insanların özellikle obozite hastalarının reçelden tamamen uzak durmaları gerekmektedir. Reçel yüksek miktarda şeker içeriği için kişide orantısız tüketmek ani kilo alımlarına neden olmaktadır. Reçel kaç kalori diye inceleyecek olursak kalori oranlarını hesaplamak oldukça zordur. Bunun sebebi reçel çeşitliliğidir. Reçelin türüne göre ve ebadına göre kalori oranları değişmektedir. Fakat bir tatlı kaşığı ve gram üzerinden reçel türlerindeki kaloriyi inceleyebiliriz.

Reçel kaç kalori sorusunun reçel çeşitlerine göre cevabı


Çilek reçeli kaç kalori: 1 tatlı kaşığı çilek reçeli yaklaşık 5 gram olarak düşünülürse 11 kaloridir. Çilek reçeli bünyesinde folik asit, C vitamini ve mangan barındırmaktadır. Ayrıca şeker hastalarının ve fazla kilo problemi yaşayan insanların tercih etmemesinde fayda vardır. Reçel kaç kaloridir sorusuna çilek reçelinde bu şekilde cevap verebiliriz.

Vişne reçeli kaç kalori: 1 tatlı kaşığı vişne reçeli yaklaşık 5 gram olarak düşünüldüğünde 14 kaloridir. C vitamini, potasyum, folik asit ve yüksek miktarda lif içermektedir. Vişne reçeli en çok bilinen reçeller arasında yer almaktadır. Hafif ekşimsi eşsiz bir lezzete sahiptir.

Kayısı reçeli kaç kalori: 1 tatlı kaşığı kayısı reçeli 12 gram olarak düşünüldüğünde 22 kaloridir. Kayısı reçeli her ne kadar meyve ile yapılmış olsa da hem meyvenin şekeri hem de reçel yapımında kullanılan şeker sebebi ile kişinin fazlaca kilo almasına sebep olabilir. Ayrıca şeker hastalarının da tüketmemesi gereken bir besindir. Sağlıklı ve kilo sorunu yaşamayan insanların ise dikkatli tüketmesinde fayda vardır.

Şeftali reçeli kaç kalori: 1 tatlı kaşığı şeftali reçeli 8 gram olarak düşünülür ve 8 gram şeftali reçeli 20 kaloridir. Şeftali reçeli her ne kadar eşsiz bir lezzet olarak sofralarda yer alsa da diyabet hastaları ve kilo kontrolü sağlamak isteyenlerin uzak durması gereken bir besindir.

İncir reçeli kaç kalori: 1 tatlı kaşığı incir reçeli 10 gram olarak düşünülmektedir. 10 gram incir reçeli ise 10 kaloridir. Kahvaltılarda farklı bir lezzet olarak sofralarda yer alan incir reçelini kontrollü tüketmekte fayda vardır.

Erik reçeli kaç kalori: 1 tatlı kaşığı erik reçeli 5 gram olarak değerlendirilmektedir. 5 gram erik reçeli 14 kaloridir. C vitamini, potasyum, A vitamini, bakır mineralleri ve lif açısından oldukça zengindir. Fakat reçel yapılışında bol olarak şeker kullanıldığı için dikkatli tüketmekte fayda vardır.

Ayva reçeli kaç kalori: 1 tatlı kaşığı ayva reçelinin 8 gram olduğu düşünüldüğünde 11 kalorisi bulunmaktadır. Ayva reçeli sofralarda sık sık yer almaktadır. Lezzeti oldukça güzeldir. Fakat ayva reçelinde de yüksek miktarda şeker bulunduğu için diyabet hastaları ve diyet programı uygulayanların tüketmemesi gereklidir.

Ahududu reçeli kaç kalori: 1 tatlı kaşığı ahududu reçeli 5 gram olarak düşünülmektedir. 5 gram ahududu reçeli 13 kaloridir. C vitamini, E vitamini ve K vitamini içermektedir. Ayrıca folik asit, potasyum, bakır, mangan gibi mineralleri de içermektedir. Lif oranı yüksektir. Sofralarda göz dolduran bir görünüme sahiptir. Kontrollü tüketiminde fayda vardır.
Son Güncelleme : 21.01.2024 18:40:22
Reçel Kaç Kalori? ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Reçel Kaç Kalori? Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Reçel Kaç Kalori?"
Gayet açıklayıcı. Reçel göründüğü kadar masum değil. Market ve pazar reçellerinden kesinlikle uzak durun. Reçel yapmak çok kolay. Reçeli kendiniz yapın. Kendi yaptığınız reçeli tüketirken dahi dikkatli olun. Şeker hastalığını tetikleyici ve kilo almaya yönelik olumsuz etkileri var. Günde 4-5 tatlı kaşığı veya 1 yemek kaşığından fazla tüketmeyin. Bu şekilde zararı değil faydası olur. Tabi kendi yaptığınız doğal reçelin. Bu arada, reçel yaparken çok az şeker kullanın. Şekerin değil meyvenin tadı ön plana çıksın. Kayısıyı reçel değil,marmelat yapın. Daha lezzetli oluyor.
Reçeller İçinde . 05.09.2017
CEVAP YAZ
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmad...
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süslemelerin de...
Taze Kayısı Reçeli
Taze Kayısı Reçeli
Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya'da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçilmez olmaktadır. Ben ...
Ham İncir Reçeli
Ham İncir Reçeli
Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Reçeli haz...
Çilek Reçeli Kıvamı
Çilek Reçeli Kıvamı
Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip, reçelin orta kısmından parmağımız yard...
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelini, patlıcan reçelini, ...
Karadut Reçeli
Karadut Reçeli
Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi nedeni ile kaynatılırken...
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyelerin üzerini süslemek amac...
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoştur.Bir kilogram kırmızı ...
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulunmaktadır. Oktay usta o hünerli ellerini kayısı reçeline de yansıtarak yeteneğini bir kez dah...
Beyaz Dut Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve lezzet...
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozulduğu görülmektedir. Bu h...

 

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Reçel Nasıl Saklanır
Karadut Reçeli
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Kırmızı Erik Reçeli
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Reçel Neden Şekerlenir
Oktay Usta Çilek Reçeli
Kozalak Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Kiraz Reçeli
Yeşil Erik Reçeli
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Şekersiz Reçel
Erkek İncir Reçeli
Kivi Reçeli
Yabani İncir Reçeli
Limon Reçeli
Muz Reçeli
Karpuz Reçeli
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları
Dağ Çileği Reçeli
Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır
Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır
Kuru İncir Reçeli
Popüler İçerik
Oktay Usta Çilek Reçeli
Oktay Usta Çilek Reçeli
Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılard...
Kozalak Reçeli
Kozalak Reçeli
Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren ök...
Şekersiz Çilek Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Şekersiz çilek reçeli,  şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. ...
Kiraz Reçeli
Kiraz Reçeli
Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az ...
Yeşil Erik Reçeli
Yeşil Erik Reçeli
Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk h...
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024