recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Reçel Neden Küflenir

Reçel neden küflenir, En genel anlamda reçeller limonu veya şekeri az konulmuş olması nedeni ile küflenir. Özellikle taze meyvelerden yapılan reçellerin küflenme riski daha azdır. Ayrıca reçellerin saklanma veya konduğu kavanoz türüne göre de küflenmeye maruz kalmaktadır. Özellikler reçel yapımında kullanılan malzemelerde reçelin küflenmesine neden olmaktadır. Kullanılan şekerin kalitesine çok dikkat edilmelidir. Reçelleri muhafaza ettiğiniz kavanozların kapaklarının sıkıca kapatıldığına emin olun aksi takdir de ağzı sıkıca kapatılmayan reçellerin küflenme riski çok yüksektir. Ayrıca reçelli daha sıcakken kavanozlara koyarak ağzını sıkıca kapatın bu daha sağlıklı ve küflenmesine engel olacaktır. Reçelin küflenmemesi için kavanoz ile kapak arasına ince bir kağıt koyabilirsiniz, bu şekilde kavanozun hava almasını önlemiş olacaksınız. Ayrıca almış olduğunuz meyvelerin sert ve ezilmemiş olmasına dikkat edin reçelin daha güzel ve bozulmaması için çok önem teşkil etmektedir. Abuk subuk ve mevsiminde olmayan hormonlu meyvelerden uzak durun. Reçelin küflenmesini önlemek için mevsimlik reçel yapımına dikkat etmelisiniz. Yaz aylarında yaz meyvelerinden oluşan reçeller yapın kış mevsiminde kış meyvelerinden reçeller yapmaya dikkat edin ki reçeller çabuk bozulmasın. 

Reçel Neden Küflenir
Reçellerinizi fazla sıcak olmayan ortamlarda muhafaza ediniz. Reçeller oda sıcaklığından daha sıcak olan ortamlarda çabuk cıvıklaşır ve bozulur. Aynı şekilde çok soğuk ortamlarda da muhafaza etmeniz reçellerin erkenden bozulmasına neden olacaktır. Reçel koyacağınız kavanozun daha önce herhangi bir saklama yapılmadığına dikkat ediniz. Kapta kalacak olan malzemeler reçelin küflenmesine neden olabilmekte. Kavanozun cam kavanoz olmasına dikkat etmenizde de yarar vardır. Aynı zamanda reçelin içerisine açıp kapatırken dikkat edin su kaçmasın, su kaçan reçel kısa sürede bozularak küflenmekte. Reçelin iyi kaynadığına ve tam piştiğine dikkat edin aksi halde tam anlamıyla düzgün yapılmayan reçelde erken bozulmaktadır. Reçel yapılırken reçeli tahta kaşıkla karıştırmaya özen gösterin. Reçel kaynarken oluşan köpüklerin bir süzgeç ile alınmasına dikkat edilmelidir. Reçele şeker ve limon konulurken ne çok nede az konulmalıdır.

Reçel şurup kıvamına geline kadar kaynatılmalıdır, yoksa tam kıvamı tutturulamayan reçel erken zamanda küflenebilir. Reçeller nemli bölgelerde buz dolaplarında veya serin yerlerde muhafaza edilmelidir. Reçel yapılırken içine çok az miktar tereyağı atılması da reçelin dayanıklılığına etki edebilmektedir. Kavanozlar yıkanırsa reçeller konulmadan önce kavanozun kuru bir bezle iyice durulanması gerekmektedir. Reçelin şekerini kesinlikle az koymamalısınız, aksi takdirde çok kısa bir süre sonra küflenme meydana gelecektir. Limon oranın orantılı olarak ayarlanması gereklidir. Reçel kavanozunun içerisine kesinlikle başka bir yiyecek veya madde girmemesine dikkat etmelisiniz. Reçellerin bekletilme evresinde üzerinin tül veya bir bez ile kapatılmış olması çok önemlidir. Ayrıca reçelin yapıldığı meyvenin dayanıklılığı da çok önemlidir. Kimi meyvelerin reçelleri uzun ömürlü olabildiği gibi kimi meyvelerin ise reçelleri ne kadar da dikkat edilse o kadar uzun ömürlü olamayabilir. Aynı zamanda kullanılan kavanozların renkli olması da reçelin erkenden küflenmesine neden olabilmektedir, sade ve renksiz kavanozlar kullanmaya dikkat etmenizde yarar olacaktır. Reçelleri çok yapıp o şekilde saklamayın az ve çabuk tüketilir olmasına da dikkat edin 

Reçel yapımı biraz tecrübe istediği için çok ince ayrıntılara özen gösterilmelidir. Küflenen reçellerin küflü kısımları alınıp tekrar kalan kısımları tüketilebilir. Fakat tüketmeden önce dikkatli olmanızda yarar vardır. Reçelin küflenmesi bir nevi mayalanma olacağı için bütün reçele yayılmış olabilir ve reçel kavanozunun tamamının çöpe atılması gerekir. 

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:54:56

Reçel Neden Küflenir Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Reçel Neden Küflenir"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Değişik Reçel Tarifleri

Değişik reçel tarifleri, reçel, farklı meyvelerin şekerle kaynatılması sonucu elde edilen ve genelde kahvaltılık olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Kahvaltılarda tüketimi tercih edilse de günün her saatinde yenebilen reçel, tatlı...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017