recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Taze İncir Reçeli

Taze incir reçeli, incir reçeli çok severek yediğimiz reçellerden biridir ve sağlığımız açısından bir çok faydası vardır. İncir reçeli içerdiği yüksek miktarda lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır. Bağırsakları yumuşatarak kabızlık sorununu ortadan kaldırır. Vücuda kuvvet ve yüksek miktarda enerji verir. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir zihnimizi dinç tutar. Halsizlik ve unutkanlığa iyi gelir zihnimizi canlı tutar. Özellikle ders çalışan öğrenciler sabah kahvaltılarında eksik etmemelidir. Öksürük ve boğaz ağrılarına iyi gelir boğazı yumuşatır ve kuru öksürüğün önüne geçer. Nezle ve bronşite de iyi gelir. Vücuttaki bakteri ve virüslerin çoğalmasına engel olur. Kansere karşıda koruyucu yiyecekler arasında yer alır. Bu kadar faydası olan bir yiyeceği yememek mümkün değildir herhalde. 

Taze incir reçeli tarifi için gerekli malzemeler
  • Bir kilo reçellik yeşil incir 
  • Bir kilo toz şeker
  • Beş su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • İki adet nohut büyüklüğünde limon tuzu
Taze incir reçeli yapılışı

İncir reçeli yaparken tam olarak olgunlaşmamış yeşil incirler kullanılır. Küçük olanların tercih edilmesi daha doğrudur. Çünkü küçük olanlar sunum aşamasında daha şık görünür ve tek lokmalık olur. Yeşil ve küçük olan incirler alınır ve güzelce yıkanır ve bir süzgece alınıp süzülür. Geniş bir tencereye incirler konur ve üzerini geçecek kadar su konulur ve ocağa alınıp altı açılır. İncirler yumuşayıncaya kadar yaklaşık yirmi yirmi beş dakika haşlanır. İncirler yumuşayınca tencereden alınır ve süzülmesi için süzgece bırakılır. Diğer taraftan çelik bir tencereye bir kilo toz şeker ve beş su bardağı su konulur ve karıştırılır. Tencere ocağa alınır ve altı açılır. Yavaş yavaş orta ateşte karıştırılarak kaynatılır. Şerbet kaynamaya başlayınca on dakika tutulur. Kaynadıkça koyu bir şerbet elde edilecektir. İyice süzülen incirler tencereye şerbetin içine atılır ve beş altı dakika kaynatılır. Sonra ocağın altı iyice kısılır ve yaklaşık yarım saat daha reçel pişirilir. Kaynarken çok fazla karıştırmamaya dikkat etmelisiniz. Aksi şekilde incirler dağılır ve hoş olmayan bir görüntü oluşur.

Taze İncir Reçeli
Reçelin kıvamını anlamak için diner reçellerde de yapıldığı gibi bir çay kaşığının ucuyla alın ve bir tabağa damlatın dağılmıyorsa olmuş demektir, hemen dağılıyor ise biraz daha kaynamasına ihtiyaç vardır. Kıvamı tam olarak ayarlanınca limon suyunu ekleyip beş dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Reçel ılık hale gelince üzerindeki köpükleri isterseniz kuru bir kaşıkla isterseniz de bir peçete yardımıyla alınız. Böylelikle rengi ve tadı daha güzel olacaktır. Reçeli cam kavanozlara doldurun ve iyice soğuduğunda kapaklarını kapatıp serin bir yerde muhafaza ediniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:59:45

Taze İncir Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Taze İncir Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Değişik Reçel Tarifleri

Değişik reçel tarifleri, reçel, farklı meyvelerin şekerle kaynatılması sonucu elde edilen ve genelde kahvaltılık olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Kahvaltılarda tüketimi tercih edilse de günün her saatinde yenebilen reçel, tatlı...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017