recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı bulduk. Bu nedenle artık reçel denilince klasik çilek, vişne, kayısı reçeli dışında çok farklı meyvelerden hatta sebzelerden ve hamsi balığından yapılan reçel türleri de aklımıza gelmektedir. Hazır reçellerde glikoz kullanılma ihtimali nedeniyle farklı reçelleri de artık kendim yapıyorum. Sizlerde öğrendiğiniz farklı reçel türlerine bir yenisini daha eklemeyi arzu ederseniz turunç kabuğu reçeli tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden herkese kolay gelsin...
 

Turunç kabuğu reçelinin yapımı için gerekli olan malzemeler:
  • 15 tane turunç meyvesinin kabuğu,
  • 1,5 kg. toz şeker,
  • Yarım limonun suyu ya da yarım çay kaşığı limon tuzu.
  • 2,5 litre su,
  • 2,5 su bardağı turunç meyvesi suyu.

Turunç kabuğu reçelinin hazırlanışı: 

Turunç meyvesini iyice yıkayın ve kurutun. Turunç meyvesinin kabuğu biraz acıdır ve bu acılık şekerle dahi yok edilemez. Bu nedenle rendenin ince kısmıyla turuncun üzerindeki bu acılığın gitmesi için kabuğun her yerini bir tabaka rendeden geçirin. Rendelerken lezzetin ve güzel kokunun da kabuğunda olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle beyazı çıkmadan rendeleme işlemini bırakın. Bıçak yardımıyla turuncun kabuğunu dilimleyin ve soyun. Kabukların içinin beyaz kısımlarını ayırın. Kabukları rulo şeklinde kıvırın ve bir iğne yardımıyla naylon ipe dizin. Arzu ederseniz tek tek kürdan ile de tutturabilirsiniz. Turunç kabuklarının acısının alınması için 4-5 kez su değiştirerek kaynatın. Suyun rengi saf hale geldiğinde turunç kabuklarındaki acılık azalmış demektir. Daha sonra yine ılık suya koyun ve 2 gün boyunca suyunu arada bir değiştirerek bekletin. 

Derin bir tencerenin içerisine su, meyve suyu ile şekeri boşaltın ve kıvama gelene kadar kaynatın. İçerisine sudan çıkarttığınız turunç kabuklarını ipten ayırarak atın. Pişene kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Aşağı yukarı 1 saatte pişmektedir. Çok kaynatırsanız kabuklar erir ve görüntüsü kötü olabilir. Ocağın altını kapatmadan evvel limon suyu ya da limon tuzunu da ilave edin ve yaklaşık 15 dakika daha kaynatarak ocağın altını kapatın. Turunç kabuğu reçeliniz hazır. Eğer uzun süre saklamak isterseniz henüz ilk sıcağı bile çıkmadan kavanozlara bölün ve ağzını iyice sıkarak ters çevirin. Bu şekilde bir gece bekletin. Kapakların üzeri çökmüş ise tutmuş demektir. Serin ve kuru yerde muhafaza edin. 

Şimdiden afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 14.11.2016 12:58:56

Turunç Kabuğu Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Turunç Kabuğu Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Reçelli Kurabiye Tarifi

Reçelli kurabiye tarifi gün içinde tatlı ihtiyacını lezzetli bir şekilde gidermek isteyenler için ideal bir tariftir. Yapımı oldukça basit ve hızlı olmasının yanı sıra hemen hemen her tür reçel ile yapılabilir. Hamura katacağınız...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kabak Reçeli Kireç

Kabak reçeli kireç, canınız tatlı bir şeyler istediğinde ağız tadıyla yiyebileceğiniz bir reçel yada tatlı da diyebiliriz kabak reçeli için. Çıtır çıtır ve ağzınıza aldığınızda kolayca yiyebileceğiniz harika bir lezzet. Bu reçeli...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017