recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Yaban Mersini Reçeli

Yaban Mersini Reçeli, yaban mersini birçok sebze ve meyvede olduğu gibi antioksidan bakımından oldukça iyi bir kaynaktır. Bu özelliği nedeniyle de sağlık açısından faydalıdır. İçeriğinde barındırdığı antioksidanlar vücutta serbest radikallerle savaşır. Bu durum sağlık açısından oldukça önemlidir. Kontrol altına alınamayan serbest radikaller başta stres olmak üzere pek çok sağlık sorununa neden olabilmektedir. Faydaları bununla sınırlı olmayan yaban mersininin vücut için daha pek çok faydası bulunmaktadır. Kalp sağlığını koruyucu etki yaratır. Kolesterole karşı faydalıdır. Kanser hücrelerinin yayılmasını ve çoğalmasını engeller. Hafızaya karşı iyi gelir. Göz sağlığı ve hipertansiyona karşı faydalıdır. Kan şekerini dengelemek için tüketilebilecek nadir meyvelerden biridir. Ayrıca diyet yapanlar için de oldukça uygundur. 100 gram dondurulmuş yaban mersini yaklaşık 57 kalori içerir. Tüm bunların yanı sıra vitamin ve mineraller bakımından da oldukça zengin bir besin kaynağıdır.

Yaban mersini reçeli çok sık tercih edilmeyen bir reçel türüdür. Bunun nedeni fiyatının çok uçuk olmasıdır. Fiyatı nedeniyle çoğu evin mutfağına henüz girmemiş meyveler arasındadır. Fiyatının yüksek olması da toplanma aşamasının çok zahmetli olmasından kaynaklanmaktadır. Birçok meyveye nazaran yetiştirilmesi kolay olsa da toplama aşamasında harcanan emek meyvenin pahalı olmasına yol açmaktadır. Yaban mersini hakkında kısaca bilgi verdikten sonra yaban mersini reçelinin nasıl yapıldığına geçebiliriz.

Yaban Mersini Reçeli

Yaban Mersini Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo yaban mersini
  • 1 kilo+1 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve kaşığı limon suyu

Yaban Mersini Reçeli Hazırlanışı

Yaban mersini çöplerinden ayıklanarak bol su ile ezilmesine izin verilmeden yıkanır. Yıkanan yaban mersini suyunu süzmesi için bir kenara bırakılır. Uygun bir tencereye yaban mersini alınarak üzeri toz şeker ile kaplanır. Hafif ateşe alınarak kaynamaya başlayana kadar tahta kaşık ile yavaş yavaş karıştırılır. Kaynadıktan sonra üzerine 1 kahve kaşığı limon suyu eklenir. Kısık ocakta yaklaşık 35-40 dakika kaynatılır. Kaynama süresi tamamlanınca ocağın altı kapatılır. İlk sıcaklığını attıktan sonra cam kavanozlara paylaştırılarak muhafaza edilir. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:11:50

Yaban Mersini Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yaban Mersini Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Değişik Reçel Tarifleri

Değişik reçel tarifleri, reçel, farklı meyvelerin şekerle kaynatılması sonucu elde edilen ve genelde kahvaltılık olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Kahvaltılarda tüketimi tercih edilse de günün her saatinde yenebilen reçel, tatlı...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017