recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Yeşil Ceviz Reçeli

Yeşil ceviz reçeli,  cevizin anavatanı olan Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde ceviz reçeli üretimine başlanmış ve ününü duymayan kalmamıştır. Adilcevaz daki ceviz reçelinin ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Ceviz reçeli Adilcevaz da üretilip tüm yurda ihraç edilmeye başlanmıştır. Lüks restoranların kahvaltı sofralarında eksik etmediği reçellerden biridir. Ayrıca Adilcevaz daki ceviz reçelleri Katar, Dubai, Almanya, İran, Irak ve İngiltere gibi ülkelere de ihraç edilmektedir. Faydaları saymakla bitmeyecek olan ceviz reçeli ülke içinde ve ülke dışında oldukça rağbet görüyor. Yapımı hayli zorlu olan ceviz reçeli cevizler tam olgunlaşmadan bahar aylarında tek tek elle toplanarak yapılıyor. Ceviz reçelinin faydalarından bazılarına bakacak olursak, bunlar, ceviz reçeli hücreleri yeniliyor, beyin hücrelerini geliştiriyor, vücuda maksimum enerji sağlıyor, kötü kolesterolü düşürüyor, sindirim sistemini çalıştırarak kabızlığı önlüyor, guatıra, astım ve bronşite iyi geliyor. Özellikle çocuklarda kemik ve zeka gelişimine iyi geliyor. İnsan psikolojisine de iyi geldiği söyleniyor sinir sistemini rahatlatacak etkiyle öfke kontrolünde yardımcı oluyor.

Yeşil ceviz reçeli tarifi için gerekli malzemeler
  • Elli adet ham ceviz
  • Bir kilo toz şeker
  • İki su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • Beş altı adet karanfil 
Kireç kaymağı için gerekli malzemeler
  • Beş yüz gram sönmemiş kireç 
  • On litre su
Yeşil Ceviz Reçeli
Yeşil ceviz reçeli yapılışı

Reçel yapımına öncelikle kireç kaymağını yaparak başlıyoruz. Sönmemiş kireç derin bir tencereye alınıp üzerine on litre kadar su yavaş yavaş ilave edilir ve bir yandan da karıştırılır. Kirecin dibe çökmesi için bir gece bekletilir. Ertesi gün suyu dikkatlice süzülür. Kireçli kısım atılacak ve elde edilen su kireç kaymağı olarak kullanılacaktır. Bu suyu bir kenara alıp cevizleri çok ince bir tabaka halinde soymaya başlıyoruz. Cevizlerin tamamını soyduktan sonra derin bir kaba alıp üzerini su ile dolduruyoruz. Her gün suyunu değiştirerek on beş gün boyunca suda bekletiyoruz. On beş günün sonunda cevizleri kireç kaymağının içine bırakıp yaklaşık beş saat bekletiyoruz. Beş saat beklettikten sonra cevizleri çıkarıp iyice yıkıyoruz ve kireçten arındırıyoruz. Üzerine bıçakla küçük delikler açın.

Ayrı bir tencerede su kaynatıp kaynayan suyun içerisine cevizleri atalım ve beş dakika bekletip cevizleri çıkarıp soğuk suya tutalım. Tekrar su kaynatıp bu işlemi dört kez tekrarlayalım. Sonuncuda cevizleri tekrar iyice yıkayalım. Hiç kireç kalmamalı. Son olarak tekrar suyu kaynatıp cevizleri içine atın ve kırk dakika kadar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir tencereye bir kilo şeker ve iki su bardağı suyu alın iyice kaynatın cevizleri de ilave edin, cevizler ile birlikte karanfilleri de ekleyin ve kaynamaya bırakın. Koyu reçel kıvamına gelene kadar pişirin kıvamı olunca limon suyunu da ekleyip beş dakika daha pişirin. Beş dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın soğuyunca cam kavanozlara ekleyin ve kapağını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:55:43

Yeşil Ceviz Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yeşil Ceviz Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Mantar Reçeli

Mantar Reçeli, Özellikle kış mevsiminde bolca tüketilen reçeller sofralardan eksik olmaz. Reçel, mevsiminde yetişen türlü meyve sebzelerden diğer zamanlarda da tüketebilmek için şeker ile birlikte hazırlanan doyumsuz lezzetlerdir....

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017