recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Zencefil Reçeli

Zencefil reçeli, özellikle zencefil tropik bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Görüntü itibariyle yer elmasını andıran bir görüntüye sahiptir. Neredeyse tüm dünya mutfaklarında olan ve genellikle baharat olarak kullanılan bir bitkidir. Ayrıca tıbbi alanlarda da çok fazla kullanılmaktadır. Alternatif tıpta oldukça fazla kullanılan zencefil baş ağrısına, mide rahatsızlıklarına çok iyi gelmektedir. Özellikle yapılan araştırmalar kanser tedavisi sürecinde kullanılmasının katkısı olacağına dair bilimsel araştırmalar mevcuttur. Her alanda kullanılabilen mucize bitkiden gazoz, reçel, şarap ve turşu üretimleri yapılmaktadır. Diğer taraftan sofalarımıza koyacağımız, misafirlerinize sunabileceğiniz ve çocuklara da sevdireceğiniz zencefil reçelinin yapımı da oldukça kolay ve pratiktir. Yapımının kolay olmasının yanında çok lezzetli bir tadı vardır.

Zencefil reçeli tarifi için gerekli malzemeler
  • 4 adet orta boy taze zencefil
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Bir adet limon veya bir miktar limon tuzu
  • 6 su bardağı su
  • 2 adet kabuk tarçın
Zencefil reçeli hazırlanışı; ilk önce taze zencefilin kabuklarını çok ince olmak üzere güzelce soyun. Soyduktan sonra küçük olmak şartı ile istediğiniz şekillerde doğrayın. Derin bir tencere içine 6 su bardağı suyu koyarak üzerine doğradığımız zencefil tanelerini ilave edin. 15 veya 20 dakika kaynattıktan sonra 3 su bardağı şekeri ve kabuk tarçınları ilave edin. İyice tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra ocak üzerinde orta ateşte kaynatmaya bırakın. Zencefilin rengi parlak bir renge dönene kadar ve şerbetin kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Zencefil taneciklerinin şeffaf olması önemli bu nedenle şerbetin suyu yeterli gelmez ise tekrar sıcak su ilave edebilirsiniz. Pişmesine 10 dakika kala limon suyunu yada tercihe göre limon tuzunu ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra ocak üzerinden alıp sıcak sıcak kavanozlara koyup, kapağını sıkıca kapatıp ters çevirmelisiniz. Bir gün boyunca hareket ettirmeden ters olarak bekletmelisiniz. Üzerini bir örtü ile mutlaka kapatmalısınız. Bir gün sonunda düz olarak serin, kuru ve karanlık bir yerde saklamanız tavsiye edilmektedir. Tüm sevdiklerinizle ve ailenizle paylaşabileceğiniz zencefil reçelini afiyetle yiyebilirsiniz.

Not; zencefil reçelini veya bir başka reçel yaparken kıvamını anlamak için reçelin altını kısın veya kapatın bir çorba kaşığı kadar bir tabağa alarak buzdolabında bir kaç dakika bekletin kıvamı istediğiniz gibi ise ocakta pişirmeye devam etmeyin eğer sulu ise biraz daha kaynatabilirsiniz, istediğiniz kıvama ulaşınca ocaktan alabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 11.11.2016 16:36:02

Zencefil Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Zencefil Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Mantar Reçeli

Mantar Reçeli, Özellikle kış mevsiminde bolca tüketilen reçeller sofralardan eksik olmaz. Reçel, mevsiminde yetişen türlü meyve sebzelerden diğer zamanlarda da tüketebilmek için şeker ile birlikte hazırlanan doyumsuz lezzetlerdir....

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017