recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Bergamut Reçeli

Bergamut reçeli, farklı lezzetteki reçelleri sevenler için tavsiye edilebilir. Bergamut genellikle İtalya'da yetişen bir ağaçtır. Bu ağaç türü ılıman yerleri sevdiğinden ülkemizde Antalya ilimizde de yetişmektedir. Reçeli de ağacın meyvelerinden yapılır. Bu özel reçelin lezzeti bergamutun hafif acı tadından kaynaklanmaktadır. Bu turunçgillerden olan bir meyvedir. Reçelde şekerle birleşince meyvenin lezzeti oldukça hoş bir hale geliyor. Özellikle çok şekerli tatları sevmeyenler için ideal bir reçel hazırlanıyor. Bu konuda uzmanlar bergamutun dış kabuğunun soyularak, içindeki beyazı alıp 3 gün kadar bekletilmesini tavsiye ederler. Bu şekilde daha güzel bir reçel hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz bergamut reçelini birlikte hazırlamaya başlayalım.

Bergamut reçeli için gerekli malzemeler

  • 5-6 adet bergamut kabuğu
  • 1 kg toz şeker
  • 1 limon suyu
  • 2 su bardağı su

Bergamut reçeli yapımı

Bergamut reçeli bu meyvenin kabuklarından yapılmaktadır. Bunun için bergamutların kabuklarını soyun, beyaz kısımlarını alın. Bu kabukları dediğimiz gibi 3 gün kadar bekletin. Bunu özellikle yapmanızı tavsiye ederiz. Daha sonra bergamut kabuklarını iğne kullanarak bir ipin üzerine dizin. Bunları güzelce yıkayın. Reçeli kaynatacağınız tencerenin içine koyun. Buna üzerini örtecek kadar suyu ilave ederek kaynatmaya başlayın. Yaptığımız bu işlem sadece kabukların acılığının gitmesi içindir. Bu yüzden 5-10 dakika kaynadıktan sonra, bu suyu dökmelisiniz. Tencerenin içine yine su koyarak aynı şekilde kaynatın ve sonra suyu dökün. Bu işlemin 3-4 defa yapılması gerekiyor. En son olarak bergamut kabuklarını suyun içine koyarak, bir hafta bu şekilde suda bekletin. Bu suyun her gün değiştirilmesi gerekiyor. Bu işlemin bu kadar tekrarlanması sadece kabuklarının acılığının gitmesi için. Diğer turunçgillerde bu kadar zorlanmazsınız, ancak bergamutu sevenler buna katlanmalıdır.

Bergamut Reçeli

Artık reçelimizi hazırlamaya başlayabiliriz. Tencerenin içine 2 su bardağı suyu ilave edin. Bunu ocağın üzerinde kaynatın ve içine toz şekeri koyarak erimesini sağlayın. Bundan sonra bergamut kabuklarını malzemenin içine koyun. Kısık ocakta reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişmeye yakın içine limon suyunu ilave ederek, bir taşım kadar kaynatarak ocağın altını kapatın. Bergamut reçelini hazırladık. Bunu kavanoza koyarak, ılıyıncaya kadar ağzını kapatmayın. Daha sonra kapağını kapatarak kuru ve serin yerde bekletebilirsiniz. İnanın kahvaltılarınızı şenlendirecek mükemmel bir lezzeti olan bir reçel tadacaksınız. Bugüne kadar hiç bergamut reçeli yemediyseniz mutlaka tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:06:31

Bergamut Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Bergamut Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017