{ "title": "Akasya Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/akasya-receli.jpg", "date": "19.01.2024 01:12:24", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Akasya reçeli, günümüzde hemen her şeyden reçel yapılabilmektedir. İnsanlar farklı lezzetleri, aromaları tatmak istiyor. Her zaman aynı şeyleri tüketmektense, bu gerçekten iyi bir fikir. Akasyada bunlardan biri. Baharın gelişiyle birlikte dalında mis gibi kokan akasya çiçekleriyle güzel bir reçel yapabilirsiniz. Biz tarifimizde akasya çiçeği yanında limon kullanarak daha farklı bir lezzet yakalamaya çalıştık. Dilerseniz yanında elma, armut gibi meyveleri de kullanabilirsiniz. Ancak limonla birlikte akasya çiçekleri çok iyi uyum sağlamaktadır. Dilerseniz akasya reçelini birlikte hazırlamaya başlayalım.

Akasya reçeli için gerekli malzemeler
Akasya reçeli nasıl yapılır?

İlk olarak akasya çiçeklerini bol suyun içinde yıkayın. En son olarak suyun içindeki akasya çiçeklerini 1 sat kadar bekletin. Bu sayede çiçeklerde tozlar gayet güzel şekilde arınmış olur. Daha sonra suyun içinden aldığınız akasya çiçeklerinin kuruması için kevgirin içine koyun. Akasyaların fazla zedelenmemesine özen gösterin.

Bu arada limonların kabuklarını rendenin an küçük tarafıyla rendeleyin. Bu limon rendesini biraz toz şekerle karıştırarak kavanoza koyun. Bunu reçelin içinde kullanmayacağız. Ancak atmıyoruz ve tatlılarda kullanmak için buzdolabına koyuyoruz. Rendelenmiş limonları suyun içinde iyice yıkayın. Limonların kabuklarını aynı portakal soyuyormuş gibi kesin. Bunları suyun içinde 20 dakika kadar haşlayın. Limonların içini de başka yerde değerlendirebilirsiniz. Bunu reçeli içinde kullanmayacağız. Haşlanmakta olan kabuklar yumuşayınca, kendi ekseninde kıvrılır ve kürdanla tutturulur. İsterseniz ipe dizebilirsiniz.

Şimdi akasya şerbetinin şurubunu hazırlayalım. Tencerenin içine suyu ve toz şekeri koyalım. Bunu ocağın üzerinde kaynatmaya başlayalım. Kaynarken içine kürdana batırılan limon kabuklarını atın. 10 dakika bu şekilde kaynatarak, içine akasya çiçeklerini ilave edin. Bu şekilde de 20-25 dakika kaynattığınız reçele limon suyunu ilave edin. 5 dakika kadar kaynatıp, ocağın altını kapatın. Akasya reçelini bir tepsiye dökerek, üzerini tülbentle örtün. Bunu 3-4 gün gündüzleri güneşte bekletin. Daha sonra istediğimiz reçel kıvamını alacaktır. Kavanozlara koyarak, serin ve kuru bir yerde akasya reçelini saklayabilirsiniz. Kahvaltılarınızda size eşlik etmek üzere güzel bir reçel hazırladınız.

Afiyet olsun.
" } ] }