{ "title": "Ananas Reçeli Nasıl Yapılır", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/ananas-receli-nasil-yapilir.jpg", "date": "19.01.2024 06:53:30", "author": "İbrahim Kolay", "article": [ { "article": "Ananas reçeli nasıl yapılır, sorusunun cevabı yöreden yöreye değişmektedir. Tabi bu farklılıklar çok büyük boyutlarda olmasa da tat bakımından farklılıklar oluşturabilmektedir. Ananas reçelinin yapım aşamasına gelindiğinde ise sizi çok zorlu bir yapım tarifi beklememektedir. Yapımı olukça basit ve bu basit yapımdan oldukça lezzetli bir reçel elde edeceğiniz muhtemeldir.

Ananas Reçeli İçin Malzemeleri
Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Sonrasında reçelin kaynatılması sonucu köpük oluşmasını istemiyorsanız 1 yemek kaşığı tereyağını da listenize eklemeyi unutmayınız. Öncelikle ananasların kabuğunu soymalısınız. Ananaslar keskin bir bıçakla doğrandıktan sonra pişireceğiniz tencereye alınız. Ananaslar tencereye konulduktan sonra şekeri üzerine döküp tencerenin kapağını da kapatarak 7-8 saat dinlendirilmesi gerekir. Dinlendirilen ananas ve şeker karışımına suyunu da ekleyelim. İsterseniz bu aşamada tereyağını da ilave ederek sonradan köpük oluşmasını engelleyebilirsiniz. Bu işlemden sonra tencereyi ocağa alarak kısık ateşte kaynatmaya başlayalım. Kaynadıktan sonra karışıma limon suyunu da ekleyelim. Sonrasında kısık ateşte pişmeye bırakalım. Tereyağı katıldıktan sonra çoğu zaman köpük yapmasa da biz yine de kontrol etmeyi unutmayalım. Köpükler alınmadığı takdirde muazzam tat farklılıkları olması kaçınılmaz olmaktadır. Kaynadıktan yaklaşık 10-15 dakika sonrasında reçelin kıvamına bakılmasında fayda vardır. Pişen reçeli kaynadıktan sonra 30 dakika kadar dinlendirip sıcak bir şekilde kavanozlarımıza alalım. Yalnız unutulmaması gerekir ki kavanozların ağzı kesinlikle kapalı olmamalıdır.

Reçelimiz soğuduktan sonra kavanozun ağzı kapatılır. Kavanozun ağzı kapatıldıktan sonra yaklaşık 12 saat dinlendirilmeye bırakılır reçel. Bir gece sonrasında kavanozlar açılıp reçelin tadına bakıldığında kıvamı çok koyu geldi ise kısa bir süreliğine kavanozlar buzlukta bekletilerek kolayca istenilen kıvama getirilebilir. Her şey bittikten sonra kendi ellerinizle yaptığınız o lezzetli ananas reçeliniz kahvaltı sofralarınızı artık süsleyebilir.
" } ] }