{ "title": "Anjelik Erik Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/anjelik-erik-receli-1144.jpg", "date": "20.01.2024 15:12:41", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Anjelik erik reçeli gerek rengi ile gerek tadı olsun çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem görüntü olarak hem de lezzet açısından çok önemli bir tattır.

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan reçeller birkaç küçük püf noktası ile evde çok kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Reçel yapımında sık rastlanan sorunlardan biri olan şekerlenme, köpüklenme ve şeker ayarı dengesi çok önemlidir. Reçelin şekerlenmesi durumunda, kavanoza bir miktar kaynar su ekleyip, kavanozun üzerine pudra şekeri dökün ve hafifçe kavanozu sallayın. İdeal şeker oranı, reçel için yapılacak meyve miktarının 1,5 katı olması gerekir. Reçel yapımında kullanılan şekerin ölçüsü çok önemlidir. Az ya da çok şeker kullanılması durumunda reçelin kısa sürede bozulmasına, sulanmasına ve şekerlenmesine ya da küflenmesine sebep olmaktadır. Reçelin köpüklenmesini engellemek için kaynarken reçelin şerbetine bir parça tereyağı ilave ederek köpüklenmesini engelleyebilirsiniz. Reçel yapımı esnasında, kaynamakta olan reçeli fazla karıştırmamanız gerekir, aksi halde reçelin zamanla şekerlenmesine neden olmaktadır. Hazırlanan reçeli, serin, havadar ve karanlık bir yerde saklamanız gerekir. Anjelik erik reçelinin yapımına başlayalım ve malzemelerine bir göz atalım.

Anjelik erik reçeli tarifi için gerekli malzemeler
Anjelik erik reçeli nasıl yapılır?

İlk önce erikleri güzelce yıkadıktan sonra, çekirdeklerini güzelce çıkarın. Çekirdekleri çıkartılan erikleri küp-küp doğradıktan sonra derin bir tencereye alarak bir kat erik bir kat şeker şeklinde tencereye erikleri yerleştirin. 4 ya da 5 saat sonra şekerler eriyecek ve erikler sulanacaktır. Sulanan erikleri ocak üzerinde orta ateşte pişirmeye başlayın. Şekeri tamamen eriyinceye kadar anjelik erik reçelini güzelce karıştırın. Daha sonra ara ara karıştırarak üzerindeki köpükleri alın. 25 veya 30 dakika kaynadıktan sonra koyulaşmaya başlayacaktır. Anjelik erik reçel kıvama, koyulaşmaya başlayınca yarım limonun suyunu ekleyebilirsiniz. Limon suyunu ekledikten sonra da 5 dakika kaynattıktan sonra reçel sıcakken kavanoza boşaltabilirsiniz. Kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirerek bir gün bekletmelisiniz. Bir gün sonunda düz olarak kavanozu istediğiniz yerde saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }