{ "title": "Bergamot Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/bergamot-receli-5263.jpg", "date": "19.01.2024 03:00:45", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşididir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunların en başında da çay gelir. Kışa girerken hepimizi tatlı bir telaş sarar. En severek yaptığım kış hazırlığı ise reçeldir. Bir ya da iki çeşit reçel yapmak yerine küçük kavanozlara farklı reçeller yapmayı tercih ederim. Eğer siz de benim gibi farklı lezzetler denemeyi seviyorsanız bergamot reçelini mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Bergamot reçeli için gerekli malzemeler
Bergamot Reçeli Nasıl Yapılır?

Bergamot reçeli meyvenin kabukları ile yapılır. Bunun için bergamotları iyice yıkayın. Daha sonra Kabuğunu soyun ve beyaz kısımlarından ayırarak kabuklarını küçük küçük doğrayın. Suyunu da bir kaba sıkın. Soyduğunuz kabukları birkaç gün bekletin ve bir ipe dizerek serin bir yerde kurumasını sağlayın Kuruyan kabukları yıkayın ve tencereye boşaltın. Üzerine soğuk suyu ilave ederek yaklaşık 10 dakika kaynatarak acı suyun çıkmasını sağlayın ve bu suyu dökün. Bu işlemi birkaç kere tekrarlarsanız reçeliniz daha lezzetli olacaktır. En son aşamada üzerine tekrar su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak buzdolabında yaklaşık 5-6 gün bekletin. Ancak günde bir kez bu suyu değiştirmeniz gerekmektedir. Bergamot kabuklarındaki acılığın gittiğine emin olduğunuzda reçeli kaynatmaya başlayabilirsiniz. Bunun için tencerenin içerisine bergamot suyunu ve soğuk suyu doldurun. Kaynamaya başladığında toz şekeri de ilave ederek şeker eriyene kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Üzerine meyvenin kabuklarını da ekleyerek reçel kıvamına gelene kadar kısık ateşte kaynatın. Ocağın altını kapatmadan önce içerisine karanfil ve limon suyunu da katın. Ocağın altını kapatın.

Reçelinizin uzun süre bozulmamasını isterseniz ılık haldeyken kavanoza boşaltın ve birkaç gün boyunca gündüz ağzı açık güneş gören bir yerde bekletin. Güneş gören reçel hem daha kıvamlı bir hal alır hem de daha uzun sürede tüketmeniz kolaylaşır. Bergamot reçeliniz hazır. Eğer kış mevsimine saklamak isterseniz kaynar haldeyken kavanoza boşaltın ve ağzını sıkıca kapatarak kavanozun kapağı alta gelecek şekilde 1 gün bekletin. Kapak içeriye doğru çökmüş ise tutmuş demektir. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }