{ "title": "Beyaz Dut Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/beyaz-dut-receli.jpg", "date": "20.01.2024 18:24:39", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve lezzetiyle çok beğeneceğiniz beyaz dut reçelini sağlığınızı korumak için özellikle kışın bol bol tüketmenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Beyaz Dut Reçeli Malzemeleri
Beyaz Dut Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle dutları bol suda yıkayıp suyunu atması için bir süzgecin üzerine alıyoruz. Daha sonra reçeli pişireceğimiz tencereye dutların tamamını boşaltıyoruz. Üzerini şeker ile kaplayıp, en az gir gece suyunu bırakması için bekletiyoruz. Daha sonra tahta kaşık ile karıştırıp tencereyi ocağa alıyoruz. Dutlar yumuşayıncaya kadar bir süre kaynatıyoruz. Daha sonra kaynayan reçelin içinden metal bir kevgir ile dutları tencereden çıkartıp bir kenara alıyoruz.

Kalan şerbetini yaklaşık yarım saat istenilen kıvama gelinceye kadar kısık ateşte kaynatıyoruz. İndirmeye yakın limon suyu damlatıp, bir iki taşım daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. İçinden çıkardığımız dutları tekrar üzerine ilave edip, karıştırdıktan sonra soğumadan kavanozlara boşaltıyoruz. Kavanozların kapaklarını sıcak iken kapatırsanız, daha üzün süre saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }