{ "title": "Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/beyaz-kiraz-receli-nasil-yapilir-8844.jpg", "date": "21.01.2024 12:07:10", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahiptir. Sabah kahvaltılarında ekmek üzerine sürülerek tüketilen ve özellikle çocukların reddedemeyeceği bir lezzet olan beyaz kiraz reçelini artık evde kendi mutfağınızda yapmanız çok kolay. Üstelik yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Zaman almadan hazırlanan ve kış boyu muhafaza edilebilen bu lezzet marketten değil de kendi ellerinizle yapıldığında çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır diyorsanız işte bu eşsiz lezzetin tarifi. Şimdiden kolay gelsin.

Beyaz kiraz reçeli için gerekli malzemeler
Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Öncelikle kirazların saplarını ayıklayın ve bol su ile yıkayın. Yıkanan kirazları tencere içerisine koyun ve üzerine toz şekeri serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatarak bir gece bu şekilde bekletin. Bir gece bekleyen şeker ve kiraz kendi suyunu verecektir. Bunun için reçele su eklemenize gerek olmaz. Artık tencere içerisinde sulanmış kirazı ocağın üzerine koyarak altını hararetli bir dereceye getirin. Kiraz ve şekerden oluşan su kaynayınca ocağın altını tamamen kısın. Kısık bir derecede kirazı 5-10 dakika kaynatın. Daha sonra kaynayan kiraz suyu içerisinden süzgeç yardımıyla kirazları çıkarın. Sadece suyunu kaynatmaya devam edin. Kirazlar reçel içerisinde çok fazla pişerse dağılır. Bunun için kiraz suyu koyulaşana kadar kirazlar içinde olmadan kaynatılır. Kiraz suyu koyulaşınca içerisine limon tuzunu ve karanfili ilave edin kaynatın. Yaklaşık 4 dakika kadarda limon tuzuyla kaynattıktan sonra önceden alınan kirazları tekrar kaynamakta olan karışım içerisine ilave edin. 5 dakikada kirazla beraber pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. Tencere içerisinde beyaz kiraz reçelini soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurarak kapaklarını kapatın. Artık sabah kahvaltılarında beyaz kiraz reçelinin servisini yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }