{ "title": "Böğürtlen Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/bogurtlen-receli.jpg", "date": "21.01.2024 22:22:34", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "
Böğürtlen Reçeli, Ülkemizde yapılan birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Reçeller içerisinde bulundurduğu lifler sayesine kemiklerden ve kemikleri oluşturan bağlar ve dokulara çok sağlıklıdır. Bu neden bile bol şekilde bizi reçele yönlendirmektedir. Biz başlıca reçel türleri olan kayısı reçeli, ayva reçeli, kızılcık reçeli, vişne reçeli, böğürtlen reçeli gibi reçel türlerinden böğürtlen reçelini ele alarak, yararlarını, zararlarını, yapılışını ve kimlere en çok önerildiğini sizlere yorumlayacağız. İlk olarak böğürtlen reçelinin yararlarını şöyle sıralayabiliriz.
Böğürtlen Reçelinin Malzemeleri
Böğürtlen Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeleri bu şekilde az olan böğürtlen reçelinin yapılışı da oldukça kolaydır. Şimdide böğürtlen reçelinin yapılışına geçelim. Toplanmış böğürtlenleri temiz bir şekilde yıkayarak yıkanılan sudan arındırın. Orta boy tencerenin dibine bir miktar şeker ekleyin daha sonra böğürtlenleri şeker üzerine ekleyin ve tekrar üzerine şeker ekleyin. Bir ya da bir buçuk saat boyunca böğürtlenin suyunu şekere vermesi için bekleyin. Kısık bir ateşle arada sırada karıştırarak 30-35 dk pişirin. (Karıştırırken böğürtlenleri ezmemeye özen gösterin.) Kıvamını alan reçele 2-3 dk kaynatarak ocaktan alın. Reçel soğuduktan sonra cam kavanozlarda ve serin ortamlarda muhafaza etmelisiniz.

Böğürtlen Reçelini Kimler Tüketebilir?
" } ] }