{ "title": "Ceviz Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/ceviz-receli(1).jpg", "date": "20.01.2024 21:22:20", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Ceviz Reçeli, hazırlanışı oldukça meşakkatli olmasına rağmen leziz bir tada sahip olan çok güzel bir reçeldir. Genellikle Kıbrıs, Antakya, Azerbaycan ve Yunanistan gibi değişik bölgelerde oldukça meşhurdur. Herkesin bildiği klasik reçel türleri gibi tüketilmesinin yanı sıra tatlı olarak da tüketilir veya Türk kahvesi eşliğinde de ikram edilir. Güzel ve lezzetli bir ceviz reçeli yapmak için henüz olgunlaşmamış cevizler tercih edilerek hazırlanır. Temin edilecek cevizin reçel yapımına uygun olup olmadığına karar vermek aslında çok kolaydır ve bunu anlamak için cevize bir kürdan batırıldığında kürdanın cevizi kolay bir şekilde delmesi gerekir. Şayet kürdan cevize batırılırken güçlük çekiyorsanız ceviziniz reçel için uygun değildir ve reçellik ceviz mevsimini geçirmişiniz demektir. Bu nedenle ceviz reçeli hazırlamak için cevizlerin henüz iyice olgunlaşmadan toplanması gereklidir.