{ "title": "Cevizli İncir Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/cevizli-incir-receli-5709.jpg", "date": "22.01.2024 01:21:58", "author": "Kübra Akgüneş", "article": [ { "article": "Cevizli incir reçeli hem kahvaltıların baş tacı hem de çocukların yemeye doyamayacağı son derece faydalı bir enerji deposu. Eğer farklı tatlar denemek istiyorsanız ve çilek, vişne, ayva gibi reçel çeşitlerinden sıkıldıysanız size önerebileceğim müthiş bir tat. Ceviz ve incirin faydaları saymakla bitmeyeceği gibi muhteşem uyumu da dikkatleri üzerine topluyor. Ceviz ve incir birbirine yakışan ve akıllarda bütünleşmeyi başarmış bir lezzet. İster kuru incirin arasına cevizi koyun isterseniz de keklerinizin içine serpiştirin.

Cevizli İncir Reçelinin Faydaları Nelerdir?

Cevizli incir reçeli cevizin içeriğinde bulunan kemik gelişiminde etkili kalsiyum, kan yapıcı demir, magnezyum, fiziksel ve zihinsel gelişimin olmazsa olmazı çinko, zekâ gelişimini etkileyen omega 3, omega 6 bulundurur. Ayrıca ceviz protein bakımından son derece zengindir. Göze ve göz bozukluklarına iyi gelen fosforu da içeriğinde barındırır. Ceviz anlamayı arttırır. Dikkat dağınıklığını yok eder. Cevizin kendisi kadar kabuğu da çok faydalıdır. Cevizli incir reçelinde ceviz kadar incirinde faydaları saymakla bitmez. İncir içeriğindeki magnezyum ve K vitamini sayesinde kemikleri ve iskelet sistemini güçlendirerek dış etkenlere karşı kolayca deforme olmasını önler. İncirdeki potasyum kan basıncını düzenler. Kan basıncının düzenlenmesiyle tansiyon dengelenir. Günümüzde ekmek arası, dürüm gibi bol yağlı sağlıksız yiyeceklerin tüketiminin artmasıyla obezite ve yüksek tansiyon yaygınlaşmıştır. Günümüz hastalığı haline gelen yüksek tansiyona incirle çözüm bulabilirsiniz. Kalori bakımından da ideal olduğu için diyet yapan kişiler gönül rahatlığıyla tüketebilirler.

Cevizli İncir Reçeli Malzemeleri
Cevizli İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

Kurutulmuş incirleri isteğe göre bütün ya da gelişi güzel bölünmüş şekilde yapmanız mümkün. İncirleri derince bir tencereye alalım. İncirlerin üzerine toz şekerin tamamını boşalttıktan sonra ağzını kapayarak kısık ateşte şeker eriyene kadar pişirelim. Şeker eridikten sonra tencerenin kapağını açarak kısık ateşte 90 dakika kadar pişirin. Pişme işlemi tamamlanınca iri dövülmüş cevizleri ekleyip yaklaşık 1 saat kadar daha pişirin. Cevizler küçük olsun istiyorsanız robotta çekebilirsiniz. Pişme derecesini kontrol etmek için bir çay tabağına bir miktar alarak soğuduktan sonra kıvamına bakabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }