{ "title": "Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/cilek-receli-kac-dakika-kaynatilir.jpg", "date": "20.01.2024 11:24:36", "author": "zülfü çakmak", "article": [ { "article": "
Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süslemelerin de ve kurabiye süslemelerinde kullanılmaktadır.

Size kaliteli reçeli nasıl yapacağınızı kısaca anlatacağım kâğıdı hazırlayın en güzel reçeli yapmanız için püf noktalarını veriyorum

Eğer reçelin köpüklerini kaşıkla almakla uğraşmak istemiyorsanız azıcık bir tereyağı koyduğunuzda daha parlak olacaktır. Reçeli yaparken derin tencere kullanınız ağzını asla kapatmayınız yoksa kararmalar meydana gelir. Reçelimizi pişirdikten sonra çelik tencere kullandıysak tencereyi değiştirelim ki ocak sönse de altı kaynamaya başlar ve reçelde kararmalar meydana gelmesini istemiyorsanız soğuması için başka bir tencereye alın.

Reçelin eğer kristalleşmesini istemiyorsanız limon tuzu eklemeyi unutmayın. Eğer reçelinizi hemen tüketmeyecekseniz reçeli 10 dakika bekletip sıcak şekilde kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin böylece küflenmesini ve bozulmasını engellersiniz.

Ama eğer hemen tüketecekseniz soğuduktan sonra kavanoza koyun aksi halde küflenir. Çilekleri karıştırırken çok narin davranın ki ezilmeler meydana gelmesin. Her zaman yoklamalısınız, reçelinizi başından ayrılmamanızı öneririm ve köpüğünü almalısınız. Unutmayın ki reçel ne kadar koyu kıvamlıysa o kadar uzun süre dayanır ve bozulmaz. Eğer şekerini meyveden fazla koyarsanız kristalleşir bu yüzden ikisi de ayrı orantıda olmalıdır ki reçelimiz güzel olsun. Reçeli saklamak için 17-21 derecelik bir ısı gerekmektedir. Böylece bakteri üremesi azalır eğer bu ısıda tutarsak böylece uzun ömürlü olur.

Çilek reçelimizin tüm malzemeleri eklendikten sonra en fazla 25 dk kaynatıldıktan sonra çilek reçelimiz hazır afiyetle yiyebilirsiniz.

Çilek reçelimizin malzemeleri
Çilek reçeli nasıl yapılır?

Çilekleri öncelikle yıkayıp, sonra ayıklayıp derin bir tencereye koyuyoruz. Şekerini üzerine ekliyoruz ve en az akşamdan sabaha bekletelim beklettikten sonra ocağa alıp normal ateşte kaynatalım ve üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alalım pişince limon tuzunu veya limonunu ekleyip 5 dakika daha piştikten sonra altını kapatıp kavanozlara doldurun. Benim yaptığım reçel toplamda 25 dakika pişti, kusursuz kıvamda bir reçel oldu.

Afiyet olsun.
" } ] }