{ "title": "Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/cilek-receli-ne-zaman-yapilir.jpg", "date": "21.01.2024 02:58:59", "author": "zülfü çakmak", "article": [ { "article": "Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyumsuz olmaz vallahi ülkemizin en güzel meyvelerinden olup oldukça Türk halkı tarafından sevilen ve tüketilen bir meyvedir. En lezzetli ve bir o kadar da kokusuyla sizi kendine bağlayan en güzel çilek bursa ilimizde yetişmektedir. Tabi şimdi diyorsunuz bursa çileğini nereden bulayım genellikle pazardan aldığımız çilekler hemen bozulur ve yumuşamaya başlar ve yiyemeyiz ve çoğu kişi çöpe atar fakat artık çöpe atmayacağız fazla deforme olmamış çileklerimizi çilek reçeli yapacağız size çok kolay yapabileceğiniz bir tarif vereceğim çilek reçelini mayıs ve haziran ayında yapabilirsiniz.

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır Malzemeleri
Çilek reçeli nasıl yapılır?

Öncelikle iki kilo aldığımız çileklerin yapraklarını iyice temizleyip yıkıyoruz. Ardından isterseniz çilekleri dört parçaya bölüp kesebilirsiniz ya da bütün şeklinde yapabilirsiniz hangisi hoşunuza gidiyorsa ben bütün koydum çilekleri geniş bir tencereye yıkadığım çilekleri koyup ardından iki kilo şekeri koyup bir gün bekletiyoruz. Bir gün bekleyen reçeli ateşe koyup kısık ateşte pişiriyoruz. Ha bu arada şeker ölçüsü çilek kaç kiloysa o kiloya göre şeker koyuyoruz. Reçelin berrak ve daha parlak görünmesini istiyorsanız eğer kaşık yardımıyla köpüklerini alınız lütfen ve reçelimiz kaynadıktan sonra limonunu ve limon tuzunu koyuyoruz eğer limonunuz yoksa limon tuzu da koyabilirsiniz birkaç damla karıştırarak kıvama gelen çilek reçelimizi kavanozlara doldurup afiyetle tüketebilirsiniz. Sabah kahvaltıda ve birçok alanda kullanabilirsiniz. Benim tavsiyem mayıs çilekleriyle kokulu çileklerden çilek reçelini yapabilirsiniz.

Afiyet şeker olsun.
" } ] }