{ "title": "Çilek Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/cilek-receli.jpg", "date": "21.01.2024 10:31:36", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Çilek reçeli, Çilek reçeli Türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa süre de yapılmaktadır. Fakat ince ayrıntılara uyulması gereken bir tariftir. Çilek reçeli kesinlik ile yerli çilek ile yapılmalıdır, aksi taktirde istenilen lezzet alınamayacaktır. Yerli çilekler reçel için çok daha uygun ve lezzetlidir. Yerli çilek bulunduğu bölgeye göre mayıs, haziran, temmuz aylarında çıkmaktadır. Peki yerli çileği nasıl anlarız, yerli çilek küçük küçük olur ve çok güzel kokar. Kokusu iki metreden alınır. Çilek reçeli için böyle çilekler alınmalı ve küçük olmasına özen gösterilmelidir. Hem küçük olunca sunumu da daha şık olacaktır.