{ "title": "Dağ Çileği Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/dag-cilegi-receli.jpg", "date": "19.01.2024 22:09:01", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Dağ Çileği Reçeli, dağ çileği diğer çilekten çok daha lezzetli ve çok daha faydalı bir meyvedir. Dağ çileği market raflarında bulunan bir meyve olmadığı için her zaman ulaşılması mümkün değildir. Bu çok lezzetli ve şifa deposu meyveyi bütün yıl sağlıklı bir şekilde tüketebilmek için reçel yapmanızı tavsiye ederiz. Hiçbir yerde bulamayacağınız lezzette ve kalitede reçel tüketebilirsiniz. Kolay gelsin.

Dağ Çileği Reçeli Malzemeleri
Dağ Çileği Reçeli Nasıl Yapılır?

Reçeli yapmaya ilk olarak dağ çileklerini ayıklayarak başlıyoruz. Daha sonra bol su ile ezmeyecek şekilde yıkayıp bir süzgecin üzerine alarak suyunu atmasını bekliyoruz. Reçeli kaynatacağınız tencerenin dibine şekerin yarısını boşaltıp yayıyoruz. Üzerine reçelleri ilave edip, kalan şekeri de çileklerin üzerine kapatıyoruz. Hiç karıştırmadan üzerine bir tülbent örterek, güneşte iki gün boyunca suyunu bırakması için bekletiyoruz.

İki günün ardında çilekler tamamen suyunu bırakmış olacaktır. Tencereyi ocağın üzerine alıp tahta kaşık ile bir iki karıştırdıktan sonra kısık ateşte çilekler yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Bu işlem sırasında çileklerin ne çok yumuşak ne de dişe dokunacak şekilde sert olamaması gerekiyor. Zamanlamayı iyi yapmak gerekir. Çileklerin istenilen kıvama geldiğinden emin olduğunuzda başka bir tencerenin üzerine metal bir kevgir koyarak şerbetini süzüyoruz. Yani çilekler erimesin diye şerbetinden çıkarıyoruz. Daha sonra şerbetini yaklaşık bir saat boyunca kısık ateşte ve ara sıra karıştırarak bir süre daha kaynatıyoruz. Bu zaman zarfında şerbet istenilen koyu kıvama gelmiş olacaktır. Eğer çok koyu kıvamlı bir reçel olmasını istemiyorsanız biraz daha az kaynatabilirsiniz. Limon suyunu ilave edip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra tereyağını da ilave edip ocaktan alıyoruz.

Ayırdığımız çilekleri tekrar şerbetin üzerine ilave edip, karıştırdıktan sonra, eğer kışa saklayacak isek veya bir aydan daha kısa sürede tüketmeyi düşünmüyorsanız sıcak olarak kavanoza boşaltıp kapağını kapatmanız yeterli olacaktır. Eğer kısa sürede tüketmeyi düşünüyorsanız, kavanozun kapağını soğuduktan sonra kapatmanız gerekmektedir.

Afiyet olsun.
" } ] }