{ "title": "Değişik Reçel Tarifleri", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/degisik-recel-tarifleri-5566.jpg", "date": "20.01.2024 12:40:36", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "Değişik reçel tarifleri, reçel, farklı meyvelerin şekerle kaynatılması sonucu elde edilen ve genelde kahvaltılık olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Kahvaltılarda tüketimi tercih edilse de günün her saatinde yenebilen reçel, tatlı, kek, pasta gibi yiyeceklerin içine ya da üzerine kullanılarak da tüketilebilir. Reçel iki yöntem kullanılarak yapılır. Birinci yöntemde reçel için tercih edilen meyve yıkanıp ayıklandıktan sonra uygun bir tencereye alınır ve üzerine yeterli ölçüde toz şeker eklenerek bekletilir. Şeker eriyip sulandıktan sonra kaynatılmaya başlanır. İkinci yöntemde ise reçel için şurup hazırlanır ve kullanılacak meyve ya da sebze bu şurupla birlikte kaynatılır. Kaynatılma sonunda reçel istenilen kıvama gelince cam kavanozlara paylaştırılarak kavanozların kapakları sıkıca kapatılıp, reçeller tüketim için kaldırılır. Reçel birçok meyve ya da sebzeden yapılabildiği gibi gül gibi çiçeklerin yaprağı kullanılarak da reçel yapılabilir. Bu yazımızda sizler için değişik reçel tarifleri hazırladık. Sizde damak tadınıza uygun reçel tarifine yazımızda ulaşabilir ve kolaylıkla reçelinizi hazırlayabilirsiniz.