{ "title": "Dut Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/dut-receli.jpg", "date": "19.01.2024 11:55:09", "author": "perihan çolak", "article": [ { "article": "Dut reçeli, dut tadı bakımından çok şekerli bir yaz meyvesidir. İçeriği bakımından çok faydalı bir meyve olan dut, genel sağlığın korunmasında insan vücuduna fayda sağlar. Aynı zamanda kansere yakalanma riskini azaltır, kanın pıhtılaşmasına engel olur ve kanın temizlenmesine sebep olan toksinleri içerir. Karaciğer ve böbrekleri temizleyerek güçlenmelerine yardımcı olur. Soğuk algınlığına ve gribal enfeksiyonların oluşmaması için bol miktarda C vitamini içerir. Kan şekerini dengelemek için tüketilir. Bunun yanında kalp sağlığı için de önemli bir meyvedir. Kolesterole faydalıdır ve aynı zamanda iştah açma konusunda çok iyi bir rol oynamaktadır. Faydaları saymakla bitmeyen dutun, aynı zamanda reçeli yapılarak da tüketilir.

Dut reçeli yapılışı için gerekli malzemeler
Dut reçeli nasıl yapılır?
Not; sert kabuklu meyvelere göre dut çabuk yumuşuyor, bu yüzden ince kabuklu ya da kabuksuz meyveler yani çilek, vişne ya da dut gibi meyvelerin reçellerini çok fazla kaynatmamak gerekiyor. Reçelin izin olup olmadığını anlamak için, düz bir tabağa reçeliniz piştikten sonra suyundan koyun. Parmağınızla yukarıdan aşağıya doğru çizin, eğer oluşan boşluk yavaş yavaş kapanıyorsa reçeliniz olmuş demektir.
" } ] }