{ "title": "Ev Yapımı Reçel", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/ev-yapimi-recel.jpg", "date": "21.01.2024 00:07:58", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Ev yapımı reçel çok tercih edilmekte olan ve kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan bir tat olarak bilinmektedir. Evde yapılmakta olan reçeller genel olarak hazır olan reçellere göre daha sağlıklı olmaktadır ve çoğu kişinin tercihi de ev yapımı reçel olmaktadır. Evlerimizde annelerimiz yapmış olduğu bu güzel tat kahvaltılarda şeker düşüklüğünün önüne geçmekte bire bir olarak bilinir. Kesinlikle vazgeçemeyeceğiniz bu tatlar oldukça lezzetlidir ve bu reçel eşitleri vitamin deposu olmaktadır. Yapılmakta olan reçeller tabi ki bizlerin ilk olan tercihi olmuştur. Çoğu kişi kendi bahçesinden doğal olarak toplamış olduğu meyveleri mevsiminde taze olarak reçel haline getirmektedir. Gerçekten de bu meyveler mevsiminde daha bir lezzetli olup taze olarak reçel haline getirilmesinde gerçek bir tat oluşturur. Eski zamanlardan beri her türden olan meyvelerden reçel yapılmakta olup lezzet ile kahvaltılarda tüketilmektedir. Ev yapımı reçel çeşitli meyvelerden yapılarak afiyetle yenilmesi için ailemize veya misafirlerimize kahvaltılarda sunulur.

Reçeller genel olarak birçok çeşitte meyve türünden yapılmakta olan reçeller vardır bu reçelleri sıralayacak olursak eğer aşağıdaki meyvelerden oluşan reçeller olarak sıralayabiliriz; Çilek reçeli, vişne reçeli, greyfurt reçeli, armut reçeli, üzüm reçeli, ayva reçeli, kavun reçeli, patlıcan reçeli, kızılcık reçeli, domates reçeli, portakal reçeli, mandalina reçeli, gül reçeli, erik reçeli, akasya reçeli, kayısı reçeli, incir reçeli, böğürtlen reçeli, şeftali reçeli, karpuz reçeli, elma reçeli, badem reçeli olarak yapılan reçel çeşitleridir.

Yukarıda belirtilmekte olan meyvenin reçellerini afiyetle yememiz için bizlerin önüne çıkmaktadır. Gerçekten de bu lezzetler bizler için vazgeçilmez bir tat olup vitamin kazanmamız açısından oldukça önemlidir. Yapılmakta olan ev yapımı reçel çeşitlerinden bazısının yapılışını ve içeriğinde kullanılmakta olan malzemeleri kısaca sıralayalım.

Ev Yapımı Kayısı Reçelinde Kullanılan Malzemeleri
Ev Yapımı Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle kayısı reçeli yapmak için mevsiminde toplanmakta olan kayısıları temin edip olgunlaşmış olanlardan özenle seçelim ve bu temin edilen kayısıları yetecek kadar reçelin taze kalacağı şekilde ayarlayalım. Kayısıları güzelce yıkayalım ve kayısıları güzelce kurutalım, yıkanan kayısıları bir süzgece alıp kurumasını bekleyelim. Kayısıları kesinlikle kurutmalıyız çünkü yapılan reçel kayısılar kurutulmaz ise ekşir ve bütün emeklerimiz boşa çıkar. Yıkanan ve iyice kurutulan bu kayısıların çekirdeklerini ayıklayalım ve kayısıların çekirdeklerini kırıp güzelce seçelim. Sonrasında ise kayısıları bir tencereye koyup üzerine toz şeker ilave edelim. Tencereye koyulan kayısıların üzerine çıkarıp ayıklamış olduğumuz çekirdekleri de ekleyerek tencerenin üzerini kapakla örtelim ve 4 - 5 saat ya da gün boyunca bu tencerede dinlenmesi ve kayısıların şeker ile özdeşleşmesi için bekletelim. Bekletilen bu kayısıları sonraki aşamada yaklaşık olarak 40 - 45 dakika kadar güzelce kaynatalım. Kaynamakta olan reçele pişmeye yakın olarak 5 dakika kala birkaç diş limon tuzu ilave edelim ve bu aşamadan sonra 5 dakika sonra ocaktan kaynamış kayısı reçelini alalım. Hazırlanmış olan bu reçeli güzelce soğumaya bırakalım ve üç beş saat kadar reçeli tencerede soğuduktan sonra kavanozlara ya da bidonlara alarak kışın tüketmek için kaldıralım. Sonrasında afiyet ile yemek için kahvaltılarda servise sunalım.

Afiyet olsun. Sizlere.

Evde yapılmakta olan reçeller çok rağbet görmekte olup organik olduğu için fazlaca tercih edilmektedir. Kesinlikle sizler de bu reçelleri yapan kişileri bularak hazır olan reçeller yerine ev yapımı reçeller tercihiniz olsun. Bu ev yapımı reçel çeşitleri daha taze olan meyvelerden yapılmakta ve mevsiminde toplanmakta olan meyvelerden dolayı daha çok vitamin kaynağı olmaktadır. Gerçek odur ki bizler yapılmakta olan evde yapılan reçel çeşitlerini her zaman taze olarak sofralarımızdan eksik etmeyiz. Sizlerde bu ev yapımı olan reçel çeşitlerini annelerinizden isteyin ve sofralarınızda lezzetli olarak tüketin.

Afiyet olsun.
" } ] }