{ "title": "Frenk Üzümü Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/frenk-uzumu-receli-9948.jpg", "date": "20.01.2024 14:55:06", "author": "nilüfer berk", "article": [ { "article": "Frenk üzümü reçeli, çok faydalı, bol vitaminli bir meyve olan frenk üzümünden yapılır. Kırmızı, siyah ve sarı renklerde olabilen bu üzümün reçelini kendine has tadıyla, başka bir şey eklemeden yapabileceğiniz gibi, limon, tarçın, nane, karanfil gibi başka tatlar da katarak zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca siyah veya kırmızı renklere sahip olan bu üzümün her iki rengini de reçelde kullanabilirsiniz.

Frenk üzümü reçeli malzemeler
Frenk Üzümü Reçeli Nasıl Yapılır?

Taze toplanmış frenk üzümlerinin çekirdekleri dikkatle çıkarılır, bol suda iyice yıkanır ve reçel tenceresine alınır. Üzümlerin içine su ilave edilerek kısık ateşte kaynamaya bırakılır. 10 dakika kadar kaynayan üzümler iyice yumuşamış olacaktır. Üzerlerine toz şeker ve limon suyu ilave edilerek, orta ateşte pişmeye bırakılır. Bu arada reçel pişerken sık sık karıştırmak önemlidir.

Reçelin pişip pişmediğini anlamak için bir tabağa az miktar reçel alın ve buzlukta 5 dakika bekletin. Eğer 5 dakika sonra reçele dokunduğunuzda şekli sabit kalıyorsa, reçel pişmiş demektir. Eğer kıvamı yerinde değilse bir süre daha pişirilmesi gerekir. Reçel hazır olunca kavanozlara alınır. Kavanoza alınırken yarım parmak boşluk kalmasına dikkat edilmelidir. Hazırlanmış olan reçel birkaç ay buzdolabında muhafaza edilebilir. Bu reçel su eklenmeden de pişirilebilir. Bunun için üzümler ve şeker tencereye konduktan sonra üzümlerin iyice suyunu salması beklenmelidir. Bunun için bir gece beklemek yeterli olacaktır.

Frenk üzümü reçeli, hafif mayhoş tadıyla ve iştah açan görüntüsüyle alternatif bir reçel türü olarak karşımıza çıkar. Üstelik vitamin deposu olan bu reçel kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacaktır. Bunun yanı sıra bu reçel, kek ve kreplerin üzerine konarak servis edilebilir. Çok tatlı bir reçel olmadığı için rahatlıkla sos olarak kullanılabilir.
" } ] }